به گزارش
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
مشهد، مرغ منبع بسیار خوب پروتئین است و ۱۲۰ گرم آن حدود ۷۰ درصد نیاز پروتئین بدن را فراهم میکند. افرادی که میخواهند مقدار چربی غذای خود را کاهش دهند، میتوانند از گوشت مرغ استفاده کنند.
گوشت سینه مرغ در مقایسه با ران چربی کمتری دارد. با مرغ غذاهای متنوع و زیادی را میتوان تهیه کرد که در اینجا چند نمونه را در اختیارتان قرار میدهیم.
چند نکته درباره مرغ
گوشت مرغ باید بوی طبیعی داشته باشد. اگر بوی مرغ غیرطبیعی باشد نشانه فاسد بودن گوشت است.
گوشت مرغ فساد تیره، پرخون یا کبود است. گوشت مرغ در اثر نگهداری در شرایط نامناسب به تدریج خاکستری و سبز رنگ میشود که بایستی در این مواقع از مصرف آن خودداری کرد.
سطح بالایی از ویتامین B ۳ که به آن نیاسین نیز میگویند در گوشت مرغ موجود است که از بیماریهای ناشی از افزایش سن جلوگیری میکند.
برای معطر کردن مرغ در هنگام پخت میتوانید از چند برگ سبزی معطر مانند ترخان، نعناع، برگ بو یا رزماری استفاده کنید.
پوست مرغ دارای مقدار زیادی چربی اشباع است و به همین دلیل قبل از پخت باید پوست آن را کاملا جدا کرد.
برای مزه دار کردن گوشت مرغ آن را در مخلوط ماست، پیاز، آبلیمو، سرکه بالزامیک، سویا سس، چاشنیها و... قرار دهید.
خوراک مرغ با سس قارچ
میزان سرو: ۴ نفر
مواد لازم:
سینه مرغ: ۲ عدد
آرد: یک سوم پیمانه
نمک: به مقدار لازم
فلفل سیاه تازه (پودرشده): به مقدار لازم
روغن زیتون: ۲ ق س
قارچ (خردشده): ۳۰۰ گرم
سیر (ریز خردشده): ۲ حبه
کره: ۲ ق س
آب مرغ: یک و یک چهارم پیمانه + یک ق س
پودر آویشن: یک دوم ق چ
ارگانوی خشک: یک دوم ق چ
نشاسته ذرت: دو و یک دوم ق چ
پنیر پارمزان (رنده شده): یک سوم پیمانه
خامه پرچرب: یک چهارم پیمانه
برگ جعفری تازه (خردشده): ۲ ق س
طرز تهیه:
۱. سینههای مرغ را از درازا به دو نیم برش دهید. آرد، نمک و فلفل سیاه را در ظرف مناسبی با هم مخلوط کنید. روغن زیتون را در ظرف مناسبی روی حرارت گرم کنید. برشهای مرغ را ابتدا کاملا به مخلوط آرد آغشته کنید و در روغن داغ سرخ کنید تا طلایی و برشته شوند و سپس کنار بگذارید.
۲. کره را در ظرف مناسبی روی حرارت گرم کنید و قارچ و سیر را در آن «حدود ۳ دقیقه» تفت دهید تا قارچ نرم شود.
۳. یک و یک چهارم پیمانه آب مرغ را در ظرفی که مرغ را تفت دادید بریزید. مخلوط قارچ و سیر را اضافه کنید. آویشن و ارگانو را اضافه کنید. پس از به جوش آمدن آب مرغ حرارت را کم کنید و اجازه دهید حدود ۴ الی ۵ دقیقه به آرامی بپزد و حجم مواد نصف شود.
۴. یک قاشق سوپ خوری آب مرغ باقی مانده را با نشاسته ذرت مخلوط کرده و به مواد اضافه کنید. مرتب مواد را هم بزنید. پنیر پارمزان و خامه را اضافه کنید و نمک و فلفل سیاه بزنید. مرغ را اضافه کرده و سرو کنید. برای تزیین از برگ جعفری تازه خرد شده استفاده کنید.
