به گزارش خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، پیامبر اکرم (ص) برای اثبات نبوت خود به اذن پروردگار عالمیان کارهای شگفت انگیز و معجزات زیادی داشت؛ مهمترین معجزه پیامبر اسلام (ص) قرآن کریم است که برخلاف معجزات سایر پیامبران تا ابد باقی است. ردالشمس و شق القمر هم از معجزات حسی حضرت محمد (ص) بود.
در ادامه به برخی کرامات و معجزات ایشان اشاره می شود:
بخش از معجزات پیامبر اسلام (ص) کارهایی بوده که خارقالعاده بودند و با حس قابل درک بوده است.
شقالقمر؛ یکی از معجزاتی است که مسلمانان معتقدند پیامبر اسلام (ص) آن را در پاسخ به درخواست مشرکان انجام دادند. در این حادثه خارقالعاده، پیامبر (ص) با انگشت خود به ماه اشاره کرد و ماه دو نیم شد. زمان این معجزه سالهای ابتدایی بعثت بوده است. بیشتر مفسران معتقدند آیات ابتدایی ۱ تا ۳ سوره قمر اشاره به این واقعه دارد. طبرسی، مجمع البیان، ۱۴۱۵ق، ج۹، ص۲۸۲؛ فخر رازی، مفاتیح الغیب، ۱۴۲۰ق، ج۲۹، ص۳۳۷.
رد الشمس؛ یکی از معجزاتی که در روایات و نقل سیره نگاران نقل شده مسئله رد الشمس است. در این واقعه خورشید برای حضرت علی (ع) به چند لحظه قبل بازگشت تا او نماز عصر را در وقت ادای خود بخواند. من لایحضره الفقیه، ۱۴۱۳ق، ج۱، ص۲۰۳؛ شیخ مفید، الارشاد، ۱۴۱۳ق، ج۲، ص۳۸۵.
جاری شدن آب از بین انگشتان پیامبر (ص)
بخاری از انس بن مالک نقل کرده است؛ یک روز هنگام نماز عصر، صحابه قصد نماز خواندن با پیامبر را داشتند، ولی آبی برای وضو نیافتند در این هنگام رسول اکرم (ص) دست خویش را در ظرفی قرار داد و آب از انگشتان او جاری شد و از آن آب تمام کسانی که در آنجا بودند، وضو گرفتند. صحیح بخاری، ۱۴۰۷ق، ج۳، ص۳۱۰.
حرکت درخت به سمت پیامبر (ص)
حضرت علی (ع) در خطبه قاصعه نقل میکند؛ روزی گروهی از بزرگان قریش نزد پیامبر (ص) آمدند و از او خواستند برای اثبات نبوت خویش از درخت بخواهد که به سمت آنان بیاید.
رسول خدا (ص) نیز به درخت امر کرد به اذن خداوند به سمت آنان بیاید. ناگاه، ریشههای درخت از دل خاک بیرون آمد و درخت به سمت پیامبر (ص) حرکت کرد با وجود این معجزه آشکار آن عده به رسول اکرم (ص) ایمان نیاوردند و او را جادوگر خطاب کردند. نهج البلاغه، خطبه ۱۹۲ (خطبه قاصعه).
بارش شدید باران به دعای پیامبر (ص)
در روایتی از امام صادق (ع) نقل شده است؛ بهدنبال خشکسالی شدید در مدینه، مردم این شهر از رسول الله (ص) درخواست کردند تا برای بارش باران دعا کند. پیامبر (ص) دعا کرد و هنوز دعای ایشان تمام نشده بود ابر آسمان مدینه را پوشاند و بهحدی باران بارید که بیم آن میرفت سیل راه بیفتد. کلینی، الکافی، ۱۴۰۷ق، ج۲، ص۲۷۴.
تسبیح گفتن دانههای سنگ در دستان پیامبر (ص)
اباذر از عثمان نقل میکند؛ او روزی به همراه ابوبکر و عمر نزد رسول خدا (ص) بود. پیامبر (ص) تعدادی سنگریزه را از روی زمین برداشت و در کف دست خود قرار داد. در آن هنگام، سنگریزهها تسبیح پروردگار گفتند. ابن کثیر، معجزات النبی، المکتبة التوفیقیة، ص۱۳۳.
نجات از خطر مرگ و گرسنگی مردم مدینه؛ در جنگ خندق، مشرکین مدینه را محاصره کردند و در مدینه آذوقه کمیاب شد و مردم دچار گرسنگى شدند. رسول اکرم (ص) پارچه اى را پهن کرد و یک مشت خرما در آن ریخت و دعا کرد. بعد به یک نفر دستور داد تا مردم را براى غذا فراخواند. اهل مدینه جمع شدند و از آن خرما خوردند و سیر شدند. همان طور خرما از اطراف پارچه مى ریخت. بحارالانوار: ۲۰/ ۲۴۷، حدیث ۱۶
کم آبی در مکه و معجزه نبی اکرم (ص)؛ هنگامى که در حدیبیه مشرکین جلوی پیامبر (ص) را گرفتند و مانع ورود ایشان به مکه شدند، مردم از کمبود آب شکایت کردند. نبی اکرم (ص) یک سطل آب خواست بعد در آن وضو گرفت و مضمضه کرد و در سطل ریخت و از ترکش خود تیرى درآورد و دستور داد، آب را در چاه ریختند و تیر را به چاه پرتاب کرد. در این هنگام آب فوران کرد و به لبه چاه رسید و مردم از آن برداشتند و مصرف کردند. بحارالانوار: ۲۰/ ۳۵۷، حدیث ۶.
انتهای پیام/