به گزارش خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، آیا تا به حال به این فکر کرده اید, زمینی که اکنون روی آن داریم زندگی می کنیم چه تغییراتی کرده است؟ اکنون باید بگوییم که کره زمینی ما در آن زندگی می کنیم بسیار تغییر کرده است.
طبق تحقیقات دانشمندان در حدود ۷۱۶ میلیون سال گذشته, زمین در اوج عصر یخبندان بوده و آن قدر با لایههای ضخیم یخ پوشیده شده که بیشتر به یک گلولهی برفی گرد شبیه بوده است.
در همین عصر بود که در محدوده خط استوا یخچالهای طبیعی تشکیل شد؛ دانشمندان با یافتن بقایای یخچالهای طبیعی در کانادا وسعت این سرما را ثابت کرده اند و فهمیده اند که گرمترین بخشهای زمین همچون قطب شمال و جنوب بسیار سرد بوده اند.
با این حال همه دانشمندان بر سرد بودن تمام مناطق زمین توافق ندارند، زیرا در ۷۱۶ میلیون سالی که بر زمین گذشته است در هر شرایطی، آتش فشانها فعال بوده اند و گدازههای آتش فشانها رد خود و خاکسترشان را روی برفها جای گذاشته اند.
بیشتر بخوانید: تاریخچه پیدایش و پیشرفت سلول های خورشیدی
با پایان عصر یخبندان، زمین وارد دوره هوازدگی شدید شیمیایی شد و به صورت حدودی، به مدت ۱۰۰ هزار سال روی زمین، باران اسیدی بارید؛ این باران به قدری شدید بود که بسیاری از یخچالهای تشکیل شده کرهی زمین را ذوب کرد؛ این رخداد چرخهای درست کرد که در طی آن، زندگی به کره زمین بازگشت؛ مواد مغذی به آسمان فرستاده شدند، اکوسیستم در اعماق اقیانوس به وجود آمد، اکسیژن به اتمسفر رفت و زندگی روی زمین ممکن شد اما این پایان اتفاق نبود چراکه هوای پر از دی اکسید کربن باعث شد باران اسیدی اقیانوسها را سمی کند.
دانشمندان درباره زمین نظریات گوناگونی داشته اند به طور مثال یکی از این نظرات این بوده است که ۲ میلیارد سال پیش، زمین بویی شبیه به بوی تخم مرغ میداده است؛ دلیل این بوی مشمئز کنندهای که این بوده است که اقیانوسها پر از باکتریهای گازداری بوده اند که از نمک تغذیه میکردند.
این باکتریها نمک را گرفته و هیدروژن سولفید آزاد میکردند، در نتیجه گاز بد بویی را متصاعد میکرد که به بوی تخم مرغ گندیده شباهت داشت.
انتهای پیام/