دراین بسته تحصیلی به ویژگی ها و رفتارهای یک دانشجوی هدفمند و موفق پرداخته شده است.

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، همیشه در هر دانشگاهی دانشجویان موفق وجود دارند که می‌دانند چگونه درس بخوانند و چگونه در امتحانات موفق شوند. بهتر است شما هم اگر می‌خواهید موفق شوید به سبک موفق‌ها عمل کنید. 

روش مطالعه دانشجویان موفق

دانشجویان موفق برای مطالعه از روشهای خاصی استفاده می کنند.

الف)  اجازه نمی‌دهند که مطالب درسی  انباشته شود

موفق‌ها در دانشگاه این مطلب را بخوبی می‌دانند که نباید مطالب درسی را روی هم انباشت. ممکن نیست که در طول ترم درس نخوانید شب امتحان تازه یاد کتاب و جزوه کنید و بعد هم انتظار موفقیت در امتحان را داشته باشید. درس‌های دانشگاه مثل درس‌های دبیرستان نیست که حجم کمتری داشته باشد. مطالب حجیم و سنگین هستند  پس بهتر است که در طول ترم با یک برنامه صحیح خوانده شوند.

ب)  برای خود برنامه منظم و پیوسته‌ای دارند

موفق‌ها در دانشگاه قدر لحظه‌های خود را می‌دانند و می‌دانند چگونه از این زمان‌ها استفاده کنند چون برنامه ریزی می‌کنند. حتما برای درس خواندن خود برنامه داشته باشید. برنامه به درس خواندن شما نظم می‌دهد. منتها برعکس روز‌های مدرسه و کنکور، برنامه شما باید شناور باشد یعنی ساعت خاصی را برای درس خواندن تعیین نکنید بلکه با خود قرار بزارید هر روز یا هرهفته مقدار مشخصی از کتاب را بخوانید.

ج)  اکثر اوقات به جزوات درسی اکتفا نمی‌کنند

موفق‌ها در دانشگاه فقط به جزوه درسی خود اکتفا نکرده و منابع مرتبط با موضوع درسی خود را نیز مطالعه می‌کنند. برای اینکار با توجه به رشد تکنولوژی حتی می‌توان از منابع معتبر در فضای مجازی بهره کافی را برد.

دانشجو

د)  همیشه در کلاس درس فعال هستند

موفق‌ها در کلاس همیشه فعال بوده و در بحث‌های گروهی شرکت می‌کنند. حتما در هر مبحثی که استاد تدریس می‌کند خوب گوش می‌کنند، جزوه می‌نویسند و سوال می‌پرسند؛ و تا زمانیکه مطلب را متوجه نشوند دست از سر استاد برنمی‌دارند.

ه)  در شب‌های امتحان فقط مرور می‌کنند

موفق‌ها مطالب را در شب امتحان انبار نمی‌کنند. با برنامه ریزی به گونه‌ای مطالعه می‌کنند که در شب‌های امتحان فقط مطالب را مرور کنند. اگر برنامه داشته باشید و با برنامه درس بخوانید در شب‌های امتحان مجبور نیستید تا صبح بیدار بوده و انرژی زیادی از خود بگذارید.

و)  یادداشت برداری می‌کنند

موفق‌ها یک نکته را هم از قلم نمی‌اندازند. همیشه قلم و کاغذ همراه داشته و تمام مطالب را یادداشت می‌کنند. یادداشت برداری سر کلاس فراموش نشود. حتما اینکار رو انجام دهید، در شب‌های امتحان فقط همین یادداشت برداری است که به دادتان می‌رسد.

ر)  مهارت جزوه نویسی را بلدند

سبک مطالعه در دوران مدرسه با دانشگاه متفاوت است. در دانشگاه دانشجو باید بتواند یک جزوه کامل را در نهایت در ۷۰ صفحه بنویسد. دانشجویان موفق بهترین و کامل‌ترین جزوه‌های دانشگاهی را دارند.


بیشتر بخوانید:فرمول‌های تند خوانی برای دوستداران مطالعه


بهترین روش درس خواندن در دانشگاه استفاده از روش تندخوانی و اجمالی است.

ابتدا شما با استفاده از روش تندخوانی دید کلی از مطالب درسی پیدا می‌کنید سپس با روش مطالعه اجمالی، مطالب را در ذهن خود تثبیت می‌کنید. هدف تند خوانی، سریع خواندن کتاب درسی برای آشنایی کلی مطالب با یک سرعت فوق العاده است. سرعت تقریبی تند خوانی ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ کلمه در دقیقه است.

فواید تند خوانی

مرور کردن مطالبی که قبلا خوانده اید، بدست آوردن یک دید کلی از مطلبی که قرار است بخوانید، جانشین کردن این روش با روش‌های مطالعه کامل در زمانی که فرصت کمی دارید و مطالبی هم که می‌خوانید نیاز به درک بالایی نداشته باشد. بعد از اینکه مطالب را یک دور سریع مطالعه کردید حالا باید دوباره همان مطالب را از اول به صورت مفهومی بخوانید. به این صورت که نکات کلیدی را علامت بزنید.

الف) مطالب سنگین، تعریف مفاهیم مختلف کتاب، فرمول‌ها و …که یادگیری آن‌ها سخت است به صورت خلاصه، یادداشت کنیم.

ب) برای تثبیت بهتر مطالب، برای خود سوال طرح کنید و در پایان یک مرور کلی به روش تند خوانی داشته باشید.

البته باید گفت در مطالعه اجمالی نباید مانند دوران مدرسه خیلی وقت بگذارید، دقیق‌تر و مفهومی‌تر از مرحله اول، یعنی روش تند خوانی درس بخوانید. به دلیل حجم زیاد درس‌های دانشگاهی، شما باید روش تند خوانی، مطالعه اجمالی و مهارت جزوه نویسی را یاد بگیرید.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار