به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، رژیم صهیونیستی در حالی امروز دوشنبه شاهد سومین انتخابات سراسری در کمتر از یک سال است که امیدها در اراضی اشغالی به خروج از بحران و فلج سیاسی به دلایل متعددی مانند مواجهه یکی از نامزد اصلی با اتهام فساد اقتصادی و یکی دیگر از آنها با دادگاه بررسی مفاسد اقتصادی، شکست تلاشهای همدلانه آمریکا برای پایان دادن به بحران سیاسی در اراضی اشغالی به ویژه شکست مفتضحانه طرح به اصطلاح صلح «معامله قرن» و اختلافات روز افزون سیاسی داخلی بعید به نظر میرسد.
همچنین این در حالی است که نظرسنجیهای مربوط به افکار عمومی از تداوم بحران سیاسی و ناامیدی ساکنان اراضی اشغالی از خروج از بن بست حکایت دارد.
براساس آخرین نظرسنجی ها، نتیجه انتخابات پیش رو نیز به حل بحران سیاسی کمکی نمیکند.
نظرسنجی «اسرائیل هیوم» نشان میدهد که دو حزب «آبی و سفید» و «لیکود» در انتخابات چهارم ۳۳ کرسی را کسب میکنند. نظرسنجی «معاریو» نیز نشان میدهد دو حزب مذکور ۳۴ کرسی کسب میکنند.
نتایج نظرسنجیها در کنار واقعیتهای عرصه سیاسی اراضی اشغالی موید این امر است که هیچ یک از دو نامزد اصلی انتخابات سوم یعنی «بنیامین نتانیاهو»، نخست وزیر رژیم صهیونیستی و «بنی گانتز»، رئیس حزب آبی و سفید قادر به ایجاد ائتلاف با شرکای سیاسی خود نخواهند بود. لیکود و آبی و سفید گزینههای محدودی برای ائتلاف به منظور رسیدن به سقف ۶۱ کرسی مورد نیاز تشکیل کابینه دارند.
باید توجه داشت که همزمان با مشکلات نتانیاهو برای تشکیل ائتلاف و نیز برگزاری دادگاهش در ۷ مارس (۱۷ اسفند)، گانتز نیز مسیر دشواری برای ائتلاف و تشکیل کابینه دارد.
سناریوهای محتمل برای انتخابات پیش رو عبارتند از:
۱. ائتلاف لیکود با احزاب راست افراطی: با توجه به گستردگی اختلاف نظرها و عمق شکافها در احزاب دست راستی، این ائتلافها هم نخست وزیر رژیم صهیونیستی را به عدد ۶۱ نمیرساند.
۲. ائتلاف آبی و سفید با «اسرائیل خانه ما»: این ائتلاف با توجه به نزدیکی «بنی گانتز» و «آویگدور لیبرمن»، وزیر جنگ پیشین رژیم صهیونیستی دور از انتظار نیست، اما بدون «فهرست مشترک عربی» بی نتیجه است.
۳. ائتلاف گانتز و نتانیاهو: اگرچه احتمال این ائتلاف بنا به دلایلی اعم از فرار از شکست مجدد وجود دارد، اما برتری هرچند اندک هر بک از دو حزب لیکود و آبی و سفید به معنای تشدید اختلافها است.
از این نکته نباید غفلت کرد که دستکم بخشی از حزب لیکود تمایل دارد با ائتلاف با آبی و سفید در قدرت باقی بماند. در واقع اکنون وزن این بهش از لیکود عامل مهنی در سناریوی سوم است. فلج سیاسی بیش از یک سال و کمپینهای پر هزینه و بی فایده بخشی از به اصطلاح «خودی ها» را به این نتیجه رسانده است که لیکود قادر به یافتن راه حلی نیست.
این سناریو احتمال معامله مصونیت در برابر کناره گیری از قدرت را برای نتانیاهو تشدید میکند.
اما آنچه بیش از هر سناریویی و با توجه به سیر تحولات یک سال اخیر در اراضی اشغالی و بی نتیجه بودن انتخابات پارلمانی ماههای آوریل و سپتامبر واضح است، شکست انتخابات سراسری سوم است.
به نظر میرسد در این صورت محدودیتهای مالی سبب میشود تا انتخابات چهارم در آینده نزدیک برگزار نشود. در این صورت نتانیاهو به عنوان نخست وزیر موقت در سمت خود باقی مانده و همزمان در دادگاه رسیدگی به مفاسد اقتصادی اش حضور خواهد یافت.
منبع: میزان
انتهای پیام/