به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، «کرونا» مهمان ناخوانده ای از ووهان چین که از هفته گذشته وارد کشور شده است، مهمانی که هیچ کس از آمدنش خوشحال نشد زیرا این مهمان چیزی جز بلای جان نیست.
ویروس کرونا در طول روزهای ورودش به کشور تاکنون دستکم ۹۷۸ نفر را مبتلا و راهی بیمارستان کرده است خبر بد و ناگوار اینکه از این تعداد ۵۴ نفر جان خود را از دست داده اند اما جای مسرت و خوشحالی است که از این تعداد، ۱۷۵ نفر بهبودیافتگان بیماری کووید ۱۹ محسوب می شوند که پس از درمان از بیمارستان ترخیص شده و راهی منزل شده اند.
تاکنون موارد مثبت ویروس کرونا در همه استان های کشور به جز بوشهر و زنجان گزارش شده البته این بدان معنا نیست که در این دو استان، کرونا شیوع پیدا نکرده بلکه نتیجه تست افراد مبتلا و مشکوک هنوز مشخص نشده است.
ویروس کرونا از ماه دسامبر که در ووهان چین شیوع پیدا کرد، به تدریج همراه مسافران کشور چین به سایر کشورهای دنیا سفر کرد و تاکنون در بیش از ۴۰ کشور دنیا که نظام سلامت با قابلیت ردیابی بیماری دارند، شناسایی شده است، در بسیاری از کشورهای دنیا و هماسیه ایران موارد ابتلا انگشت شمار بودج چرا که این کشورها امکانات شناسایی همه بیماران را ندارند.
در این بین بازار خبرهای پیشگیری و درمان کرونا این روزها داغ داغ است و سودجویان نیز آرام ننشسته اند و به دنبال سوء استفاده از نگرانی و درماندگی مردم هستند، برخی با احتکار ماسک و ژل ضدعفونی و برخی هم با فروش اقلامی مثل عنبر نسارا و دم نوش های ضد کرونایی.
پس از ورود ویروس کرونا برخی پزشکان و کارشناسان بهداشتی راه پیشگیری و مقابله با ویروس کرونا را تقویت سیستم دفاعی بدن عنوان کردند و پس از آن اخبار تأییدنشدهای در فضای مجازی دست به دست می شد که برخی موادغذایی مثل سیر و زنجبیل پادزهر کرونا هستند و همین مسأله منجر شد در کمتر از چند ساعت قیمت مرکبات و سیر و زنجبیل بالا برود و سر به فلک بکشد. این محصولات در روزهای اخیر سیر صعوی قیمت را طی کردند و کمیاب و حتی نایاب شدند، چون افراد زیادی برای تهیه آنها مقابل میوهفروشیها صف می کشیدند.
جالب است بدانید که در خردهفروشیهای سطح شهر زنجبیل به قیمت ۱۲۰ هزار و سیر و لیموترش هم با قیمت ۴۰ تا ۵۰ هزار تومان فروخته میشود و این محصولات در میادین میوه و تره بار حکم طلا را پیدا کرده و کمیاب و حتی نایاب شده اند، یکی از مدیران بازار میوه و ترهبار درباره کمبود این محصولات در بزار گفت: پیش از اینها هر کیلوگرم لیموترش طبق مصوب میدان میوه و تره بار مرکزی ۱۴ هزار تومان عرضه میشد و حالا به دلیل تقاضای زیاد تا ساعت ۱۰ صبح تمام این محصولات فروخته میشود.
او ادامه داد: ما موظف هستیم محصولات را طبق قیمت مصوب میدان میوه و تره بار تهران بفروش برسانیم و چون قیمت این دو محصول نجومی بالا رفته است، این محصولات را به تره بار نمی آوریم، هر چند که باید توجه داشت که نرخ این محصولات در در میدان مرکزی میوه و ترهبار تهران هم بهشدت بالا رفته و مقصر هم بارفروشانی هستند که این محصولات را به قیمت نجومی وارد بازار میکنند.
رئیس اتحادیه بارفروشان میوه و تره بار یکی از شهرهای کشور هم نبود نظارت مسئولان بر روی قیمت لیموترش، سیر و زنجبیل در بازار را یکی از دلایل افزایش قیمت این محصولات دانست و گفت: میزان این سه محصول کاهش پیدا کرده است که نیاز است در این راستا از سوی دولت نظارت های کافی صورت گیرد.
او افزود: این اقلام میوه و صیفی از تهران وارد استان میشود و این افزایش قیمتها از تهران کلید خورده است به این معنی که چند روز پیش لیموترش به قیمت ۱۴ هزار تومان خریداری شد، اما روز بعد قیمت این محصول به حدود ۲۶ هزار تومان و روز گذشته تا ۴۵ هزار تومان نیز به فروش رسید.
اینها در حالی است که متخصصان برخلاف شایعات فضای مجازی رعایت بهداشت فردی را مهمترین راه پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا می دانند.
