به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، آش هالاو، یکی از معروفترین آشهای شهر سنندج میباشد. به دلیل کوهستانی و سرسبز بودن این منطقه، اکثر مردم سنندج تمایل به طبخ غذاهایی با سبزیجات محلی و خوشبو دارند. به همین دلیل در اغلب غذاهای محلی سنندج شاهد انواع سبزیجات معطر و مخصوص هستیم که آش هالاو نیز یکی از این انواع خوراکهای خوشمزه است.
آش هالاو، این غذای محلی کردستان را مردم اکثرا در فصلهای پاییز و زمستان تهیه میکنند. خواص این آش محبوب با انواع سبزیجات محلی و پرخاصیت، مورد توجه بسیاری از افراد در اقصی نقاط ایران قرار گرفته است. به همین دلیل شاهد طبخ آش هالاو با همان سبزیجات معطر خاص هر منطقه ایران در بین تمام اقوام و شهرهای گوناگون کشور هستیم.
به این آش اصیل سنندجی، آبگوشت غوره نیز میگویند. در واقع به این دلیل که در آش هالاو، آب غوره نیز میریزند و معمولا با گوشت کوبیده و آب فراوان طبخ میشود، به این اسم معروف شده است. پیشنهاد میکنیم که حتما در این روزهای سرد پاییزی، آش هالاو را در منزل طبخ کنید و از طعم ترش و خوشمزه این آش محلی لذت ببرید.
چاشنی آب غوره علاوه بر خوش طعم کردن آش هالاو، مزایا و خواص بسیاری برای سلامتی بدن دارد. از جمله این مزایا میتوان به افزایش اشتها، بهبود هضم غذا، تقویت سیستم گوارش و کبد و… اشاره کرد. اگر کودک شما نیز میل چندانی به غذا ندارد و بدغذا است، به جای استفاده از قرصهای اشتهاآور میتوانید کمی آب غوره را به عنوان چاشنی در کنار غذاها و به خصوص در سالاد استفاده کنید. آب غوره باعث تحریک اشتها و خوش طعم کردن غذاها میشود.
از انواع آشهای محلی و معروف ایران میتوان به آش ماشاب، بوغذا آشی، آش گشنیز، آش ترخینه، آش ماسوآ و آش پرپوله اشاره کرد.
مواد لازم
گوشت گوسفند: ۴۰۰ گرم
برنج: به میزان لازم
نخود: ۳۰۰ گرم
لوبیا سفید: ۲۵۰ گرم
پیاز متوسط: ۲ عدد
سیب زمینی متوسط: ۵ عدد
آب غوره: به مقدار لازم
سبزیهای معطر نعناع، جعفری، برگ چغندر و پیازچه: ۱/۵ پیمانه
روغن مایع: به میزان لازم
آب ولرم: ۱ پیمانه
نمک: به میزان لازم
زردچوبه: به میزان لازم
فلفل سیاه: به میزان لازم
مراحل پخت
مرحله ۱
ابتدا پیازها را نگینی خرد کنید (اسمال دایس کنید) و کمی تفت دهید.
مرحله ۲
سپس گوشت را به پیاز در حال تفت اضافه کنید و کمی تفت دهید.
مرحله ۳
ادویههای لازم شامل زردچوبه و فلفل سیاه را همراه با حبوبات به قابلمه اضافه کنید.
مرحله ۴
پس از آنکه حبوبات و گوشت تقریبا نیم پز شد سبزیها را خرد کرده و به مواد داخل قابلمه بیفزایید.
مرحله ۵
مجدد مقداری آب ولرم را نیز به ظرف اضافه کنید و حرارت را ملایم کنید تا سبزیها نیز پخته شوند.
مرحله ۶
بعد از این که گوشت و حبوبات و سبزی پخته شد، سیب زمینیها را نیز خرد کنید و به قابلمه اضافه کنید.
مرحله ۷
پس از نیم ساعت که سیب زمینیها پخته شد. آش شما اماده است، غلظت آش بستگی به سلیقه شما دارد.
مرحله ۸
بعد از طبخ کامل آش و خاموش کردن آن، آب غوره را طبق ذائقه خود به ظرف اضافه کنید.
منبع: غذالند
انتهای پیام/