نرگس جوزدانی متخصص تغذیه و رژیم درمانی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره جلوگیری از اضافه وزن در دوران خانه نشینی به علت بروز ویروس کرونا گفت: الان یکی از بهترین زمانها برای شروع کردن رژیم غذایی سالم در افرادی است که به علت نداشتن فرصت و پرمشغلگی از غذای بیرون استفاده میکردند و توجهی به غذای خانگی نداشتند.
او افزود: این روزهایی که افراد با توجه به ویروس کرونا خانه نشین هستند باید یک رژیم غذایی سالم در کنار فعالیت بدنی داشته باشند؛ چرا که خانه نشینی باعث کم تحرکی بدن خواهد شد.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی با اشاره به راهکارهایی برای جلوگیری از اضافه وزن اظهار کرد: خواب مناسب و کافی در کنار ورزش در افزایش و تقویت سیستم ایمنی بدن نقش کافی و بسزایی دارند و در ایام خانه نشینی بیکاری افراد منجر به شب زنده داری و بیداری افراد خواهد شد؛ بنابراین دیر خوابیدن منجر به باز شدن اشتها و مصرف غذا در ساعتهای پایانی شب خواهد شد.
جوزدانی افزود: از آن جایی که تحرک در روزهای خانه نشینی به شدت در افراد پایین است باعث میشود تا تمام انرژی دریافتی در طول روز به صورت چربی ذخیره خواهد شد.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی اظهار کرد: باید برنامه ریزی مناسبی برای ساعت خواب منظم داشته باشیم و قربانی این روزهای خانه نشینی نشویم؛ چرا که شب زنده داری باعث مصرف بی رویه غذا میشود و در صورتی که دوران قرنطینگی طولانی شود این کار تبدیل به یک عادت نادرست خواهد شد.
بیشتر بخوانید: آیا افرادی که اخیرا آنفلوانزا داشته اند، کرونا میگیرند؟
جوزدانی ادامه داد: شب بیداری یک پیامد منفی دیگر به دنبال خواهد داشت که آن از دست دادن وعده صبحانه است؛ در حالی که مصرف صبحانه یکی از وعدههای اصلی است که در مکانسیم بدن نقش موثری دارد.
او افزود: اگر میخواهیم یک مکانیسم متعادلی داشته باشیم باید مصرف صبحانه را در تایم مناسب جدی بگیریم و آن را رعایت کنیم و دیر خوردن صبحانه مانند ساعت ۱۲ هیچ تاثیری نخواهد داشت و مصرف به موقع صبحانه، ناهار، شام و میان وعده تاثیر زیادی در جلوگیری از کاهش وزن خواهد داشت.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی اظهار کرد: مواد غذایی که در روزهای خانه نشینی تهیه میشود برای افراد بسیار موثر است و ادامه پیدا کردن آن در کنترل وزن و پیشگیری از اضافه وزن موثر است.
جوزدانی درباره مصرف مواد غذایی به منظور تقویت سیستم ایمنی بدن گفت: مصرف ۵ گروه اصلی مواد غذایی مانند غلات در وعده صبحانه از قبیل عدسی، حلیم، شیربرنج و فرنی و کاهش حداقلی مصرف شیرینی جات امری لازم و ضرروی است.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی اظهار کرد: مصرف شیرینی علاوه بر افزایش وزن باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن خواهد شد و از آن جایی که در طول عید افراد به خرید شیرینی از بیرون یا تهیه آن در داخل منزل اقدام میکنند باید از خوردن زیاد آن پرهیز کنند.
جوزدانی درباره مصرف میوه جات و سبزیجات گفت: مصرف میوه جات و سبزیجات تازه در گروه دوم از گروه پنجم مواد غذایی اصلی است که توصیه میشود هنگام خریداری از میوههایی که حاوی پوست هستند تهیه کرد و افراد باید حداقل در طول روز ۲ الی ۳ واحد میوه مصرف کنند.
او افزود: سبزیجات باید به صورت پخته به خصوص در این ایام مصرف شوند و از آنجایی که تنوع سبزی زیاد است خوردن آن بسیار روی سیستم ایمنی تاثیرگذار است.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی درباره فعالیت بدنی گفت: افراد باید تایمهای کوتاهی را به صورتهایی مانند ۳ تا ده دقیقه یا ۳ تا ۵ دقیقه در طول روز استفاده کنند و برای انجام این کار میتوانند از فیلمهای آموزشی استفاده کنند؛ چرا که فعالیت بدنی امری مهم و ضروری برای تقویت سیستم ایمنی بدن، پیشگیری از تحلیل عضلات و جلوگیری از کاهش وزن در افراد است.
جوزدانی ادامه داد: مصرف لبنیاتی مانند شیر و ماست سومین گروه از ۵ گروه اصلی است که برای داشتن وزنی ایده آل و افزایش سیستم ایمنی بدن به پروتئین احتیاج داریم ماست یکی از مهمترین منابع برای تامین پروتئین در بدن است که مصرف آن از پروتئین با اهمیتتر است.
او افزود: لبنیات کم چرب باید به صورت کم چرب و پاستوریزه یا کارخانهای استفاده شود و از تهیه شیر و ماست باز به صورت جدی پرهیز شود تا حداقل آلودگی را برای آنها داشته باشد.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی اظهار کرد: پروتئین موجود در لبنیات حس سیری بیشتری به افراد خواهد داد و همراه غذا خوردن آنها توصیه میشود.
جوزدانی درباره مصرف گوشت گفت: مصرف انواع گوشتها و تخم مرغها به صورت کاملا پخته توصیه میشود که این مواد جز چهارم گروه ۵ ماده غذایی اصلی هستند و در این ایام باید از مصرف انواع کبابها پرهیز شود؛ چرا که ممکن است حرارت به صورت کامل در گوشت وارد نشود و به همین صورت به خوبی پخته نشود.
بیشتر بخوانید: ویروس کرونا؛ سوال مهمی که سازمان بهداشت جهانی پاسخ داد
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی تصریح کرد: مصرف گوشتهایی که به صورت کامل پخته نمیشوند باعث انتقال آلودگی نه کرونا بلکه آلودگیهایی که مرتبط با دستگاه گوارش هستند، شود و به همین علت ما را بیمار کند و در صورت بیمار شدن مستعد بیشتر ابتلا به بیماریهای گوناگون از جمله کرونا خواهیم بود.
جوزدانی گفت: افراد در این دوران خانه نشینی به هیچ عنوان از رژیمهایی پیروی نکنند که باعث گشنگی آنها شود بلکه سیستم ایمنی بدن کاهش پیدا کرده و ممکن است آسیب ببیند. همچنین از رژیمهای خام و گیاهی باید به صورت جدی پرهیز شود و تمامی غذاها را به صورت پخته انجام داد و تمامی رژیمها بر پایه بر پایه متعادل انجام شوند.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی اظهار کرد: افراد برای اینکه رژیمهای غذایی متعادل را رعایت کنند و با توجه به روزهای خطرناک کرونایی از خانه خارج نشوند، میتوانند به راحتی از رژیمهای غذایی آنلاین استفاده کنند.
انتهای پیام/