ناگت مرغ
مواد لازم:
فیله مرغ (چرخ شده): ۳ عدد
شیر: به مقدار لازم
تخم مرغ: ۳ عدد
نان تست: نصف یک عدد
نمک: به مقدار لازم
فلفل سیاه (پودر شده): به مقدار لازم
پاپریکا: به مقدار لازم
پودر سوخاری: به مقدار لازم
روغن: برای سرخ کردن
آرد: ۳ ق س
طرز تهیه:
۱. نان تست را در مقداری شیر قرار دهید تا خیس بخورد. فیله مرغ چرخ شده، نان تست خیس خورده در شیر، یک عدد تخم مرغ، نمک، فلفل سیاه و پاپریکا را با هم مخلوط کنید.
۲. گلولههایی از مخلوط به دست آمده را جدا کنید و کف دست خود پهن نمایید. آنها را به آرد آغشته کنید و سپس در دو عدد تخم مرغ کمی زده شده فرو کنید و در آخر در پودر سوخاری بغلتانید.
۳. روغن را در ظرف مناسبی روی حرارت گرم کنید و ناگتها را در روغن سرخ کنید تا طلایی و برشته شوند.
مرغ بریان معطر
مواد لازم:
مرغ تازه (درسته): ۱ عدد
روغن مایع: به مقدار لازم
ارگانوی خشک: به مقدار لازم
فلفل قرمز (پودر شده): به مقدار لازم
نمک: به مقدار لازم
فلفل سیاه (پودر شده): به مقدار لازم
سیر (له شده): ۲ حبه
آویشن: به مقدار لازم
پاپریکا: ۲ ق چ
طرز تهیه:۱. مرغ را شسته و خشک کنید. روغن مایع، ارگانو، فلفل قرمز، نمک، فلفل قرمز، نمک، فلفل سیاه، آویشن، پاپریکا و سیر له شده را در ظرف مناسبی با هم مخلوط کنید.
۲. این مخلوط را روی مرغ بمالید و ترجیحا تمام طول شب در یخچال قرار دهید. پس از گذشت این زمان مرغ را در فویل بپیچید و حدود ۳۰ الی ۴۰ دقیقه در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۹۰ درجه سانتی گراد (۳۷۵ درجه فارنهایت) قرار دهید.
۳. فویل را باز کنید و مرغ را حدود ۳۰ دقیقه دیگر در فر قرار دهید تا کاملا بپزد.
کباب مرغ و آناناس
مواد لازم:
سینه مرغ: ۵۰۰ گرم
آناناس تازه: ۱ عدد
فلفل دلمهای قرمز: ۱ عدد
روغن: ۲ ق س
ارگانو: ۲ ق س
آویشن: دوسوم ق چ
زردچوبه: دوسوم ق چ
تخم گشنیز (پودر شده): یک ق چ
پاپریکا: یک ق چ
فلفل قرمز (پودر شده): یک سوم ق چ
برگ جعفری تازه (ریز خرد شده): دو ق س
سیر (له شده): دو حبه
نمک: به مقدار لازم
فلفل سیاه (پودر شده): به مقدار لازم
طرز تهیه:
۱. سینه مرغ را به ابعاد کوچک برش دهید. آناناس و فلفل دلمهای را نیز به ابعاد کوچک برش دهید.
۲. تمامی چاشنی ها، برگ جعفری ریز خرد شده و سیر له شده را با هم مخلوط کنید. روغن را اضافه و مخلوط کنید. مرغ و مخلوط را در ظرف مناسبی با هم کاملا مخلوط کنید. روی ظرف را با سلفون بپوشانید و حداقل یک ساعت «ترجیحا از شب قبل» در یخچال قرار دهید تا مرغ مزه دار شود.
