به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، چنگمال یکی از میان وعدههای خوشمزه ایست که در کرمان تهیه میشود و در واقع از دسرهای سنتی این استان است. این خوراک از خرما، نان سنتی و روغن حیوانی تشکیل شده است. مهمترین ماده این غذا خرما است همان طور که میدانید خرما دارای خاصیتهای زیادی است که در اینجا به تعدادی از آنها اشاره میکنیم.
خرما انواع مختلف دارد که شامل: رطب، خارک، پیارم و … است. هر شهری در جنوب ایران خرمای خاص خودش را دارد که نامهای زیادی برای هر کدام وجود دارد. درخت خرما در نواحی گرمسیری ایران، عربستان و شمال آفریقا پرورش مییابد در واقع زادگاه خرما مناطق گرمسیری ست. میوه و هسته خرما هم از نظر غذایی ارزش داشته و هم در طب و درمان بیماریها کاربرد دارد. مهمترین خواص خرما شامل خاصیت تب بر، آرامبخش به ویژه هسته آن، ضد سرطان، محرک و تقویت کننده قوای جسمانی و نیروی جنسی است.
مصرف خرما ضعف، سستی و بیحالی را از بدن دور میکند. خرما منبع بسیار خوبی برای تامین مواد غذایی مورد نیاز بدن مانند عناصر ضروری پتاسیم، منگنز، آهن، روی است و همچنین تامین کننده ویتامینهای (آ)، (ای)، (ب) و (ث) است. پلی فنولها، مشتقات پیپرین، فیبر گیاهی، آنتی اکسیدانها و استرول از دیگر مواد موثر موجود در میوه خرما است. مزاج خرما گرم وتر است. خرمای رطب رطوبتش از حرارتش بیشتر است؛ بنابراین کسانی که مزاج گرم دارند بهتر است از نوع تازه آن استفاده کنند تا خرمای رسیده که قدری خشک شده باشد. یکی از مهمترین خواص خرما خاصیت خون سازی است. خرما غنی از آهن، فولات و اسید فولیک است که برای خونسازی بسیار مفید بوده و درمان مناسبی برای کم خونی ناشی از فقر آهن است. فولات موجود در خرما به عنوان یک ماده غذایی خون ساز معرفی شده است. خوردن خرما برای همه افراد به ویژه زنان باردار به دلیل سرشار بودن از فولیک اسید مفید است.
مواد لازم
کره یا روغن حیوانی: ۵ قاشق غذاخوری
خرما (بدون هسته): ۱ کیلو
نان: ۱ عدد
کنجد: ¼ لیوان
تخم گشنیز: ¼ لیوان
دارچین: ۱ قاشق مربا خوری
زیره سیاه: به مقدار لازم
زیره سبز: به مقدار لازم
مراحل پخت
در یک تابه مقداری روغن یا کره بریزید تا داغ شود.
سپس خرما هسته گرفته شده را داخل آن تفت دهید.
در حین تفت دادن خرما، گردوی خرد شده را هم اضافه کنید و همچنان تفت دهید تا رنگ خرما تغییر کند.
سپس زیره و ادویههای گفته شده را به همراه نان خرد شده به خرماها اضافه کنید و هم بزنید تا جایی که روغن به خورد نانها برود.
در این مرحله تابه را از روی حرارت بردارید و پس از کمی سرد شدن مواد، آن را با دست ورز دهید و به شکل توپکهای کوچکی در بیاورید.
اگر دوست داشتید میتوانید کمی تخم شنبلیله هم به آن اضافه کنید تا طبع گرم خرما و گردو کمی خنکتر شود.
روی توپکها کمی نارگیل یا پودر پسته بریزید و آن را در ظرف مورد نظرتان بچینید.
از طرز تهیه ساندویچ پنینی مرغ در ماهیتابه تا انواع ترامیسو برای عصرانه
تهیه محلول ضدعفونی کنار لاشه موش و سگ
قره قروت چه خواص و چه مضراتی دارد؟
استفاده از این وسیله خطر ذات الریه را افزایش میدهد
سرقت خانوادگی برای نو کردن وسایل خانه!
اگر می خواهید قد بلند شوید، بخوانید
چرا قیمت خودرو در مدار کاهشی است؟
اینجا قطب تولید گل نرگس است + تصاویر
برای شاد بودن در سال جدید، این چیزها را رها کنید!
ادلب سوریه پیش از جنگ: پایتخت فرش، زیتون و صنایع دستی
طرز تهیه سس قارچ را در چهار مرحله یاد بگیرید
کسانی که میخواهند ماهی قرمز شب عید بخرند، بخوانند
ابتکارهای جالب ضد کرونایی؛ از تدریس آنلاین روی در یخچال تا کنسرت خانگی +تصاویر
خرچنگ اسکاتلندی؛ شکار لاکچری سمور آبی! + تصاویر
اشتباهاتی در استفاده از جاروبرقی
نحوه از بین بردن رسوبات آب روی شیرآلات
کاربردهای مختلف پنبه که شاید ندانید
حقایقی خواندنی از مسجد جنه + تصاویر
نکاتی مهم در شستشوی مبل که نمیدانستید
آموزش آشپزی؛ از پیتزا کالزونه ایتالیایی تا مرغ بریانی کویتی + طرز تهیه
روش پاک کردن لکههای سیاهی گردو از دست
خطرناکترین جاذبه دیدنی چین + تصاویر
چه کسی جایگاه ثروتمندترین فرد آسیا را تصاحب کرد؟
۷ میلیارد سال پیش روزها کوتاهتر بود
منبع: غذالند
انتهای پیام/
دیدین کشورهای دیگه شاعر ها و مراسم ایران رو به اسم خودشون میزنن. حالا کرمانی ها میان وعده جنوبی مخصوص استان هرمزگان رو به اسم خودشون زدن . خدا قوت هم وطن
اولین باره دارم میبینم جا دیگه میگه برای ماس!!!!