به گزارش خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، مطابق آئیننامه اجرایی قانون حمایت از شرکتها و موسسات دانشبنیان، شرکتها و مؤسساتی که در زمینه گسترش و کاربرد اختراع، نوآوری و تجاریسازی نتایج تحقیق و توسعه شامل (طراحی و تولید کالا و خدمات) در حوزه فناوریهای برتر و با ارزش افزوده بالا فعالیت میکنند، دانشبنیان هستند.
بسته حمایتی مصوب شده برای تسهیل امور جاری شرکتهای دانش بنیان به تدریج توسعه یافته است. تسهیلات بیمهای یکی از مواردی است که با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به شرکتهای دانش بنیان عرضه میشود.
تسهیلات ایجاد شده در حوزه بیمه، موارد و حوزههای مختلفی را در بر میگیرد. بر اساس تفاهمنامهای که پیش از این، میان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و دستگاه دولتی متولی این حوزه، منعقد شد، شرکتهای دانشبنیان حائز شرایط، برای قراردادهای مرتبط با فعالیت دانشبنیان خود، از معافیت اعمال ضریب حق بیمه قراردادها برخوردار میشوند.
بخشودگی جرائم بیمه تأمین اجتماعی، یکی دیگر از تسهیلاتی است که برابر قانون، در این زمینه برای شرکتهای دانش بنیان دارای شرایط در نظر گرفته میشود. بر اساس قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی در تأمین نیازهای کشور، سازمان تامین اجتماعی میتواند نسبت به بخشودگی جرائم خارج از اختیار کارفرمایان اقدام کند. معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری پس از بررسی درخواستها، شرکتهای مورد تایید را به نهاد تعیین شده معرفی میکند.
شرکتهای دانشبنیان همچنین از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و نهادهای همکار، مشاوره بیمه تامین اجتماعی دریافت میکنند. مشاوره در این حوزه بخشهای مختلفی را در بر میگیرد. مشاوره پیرامون تمام قوانین کاروتامین اجتماعی و تهیه و تنظیم لایحه دفاعیه جهت ارائه به سازمان تامین اجتماعی، بخشی از این خدمت است. همچنین شرکتهای تامین اجتماعی در زمینه بررسی قراردادها ازنظر بیمه و حضور در جلسات هیاتهای حل اختلاف به عنوان نماینده، مشاوره دریافت میکنند.
براساس تفاهم نامه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با چند شرکت بیمهای، شرکتهای دانش بنیان حائز شرایط میتوانند برابر قوانین و آییننامهها از برخی تسهیلات در زمینه اخذ بیمهنامههای مختلف بهرهمند شوند. بیمههای مسئولیت، بیمه اشخاص ثالث، بیمههای مهندسی و بیمههای آتشسوزی و سرقت از جمله بیمهنامههای است که شامل این خدمت میگردد.
در ارتباط با اینکه دانشبنیانها دارای چه شاخصهایی هستند باید گفت که کارگروه ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکتها و مؤسسات دانشبنیان، آئیننامهای را برای ارزیابی و تشخیص دارد که در آن گفته شده کالاها و خدمات ارائه شده از سوی شرکت متقاضی باید همه معیارهای مندرج در ماده ۱ را داشته باشد.
ماده یک این آئیننامه نیز به شرح زیر است:
سطح فناوری: دانش فنی طراحی و ساخت نمونه آزمایشگاهی یا صنعتی کالاها و خدمات به دلیل پیچیدگی فنی دارای این شرایط باشد.
بیشتر بخوانید: کلسترول گیاهی، اثربخشی ژندرمانی نانوذرهای را چند برابر میکند
به سختی قابل کپیبرداری بوده و کسب آن از موانع اصلی ورود شرکتهای دیگر به بازار باشد، نیازمند تحقیق و توسعه قابل توجه توسط تیم فنی خبره برای کسب آن باشد، منجر به ایجاد بخش عمده ارزش افزوده محصول شده باشد.
مرحله تولید: کالاها باید یا در مرحله حال تولید یا حداقل در حد نمونه آزمایشگاهی ساخته شده باشند؛ خدمات باید دارای اسناد فروش باشند.
تسلط بر دانش فنی: دانش فنی طراحی کالاها و خدمات یا یک زیرسیستم اصلی کالا و خدمات یا دانش فنی طراحی و اجرای فرآیند تولید پیچیده کالا و خدمات، از طریق یکی از روشهای زیر کسب شده باشد:عمدتاً بهصورت داخلی توسعه داده باشد، بهصورت نسبتاً کاملی از طریق فرآیند مهندسی معکوس کسب شده باشد، هر چند دانش فنی محصول یا فرآیند پیچیده تولید از مجموعههای بیرونی کسب شده، اما شرکت توانسته در محصول یا فرآیند پیچیده تولید محصول، تغییرات اساسی ایجاد کند.
انتهای پیام/