۳. سیخهای چوبی را چند ساعت قبل از به سیخ کشیدن مرغ در آب قرار دهید تا خیس بخورند. مرغ، آناناس و فلفل دلمهای را به سیخ کشیده و گریل کنید. میتوانید آنها را حدود ۲۰ دقیقه در فر قرار دهید تا بپزند.
۴. همچنین میتوانید سیخهای کباب را حدود ۲۰ دقیقه در فر از قبل گرم شده با دمای ۲۰۰ درجه سانتی گراد «۴۰۰ درجه فارنهایت» قرار دهید تا کباب شوند.
ساندویچ فاهیتای مرغ
میزان سرو: ۴ نفر
مواد لازم:
سینه مرغ (بدون پوست و استخوان): ۷۰۰ گرم
فلفل قرمز (پودر شده): ۲ ق چ
زیره (پودر شده): یک و یک دوم ق چ
پاپریکا: یک ق چ
تخم گشنیز: یک دوم ق چ
نمک: به مقدار لازم
فلفل سیاه (پودر شده): به مقدار لازم
فلفل دلمهای قرم: ۱ عدد
فلفل دلمهای سبز: ۱ عدد
فلفل دلمهای زرد: ۱ عدد
پیاز: ۱ عدد
سیر (ریز خرد شده): ۱ حبه
روغن زیتون: ۳ ق س
آب لیموی شیرازی تازه: ۲ ق س
برگ گشنیز (خرد شده): ۳ ق س
نان تورتیا: ۸ عدد
طرز تهیه:۱. ابتدا دمای فر را روی ۲۰۰ درجه سانتی گراد «۴۰۰ درجه فارنهایت» قرار دهید و سینی فر را با اسپری روغن چرب کنید. فلفل قرمز، زیره، پاپریکا، تخم گشنیز، نمک و فلفل سیاه را در ظرف مناسبی با هم مخلوط کنید و کنار بگذارید.
۲. فلفل دلمهای و پیاز را باریک برش داده و در سینی فر پخش کنید. مرغ را به ابعاد کوچک برش دهید و روی فلفلها قرار دهید. سیر ریز خرد شده و مخلوط چاشنیها را اضافه کنید روغن زیتون را روی مواد بریزید و به خوبی مخلوط کنید.
۳. سینی را حدود ۱۸ الی ۲۵ دقیقه در فر از قبل گرم شده قرار دهید تا سبزیجات نرم شوند و مرغ کاملا بپزد «پس از گذشت نیمی از زمان پخت، مواد را مخلوط کنید». نانهای تورتیا را در فویل بپیچید و در ۵ دقیقه آخر پخت مواد را در فر قرار دهید تا گرم شوند.
۴. آب لیمو ترش را روی مخلوط مرغ بریزید و برگ گشنیز خرد شده را روی آن بپاشید. در صورت نیاز نمک و فلفل سیاه را اضافه کنید. مخلوط مرغ را در نانهای تورتیا سرو کنید.
چیکن لقمه پنیری
مواد لازم:
فیله مرغ: ۲ عدد
نمک: به مقدار لازم
فلفل سیاه (پودر شده): به مقدار لازم
پاپریکا: دو ق چ
پودر سوخاری: یک پیمانه
پودر نارگیل: یک دوم پیمانه
تخم مرغ (کمی زده شده): ۲ عدد
طرز تهیه:
۱. فیلههای مرغ را به ابعاد کوچک برش دهید، روی آنها نمک، فلفل سیاه و پاپریکا بپاشید. پودر سوخاری و پودر نارگیل را با هم مخلوط کنید.
۲. تکههای مرغ را ابتدا در تخم مرغ کمی زده شده فرو کنید و سپس در مخلوط پودر نان و پودر نارگیل بغلتانید و در سینی فر پوشیده شده با کاغذ روغنی بچینید.
