به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، از آنجایی که آناناس حاوی موادی نیست که بعد از برداشتن و کنده شدن از بوته، بتواند خود به خود برسد، بسیار مهم است که اگر قصد دارید آناناسی را به مدت طولانی نگهداری کنید، نوع کاملاً رسیده ی آن را انتخاب کنید.
زیرا در واقع انواع آناناسی را می توان برای طولانی مدت نگهداری کرد که کاملاً رسیده بوده و لکه ها و نشانه های خرابی هم نداشته باشد. با دلگرم همراه شوید تا بتوانید بهترین آناناس را انتخاب و برای طولانی مدت نگهداری کنید.
نکاتی برای انتخاب بهترین آناناس
۱- همانطور که گفته شد در هنگام خرید آناناس دو معیار باید در نظرتان باشد. رسیده بودن میوه و خراب نبودن آن. آناناسهایی که شروع به ترک برداشتن کرده اند و پوستشان چروک شده است را به هیچ وجه برندارید.
زیرا خراب بوده و به زودی از بین میروند. در عوض آناناسهایی را انتخاب کنید که سالم و رسیده بوده و پوست زرد و طلایی دارند.
در واقع پوست آناناس باید ترکیبی از سبز براق و زرد طلایی بوده و هیچ لکهی سفید یا قهوهای روی آن وجود نداشته باشد. معمولاً در اکثر آناناسها رنگ زرد بیشتر از سبز است. هر چه رنگ زرد بیشتر باشد آناناس خوش طعمتر است.
روش انتخاب و نگهداری درست آناناس
۲- بعد از بررسی رنگ، پوست آناناس را نیز بررسی کنید. خود میوه سفت و محکم است، اما پوست آن کمی نرم میباشد. با این حال پوست نباید ناهموار، دارای چروک و یا دندانه دندانه باشد. آناناس سالم و رسیده پوست یک دست و نسبتا نرمی دارد.
۳- سایز چشمهای روی پوست آناناس را نیز بررسی کنید. همهی چشمها باید درشت، یک اندازه و یک رنگ باشند. هر چه چشم درشتتر باشد، یعنی آناناس مدت زمان بیشتری را روی بوته بوده و رسیده است.
به علاوه چشمهای آناناس نیز باید تخت باشد. تخت بودن چشمهای آناناس نشانهی شیرین بودن آن است.
۴- آناناس را بو کنید. باید بویی شیرین داشته باشد. بوی بسیار شیرین و قوی تقریباً مانند الکل نشانهی کهنه بودن آناناس و از دست دادن طراوت و تازگی است. میوههایی که تازه نیستند یا بیش از حد رسیده اند را برای نگهداری طولانی انتخاب نکنید.
روش نگهداری آناناس برای چند روز
اگر قصد دارید آناناس را در عرض چند روز مصرف کنید، آن را روی کانتر آشپزخانه بگذارید. آناناس نیازی به نگهداری در یخچال ندارد. با این حال در این مدت حواستان به آناناس باشد که نشانههای خرابی روی آن پدیدار نشود.
برای نگهداری طولانی تر، تقریباً یک هفته آناناس را در کیسهی فریزر گذاشته و در یخچال بگذارید. اما به یاد داشته باشید که یخچال عمر مفید آناناس را افزایش نمیدهد. یعنی آناناس داخل یخچال نیز باید در عرض چند روز باید مصرف شود. در غیر این صورت خراب میشود.
برای اینکه بتوانید آناناس را کمی بیشتر از یک هفته نگهداری کنید، آنها را ورقه ورقه خرد کرده، در ظرفی در بسته ریخته و در یخچال قرار دهید. توصیه میکنیم حتی در این روش نیز آناناس در عرض یک هفته خورده شود.
روش انتخاب و نگهداری درست آناناس
۱- پوست آناناس را بگیرید. آناناسها را حلقه حلقه کنید. هستهی وسط را در آورده و در کیسهی زیپ داری ریخته و در فریزر بگذارید.
آناناس با این روش تا یک سال تازه نگه داشته میشود. فقط به یاد داشته باشید که هوای کیسه را کامل نگیرید و اجازه دهید مقداری هوا در کیسه بماند.
۲- آناناسها را خشک کرده و چیپس آناناس تهیه کنید. برای آشنایی با نحوه “تهیهی چیپس آناناس” به ادامه این مطلب توجه کنید.
مربا یا کنسرو آناناس تهیه کنید. بهترین روش برای نگهداری بسیار طولانی یعنی تا چندین سال کنسرو است. با این حال توصیه میکنیم کنسرو نیز در عرض یک سال مصرف شود.
روش انجام کار:
این بار آناناس را نگینی خرد کنید. سپس آناناسها را در آب انگور یا آب سیب بجوشانید. سپس آن را در ظرف شیشهای به طوری که پر نشود، بریزید. تقریباً دو تا سه سانتی متر فضای خالی باقی بگذارید.
سپس ظرفی که ارتفاع آن بیشتر از ارتفاع شیشه است را با آب پر کرده و شیشهی آناناس را در آن انداخته و به مدت ۲۵ تا ۳۰ دقیقه شیشه آناناس را بجوشانید. آن را در آورده و به مدت طولانی نگهداری کنید.
کلام آخر
بهترین زمان مصرف این میوه بین دو وعده غذایی میباشد.
برای تهیه آناناس باید میوهای را انتخاب کنید که وزن آن نسبت به اندازهاش بیشتر باشد. آناناس باید بدون لکه، شکستگی و سیاهشدگی باشد. وجود نقاط سفت نشاندهنده این است که آناناس خیلی زود چیده شده و هنوز به طور کامل نرسیده است.
مراحل رسیدن آناناس بعد از چیده شدن متوقف میگردد از این رو سعی کنید آناناسی را انتخاب کنید که از انتهای شاخه آن بوی مطبوع و شیرینی متصاعد شود. هرچه آناناس بوی قویتری داشته باشد، شیرینتر و رسیدهتر است. از خرید آناناسهایی که بوی ماندگی و ترشی میدهند، خودداری کنید.
روش انتخاب و نگهداری درست آناناس
آناناسی که کاملاً رسیده باشد، برگهای آن به راحتی جدا میشود از این رو میتوانید برای اطمینان از رسیده بوده میوه، یک برگ از بالای میوه جدا کنید.
آناناسهای بزرگ گوشت بیشتری دارند، اما معمولاً هیچ تفاوتی بین آناناسهای کوچک و بزرگ از نظر مواد مغذی و ویتامینها وجود ندارد.
نگهداری آناناس ۱ تا ۲ روز در دمای خانه قبل از مصرف، به روند شیرینتر شده میوه کمک نمیکند، اما میتواند سبب آبدارتر شدن آن بشود.
از آناناس میتوان ماسک تهیه کرد. برای این منظور یک آناناس رسیده را پوست بکنید و وزن آن را اندازه بگیرید، آناناس را خرد کرده و در مخلوطکن بریزید و هموزن آناناس، الکل اتیلیک را اندازه گرفته به همراه سه قاشق سوپخوری روغن آفتابگردان اضافه نمایید.
مقداری از این ماسک را به مدت ۲۰ دقیقه روی پوست خود قرار داده و سپس پوست خود را با آب نیمهگرم بشویید.
منبع: دلگرم
انتهای پیام/