پلو اسپانیایی اروز تاپادو غذایی است که ماده اصلی آن برنج و گوشت چرخ کرده است و حالتی شبیه ته چین دارد. این پلوی سه لایه میتواند در قالبهای کوچک در هر ظرف یا یک قالب بزرگ سرو شود.
از دیگر مواد موجود در این غذای خوشمزه اسپانیایی میتوان به زیتون سیاه، پیاز، نخود فرنگی، هویج، کشمش، تخم مرغ آب پز، جعفری و سیر است. همان طور که از ترکیب مواد این پلو پیداست غذایی خوش رنگ و خوش طعم است.
از جعفری هم در غذا و هم برای تززیین غذا استفاده میشود. البته این که شما برنج را همراه با چه سبزیجاتی طبخ کنید به سلیقه شما بستگی دارد. بطور مثال میتوانید از لوبیا سبز و فلفل دلمهای هم در کنار نخود فرنگی و هویج و ذرت استفاده کنید. از سبزیجات مورد استفاده در این غذا میتوان به هویج اشاره کرد که در مورد خواص این سبزی پر خاصیت کمی توضیح خواهیم داد.
هویج باعث جلوگیری از بروز سرطان میشود و دارای ویتامین A است. مصرف هویج سیستم ایمنی بدن را برای مبارزه با عفونتهای باکتریایی و ویروسی تقویت میکند.
هویج به دلیل دارا بودن فیبر بالا در دست یابی به لاغری موثر است و مصرف روزانه هویج به صورت خام سبب متعادل شدن فاکتورهای خونی در افراد دارای چربی خون بالا میشود. همان طور که گفته شد در این غذا از ذرت هم استفاده شد که در اینجا به برخی از خواص آن اشاره میکنیم.
از آنجاییکه ذرت حاوی مقادیر بالای اسید فولیک و آهن است مصرف آن به زنان باردار توصیه میشود همچنین از بروز کم خونی ناشی از کمبود ویتامینها در بدن پیشگیری میکند.
زیتون سیاه از دیگر مواد تشکیل دهنده این غذاست که به دلیل دارا بودن چربیهای مفید کلسترول مضر بدن را کاهش میدهد. بدلیل دارا بودن ویتامین E خواص آنتی اکسیدانی داشته و به بدن در رفع و خنثی کردن رادیکالهای آزاد کمک میکند.
مواد لازم
روغن مایع: یک چهارم فنجان
پیاز بنفش: ۱ عدد (خرد شده)
سیر: ۲ حبه (خرد شده)
رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
گوشت چرخ کرده: ۴۵۰ گرم
هویج: یک سوم فنجان (ریز خرد شده)
کشمش: یک سوم فنجان
زیتون سیاه: یک سوم فنجان (خرد شده)
تخم مرغ آب پز: یک سوم فنجان (خرد شده)
جعفری: ۲ قاشق غذاخوری (خرد شده)
برنج سفید: ۳ پیمانه
نخود سبز: به مقدار لازم (پخته شده)
ذرت: به مقدار لازم (پخته شده)
نمک: به مقدار لازم
فلفل: به مقدار لازم
مراحل پخت
مرحله ۱
ابتدا پیاز را در روغن تفت دهید.
مرحله ۲
پس از آن سیر را اضافه کنید.
مرحله ۳
پس از تفت دادن سیر، گوشت چرخ کرده را به آنها اضافه کنید و خوب تفت بدهید.
مرحله ۴
رب را اضافه کنید.
مرحله ۵
هویج و مقدار کمی آب به مواد اضافه کنید.
مرحله ۶،
۵ دقیقه زمان بدهید تا مواد پخته شوند.
مرحله ۷
زیتون، تخم مرغ آب پز و کشمش را به مواد اضافه کنید.
مرحله ۸
مواد را از روی حرارت بردارید.
مرحله ۹
برنجی که خیسانده اید را آبکش کنید و همراه با هویج، لوبیا سبز، نخود سبز، ذرت و فلفل دلمهای داخل آب جوش بریزید تا بپزند.
مرحله ۱۰
پس از پختن برنج و سبزیجات به روش زیر آن را سرو کنید.
مرحله ۱۱
نحوه سرو:
مرحله ۱۲
مقداری از برنج و سبزیجات پخته را کف یک ظرف کاسهای (قالب) بریزید و فشار دهید.
مرحله ۱۳
حتما باید سطح برنج را صاف کنید.
مرحله ۱۴
مخلوط گوشت را روی برنج و سبزیجات ریخته و با پشت قاشق صاف کنید.
مرحله ۱۵
مجددا یک لایه برنج را روی مخلوط گوشت ریخته و سطح آنرا صاف کرده و خوب فشار دهید.
مرحله ۱۶
محتویات کاسه را داخل ظرف مخصوص سرو غذا برگردانید.
مرحله ۱۷
نوش جان
منبع: غذالند
انتهای پیام/