۳. آنها را حدود ۱۵ الی ۲۰ دقیقه در فر از قبل گرم شده با دمای ۲۰۰ درجه سانتی گراد «۴۰۰ درجه فارنهایت» قرار دهید و هر از گاهی آنها را برگردانید تا طلایی و برشته شوند.
مرغ گریل شده با سالسای آووکادو
میزان سرو: ۴ نفر
مواد لازم:
سینه مرغ (بدون پوست و استخوان): ۴ عدد
پوست لیمو سنگی (رنده شده): یک ق س
آب لیموی شیرازی تازه: یک سوم پیمانه
روغن زیتون: یک چهارم پیمانه (مقداری برای چرب کردن گریل)
عسل: یک و یک دو ق چ
برگ گشنیز (خرد شده): یک سوم پیمانه
سیر: ۳ حبه
نمک: به مقدار لازم
فلفل سیاه (پودر شده): به مقدار لازم
مواد لازم سالسا:
آووکادو (نگینی خرد شده): یک و نیم عدد
گوجه فرنگی (خردشده): ۲ عدد
پیاز قرمز (خرد شده): یک دوم پیمانه
سیر (ریز خرد شده): ۱ حبه
آب لیمو شیرازی تازه: یک ق س
نمک: به مقدار لازم
فلفل سیاه (پودر شده): به مقدار لازم
طرز تهیه:
۱. سینههای مرغ را در میان سلفون قرار داده و با استیک کوب روی آنها بکوبید تا نرم شوند. پوست رنده شده لیمو، آب لیمو شیرازی، روغن زیتون، عسل، برگ گشنیز، سیر ریز خرد شده، نمک و فلفل سیاه را در ظرف مناسبی با هم مخلوط کنید.
۲. سینههای مرغ و این مخلوط را در کیسه زیپ کیپ بریزید و به خوبی تکان دهید تا مواد مخلوط شوند. کیسه را حدود ۲ الی ۴ ساعت در یخچال قرار دهید تا مرغ مزه دار شود.
۳. گریل را گرم کنید و آن را با مقداری روغن زیتون چرب کنید. مرغ مزه دار شده را در گریل کباب کنید. سالسا را روی مرغ بریزید و مقداری برگ گشنیز خرد شده بپاشید و سرو کنید.
طرز تهیه سالسا:
آووکادو، گوجه فرنگی، پیاز، سیر و آب لیموترش را در ظرف مناسبی با هم مخلوط کنید و نمک و فلفل سیاه بزنید.
رول سوخاری مرغ و ژامبون
مواد لازم:
فیله مرغ: ۳ عدد
ژامبون: ۳ ورقه
پنیر چدار: ۳ ورقه
تخم مرغ (کمی زده شده): یک عدد
پودر سوخاری: ۲ پیمانه
روغن: برای سرخ کردن
نمک: به مقدار لازم
فلفل سیاه (پودر شده): به مقدار لازم
سیر (له شده): ۲ حبه
پاپریکا: به مقدار لازم
طرز تهیه:۱. با استیک کوب روی فیلههای مرغ بکوبید تا پهن شوند. سیر له شده را روی فیلههای مرغ بمالید و نمک و فلفل سیاه بزنید و پاپریکا بپاشید.
۲. روی هر یک از فیلهها یک ورقه ژامبون و یک ورقه پنیر قرار دهید و آنها را رول کنید. رولهای مرغ را ابتدا در تخم مرغ کمی زده شده فرو کنید و سپس در پودر سوخاری بغلتانید.
۳. سپس آنها را در روغن داغ سرخ کنید تا طلایی و برشته شوند.
منبع: برترین ها
انتهای پیام//ف.س
در این ایام سخت و بیکاری به فکر کارگران سرگذر و زنان سرپرست خانوار (که با خانه تکانی دم عید برای دیگران) اندک درآمدی داشتن ولی الان تهیدست موندن باشیم