پوشش‌دهی قالب‌های تولید قطعات در صنعت خودروسازی به منظور رفع مشکل خوردگی و سایش سطح قالب‌ توسط یک شرکت داخلی انجام شد.

به گزارش خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، در صنعت دایکست، قالب‌های تولید قطعات که ارزش بالایی داشته و در فرایند تولید حرف اول را می‌زنند، به‌واسطه وجود مواد خورنده، تنش‌های حرارتی، وجود ذرات سیلیس و مواد مذاب و فشار ایجاد شده در ریخته گری، در فرایند دایکست سریع‌تر از حد انتظار مورد انواع تخریب نظیر سایش و خوردگی قرار گرفته و فرسوده می‌شوند.

این موضوع علاوه بر اینکه منجر به ایجاد اختلال در چرخه تولید می‌شود از طرف دیگر هزینه‌های تولید را به خاطر بالا بودن هزینه‌های تعویض قالب‌ها افزایش می‌دهد. از این رو شرکت‌های فعال در صنعت دایکست همواره به دنبال روش‌ها و پوشش‌هایی هستند که مشکل خوردگی و سایش سطح قالب‌های خود را کاهش دهند. فناوری «رسوب فیزیکی بخار» موسوم به PVD یکی از فناوری‌های پیشرفته برای ایجاد پوشش‌های بسیار نازک روی فلزات و آلیاژ‌های مختلف است که می‌تواند به افزایش چشمگیر مقاومت آن‌ها در برابر خوردگی یا سایش منجر شود.

یکی از پروژه‌های موفق سال ۹۸، پوشش‌دهی قالب‌های تولید قطعات در صنعت خودروسازی به منظور رفع مشکل خوردگی و سایش سطح قالب‌ها بود که توسط یک شرکت داخلی انجام شد.

یک شرکت داخلی ریخته‌گری و آلومینیوم مشکلات خود در زمینه پوشش‌دهی قالب‌ها را با همکاری شرکت مهندسی سطح سوین پلاسما رفع کرد. این شرکت پس از آشنایی با فناوری نانوپوشش‌دهی یک شرکت دانش بنیان همکاری مشترکی را برای رفع مشکلات خط تولید خود با این شرکت نانویی آغاز کرد.

در این برنامه همکاری مشترک، شرکت ریخته‌گری چند قالب و بدنه قالب را به عنوان نمونه در اختیار  این شرکت نانویی قرار داد تا به‌عنوان نمونه بر روی آن‌ها پوشش‌های نانو اعمال شود. سپس قالب‌ها برای تست و بررسی بیشتر در اختیار شرکت ریخته‌گری قرار داده شد و عملکرد نانوپوشش وکیفیت پوشش‌ها به تایید یک شرکت  داخلی رسید. بررسی‌ها نشان داد که عملکرد پین‌ها ۸ تا ۱۰ برابر افزایش یافته بود و هزینه‌ها و میزان توقف خط به همین میزان کاهش یافته است.


بیشتر بخوانید:  ساخت حسگری توسط ناسا برای تعیین سطح اضطراب فضانوردان


در نهایت پس از اعلام رضایت کلی شرکت ریخته‌گری از پین‌ها پوشش داده شد فاز جدیدی از همکاری میان این دو شرکت  آغاز شد تا دستگاه پوشش‌دهی پین را برای این شرکت تولید کند.

این شرکت نانویی یکی ازشرکت‌های صنعتی توسعه‌دهنده‌ی پوشش‌های نانولایه و نانوکامپوزیتی شناخته می‌شود. تجهیزات این شرکت مبتنی بر روش رسوب‌دهی بخار پلاسمایی است. سوین پلاسما بیش از ۸ سال سابقه‌ی کار صنعتی، علمی و تحقیقاتی در این زمینه داشته و در حال حاضر به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین مراکز خدمات پوشش‌های فوق سخت به روش رسوب‌دهی بخار پلاسمایی در ایران فعالیت می‌کند.

این شرکت که تاکنون تفاهم‌نامه‌های همکاری را با ۵ شرکت چینی به امضا رسانده و با یک شرکت از کشور سوئیس نیز همکاری مستمر دارد، موفق به ساخت تجهیزات ایجاد نانوپوشش‌های فوق‌سخت شده‌است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.