به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان، اواسط بهمنماه ۹۷ بود که خبر رسید یک مهندس ایرانی به درخواست وزارت دادگستری آمریکا از سوی مقامات فرانسه بازداشت شده است.
جلال روحالله نژاد روز دوم فوریه (سیزدهم بهمن ماه سال ۹۷) با پروازی از مسکو که از تهران برخاسته بود وارد فرودگاه شهر نیس فرانسه شد و به موجب قرار بازداشتی که پیشتر از سوی مقامات قضایی آمریکا صادر شده بود، برای استرداد به آمریکا بازداشت شد.
دو قاضی فدرال در ایالت کارولینای جنوبی این مهندس ۴۱ ساله ایرانی را به تلاش برای خرید سیستمهای مایکروویو صنعتی و سامانههای ضدپهپاد برای ارسال به ایران متهم کرده بودند.
مقامات قضایی آمریکا مدعی بودند سیستمهای صنعتی یادشده به راحتی قابلیت تغییر کاربری برای استفاده در پروژههای تسلیحاتی را دارند؛ در صورتیکه تجهیزاتی که روحالله نژاد به واردات آنها متهم شده بود تجهیزاتی «غیرنظامی» هستند که مشمول تحریم نمیشوند.
با این حال، در اوایل خردادماه ۹۸ دادگاه فرانسه با تحویل روحالله نژاد به آمریکا موافقت کرد. در اواخر بهمنماه ۹۸ روحالله نژاد از طریق وکلای فرانسوی خود رسماً به این حکم اعتراض کرد و خواستار تجدیدنظر شد، اما دیوان عالی فرانسه نیز به عنوان عالیترین مرجع قضایی در این کشور، حکم استراداد وی را تایید کرد.
اما در حالیکه استراد این مهندس ایرانی به آمریکا قطعی شده بود، با پیگیریهای بعمل آمده از سوی نهادهای داخلی کشورمان، دولت فرانسه روز گذشته یعنی در اولین روز از سال جدید شمسی او را آزاد کرد.
پیش از این، یکی از وکلای روحالله نژاد در مصاحبه با رسانههای فرانسه ضمن "سیاسی" خواندن درخواست استراداد وی از سوی دستگاه قضایی آمریکا اعلام کرده بود با وجود تایید حکم دادگاه و رد درخواست تجدیدنظر آنها از سوی دیوان عالی فرانسه، این نخستوزیر فرانسه است که در نهایت، حرف آخر را میزند و از این رو، استرداد روحالله نژاد به آمریکا نیازمند مجوز نخستوزیر است؛ بنابراین به نظر میرسد همانگونه که قبلا رسانههای فرانسوی به نقل از وکلای روحالله نژاد، آزادی او را در گرو "یک تصمیم دولتی" اعلام کرده بودند، دولت و نهادهای امنیتی و قضایی ایران با تلاشها و پیگیریهای خود توانستهاند حکم دیوان عالی فرانسه را شکسته و دولت فرانسه را مجاب کنند از تن دادن به خواست آمریکا اجتناب کند.
البته در پی آزادی جلال روحالله نژاد، ایران نیز یک تبعه فرانسوی به نام رولاند گابریل مارشال را که به جرم اقدام علیه امنیت ملی در دادگاه عمومی و انقلاب تهران به ۵ سال زندان محکوم و بخشی از دوران محکومیت خود را گذرانده بود، با استفاده از تخفیف مجازات از زندان آزاد کرد و در اختیار سفارت فرانسه قرار داد.
بیشتر بخوانید: مکرون آزادی زندانی فرانسوی در ایران را تایید کرد
با توجه به اینکه حکم استرداد جلال روحالله نژاد به تایید عالیترین مرجع قضایی فرانسه رسیده بود، تصمیم دولت فرانسه برای تحویل ندادن او به آمریکا را میتوان یک دستاورد قابل توجه برای کشورمان در اولین روز از سال ۱۳۹۹ و یک ناکامی بزرگ برای دولت آمریکا برشمرد.
انتهای پیام/
این فقط معاوضه بود و نه چیز دیگه ای.
ما ایرانی ها کلا....
تازه های شعار میدهند که ما در برجام هستیم ولی دارند تحریمهای آمریکا علیه ایران را اجرا میکنند.اینها سر و ته یک کرباسند.لعنت بر همه شان.
آمریکای همیشه تروریست غلبه کنه باید شک کرد.
سربازان وطن دستمریزاد
بچه ها مچکریم
غیر از این هم نبوده هااا
سردار قآانی گفتند که انتقام حاج قاسم را جوانمردانه میگیرند،
مرام ایران و ایرانی اینست،
اینهایی که رای منفی داده اند بیایند دلیل بیاورند که چرا با این نظر مخالف هستند .البته اگر داشته باشند پس لعنت بر دوستان شیطان بزرگ
این قدر تو ذوق نزن
برو بجنگ با آمریکا چرا نمیری و پشت گود نشستی