مردانی متخصص بیماریهای عفونی و استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و عضو کمیته کشوری مقابله با کرونا درباره تاثیر سیر و زنجبیل در پیشگیری و مقابله با ویروس کرونا در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان اظهار کرد: درباره تاثیرات مواد غذایی و خوراکیهای گرم مزاج هیچ سند و اسناد علمی معتبری وجود ندارد که بتوانند باعث از بین رفتن ویروس کرونا شوند. حتی برخی افراد اقدام به خرید سیر، زنجبیل، ویتامین c با هزینههای بالایی زده اند در حالی که نیاز چند دانی به این کار نیست و هیچ سند علمی برای از بین بردن قطعی کرونا با این مواد غذایی وجود ندارد.
با افزایش تب کرونا در فضا جازی برخی با ادعای پیشگیری از ابتلا به کرونا بازار این محصول را داغ کردند و قیمت کود الاغ هم سر به فلک کشید تا جایی که قیمت هر کیلوگرم کود الاغ در سایت دیوار بین ۷۵ تا ۱۵۰ هزار تومان برای فروش گذاشته شده است. در یکی از این آگهیها گفته شده که کودها متعلق به الاغ جوان و ماده است که خاصیت ضدعفونی قویتری دارد و از طالقان برای مشتریان ارسال میشود. در آگهی دیگری کود الاغ در بستههای ٣٠٠ گرمی به فروش می رسد و هر بسته ٣٠٠ گرمی ۵۰ هزار تومان فروخته میشود.
عضو کمیته کشوری مقابله با کرونا درباره تاثیر عنبر نسارا در پیشگیری و درمان ویروس کرونا در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان اظهار کرد: برخی صفحات مجازی از تاثیرات عنبر نسارا هم گفته اند که هیچ دلیل و منطقی برای این موضوع وجود ندارد و از همه در خواست میشود که تحت هیچ شرایطی شایعات را قبول نکنند. حتی متخصصان گرمسیری و عفونی هم این موارد را اصلا توصیه نمیکنند.
تب داغ شایعات کرونایی در فضای جازی همچنان ادامه دارد و برخی هم بازار فروش اسپند را گرم کردند تا جایی که قیمت هر کیلوگرم اسپند هم افزایش پیدا کرد، تا پیش از این اسپند در بازار تهران حدود ١٠ تا ١٢ هزار تومان فروخته میشد، اما حالا قیمت آن به کیلویی ٢۵ تا ٣٠هزار تومان رسیده است.
سید علی جواد موسوی فوق تخصص ریه در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان درباره تاثیر دود اسپند بر مهار کردن ویروس کرونا گفت: هر نوع دودی مانند دود عود، سیگار، قلیان، اسپند و دود غذای پخته شده به هر صورت برای ریه بد است. همه مردم اعتقاد دارند که دود اسپند هر نوع ویروس و میکروبی را نابود میکند ممکن است این واقعیت وجود داشته باشد، اما هنگام بروز دود، اکسیژن کاهش یافته و به سیستم ایمنی بدن به خصوص ریههای هر موجود زندهای آسیب میرساند.
جواد موسوی تصریح کرد: دود اسپند همانطور که میکروبها را نابود میکند باعث آسیب به ریههای انسان هم میشود و این نکته بسیار اهمیت دارد. به همین علت افراد باید بدانند که ضرر دود کردن اسپند از فواید آن بیشتر است. هیچ مطالعه علمی برای اینکه میکروب بتواند با میزان دود اسپند از بین برود وجود ندارد و اگر هم میکروب را از بین ببرد باعث آسیب به سلولهای زنده، افزایش خطر آسم و افزایش خطر ابتلا به برونشیت خواهد شد.
جواد موسوی در گفت: دود اسپند به عنوان فاکتور ایجاد کننده آلودگی هوا در داخل منزل باعث آسیب به ریههای انسان میشود و باید انتظار بروز هر نوع سرطانی را داشته باشیم.
مردانی هم درباره تاثیر اسپند در مهار کرونا گفت: برخی حتی برای ضد عفونی کردن منزل از اسپند استفاده میکنند در حالی که هیچ تاثیری در مهار کردن این نوع ویروس نخواهد داشت.
سوء استفاده از نگرانی و درماندگی مردم کاری است موضوع غریبی نیست وبارها در مواقع این چنینی که مردم با بحران روبه رو شده اند، آن را دیده ایم، اما وقتی پای سلامت مردم به میان می آید، این سودجویی ها ناجوانمردانه تر به نظر می رسند و مردم انتظار برخورد سریع و چکشی دارند، امید است که کمتر شاهد این قبییل سودجویی ها و سوء استفاده ها از بی اطلاعی مردم باشیم.
انتهای پیام/
دیگه تحویلمون نمیگیرن
این روزها باید بگیم:
بنی آدم اعضای یک دیگرند سر یک ریالی به هم میپرند