به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، این روزها هم زمان با ایام خانه تکانی و هم چنین ضرورت ضدعفونی خانهها برای پیشگیری از ورود ویروس کرونا درون خانه، باید توجه داشته باشید که استفاده از هر نوع ماده ایی برای تمیز کردن خانه مناسب نبوده و میتواند سلامتی شما را به خطر بیندازد. از جمله خطراتی که ممکن است ناخواسته به وجود بیاورید، ترکیب مواد تمیزکننده و ضدعفونی کننده با هم است که برخی از آنها منجر به تولید مواد سمی شده و ممکن است خطراتی را درپی دارند؛ بنابراین توجه داشته باشید که این مواد را با هم مخلوط نکنید.
این محلول کلروفرم و اسید هیدروکلریک تولید میکند که میتواند موجب آسیب به سیستم عصبی، ریه، کلیه، کبد، چشم و پوست شود.
ترکیب این دو محلول با هم موجب تولید گاز سمی کلر میشود و مشکلات شدید تنفسی و چشمی را در پی دارد.
خطرناکترین حالت تولید این ماده در ظروف سربسته است که منجر به انفجار شدید میشود.
این ترکیب نوعی گاز سمی تولید میکند که منجر به سوختگی شدید چشم و آسیب شدید به ریهها میشود.
ترکیب این دو ماده با هم باعث تولید اسید پراستیک میشود که تحریک و آسیب به پوست، چشم ها، گلو، بینی و ریهها را در پی دارد.
ترکیب این دو ماده سمی آسیب شدیدی به دستگاه تنفسی میرساند و هم چنین میتواند منجر به انفجار شود.
بیشتر بخوانید: ویروس کرونا؛ توصیههای ضروری برای ضدعفونی کردن محیط خانه
پس از زدن مواد ضدعفونی کننده به سطوح اجازه دهید با گذشت زمان خشک شود یا حداقل ۳۰ ثانیه بعد آن را پاک کنید.
الکل متانول یا الکل صنعتی به هیچ عنوان ارزش ضدعفونی کنندگی نداشته و استفاده از آن منجر به آسیبهای کلیوی و پوستی شدید میشود.
استفاده از الکلها (اتانول و متانول) برای افراد فاویسمی اکیدا ممنوع است.
از مخلوط کردن مارکهای مختلف از یک ماده تمیزکننده به شدت پرهیز کنید؛ چرا که فرمول ساخت آنها میتواند با هم متفاوت باشد و منجر به واکنشهای شیمیایی ناخواسته و خطرناک شود.
بیشتر بخوانید: کرونا در ایران؛ ضدعفونی کنندهای که قربانی میگیرد/ فرق اتانول و متانول چیست؟
متانول الکلی است که دارای یک گروه متیل در اسکلت کربن است و سطح اسیدی کمی بالاتر از سطح اب دارد. متانول بسیار سمی بوده و برای مصرف مناسب نیست. این ماده بیشتر از طریق کاتالیز از مونوکسید کربن، دی اکسید کربن و هیدروژن به صورت مصنوعی تولید میشود. مقدار کمتر از نصف قاشق چای خوری متانول، میتواند موجب کور شدن فرد شود.
متانول را نباید برای ضدعفونی کردن سطوح ستفاده کرد چرا که به شدت سمی بوده و کمترین خاصیت ضدعفونی را در میان الکلها دارد. هم چنین میتواند عوارضی نظیر درماتیت (التهاب پوست)، آسیب چشمی از جمله کوری، نارسایی کلیه، کما و مرگ شود.
اتانول الکلی با یک گروه اتیل در اسکلت کربن است و یک اسید ضعیفتر از آب است. اتانول الکلی است که در نوشیدنیهای غیرمجاز استفاده میشود. اتانول یا الکل اتیلیک دارای بوی خاص و قابلیت آتش گیری است. گرچه اتانول میتواند برای ضدعفونی کردن دستها گزینه خوبی باشد، اما استفاده از آن تنها زمانی توصیه میشود که آب و صابون در دسترس فرد برای شستن دستها نباشد؛ چرا که یک صابون معمولی قدرت ضدعفونی بیشتری نسبت به تمام الکلها را دارد.
انتهای پیام/
من با چشم خودم دیدم دونفر باهم شرط بندی کردن یه شیشه ۷۰۰ سی سی رو خورد هیچیشم نشده
کور میکنه ولی نه دیگه نصف قاشق