به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، تهیه آب مقطر بسیار آسان است و روشهای مختلفی وجود دارد که میتوانید برای تهیه آن در خانه استفاده کنید. وقتی مواد معدنی و مواد شیمیایی را از آب خارج میکنید، آب مقطر تهیه میکنید. مردم برای مقاصد مختلفی از جمله آب آشامیدنی، گیاهان آبرسانی، پر کردن رطوبت گیر، اتو بخار و حتی مخازن ماهی، آکواریوم و غیره، آب مقطر تهیه میکنند.
روش اول:
با یک کاسه شیشهای آب مقطر تهیه کنید.
۱۸.۹۲۷ لیتر تقریباً تا نیمهی قابلمهای استیل از آب پر کنید حدودا.
قابلمه استیل را تا نیمه آن با آب پر کنید
یک کاسه شیشهای را درون آب قرار دهید. مطمئن باشید که شناور است. کاسه نباید کف قابلمه را لمس کند.
اگر کاسه شناور نیست، آن را از آب خارج کنید و یک پایه مخصوص پخت گرد را در قسمت قابلمه قرار دهید. سپس کاسه را دوباره در آب قرار دهید.
نباید کاسه مستقیما کف قابلمه قرار بگیرد
آب قابلمه باید جوش بیاید. این برای جوشاندن مواد شیمیایی مانند متانول و اتانول است.
با یک مانع گرم / سرد یک اثر متراکم ایجاد کنید. میتوانید این کار را با وارونه کردن درب قابلمه و پر کردن آن از یخ انجام دهید. هنگامی که بخار گرم به درب سرد برخورد میکند، تراکم ایجاد میکند.
آب را در قابلمهی خود بجوشانید. با ادامه آب جوش، باعث میشود بخار زیاد شود و روی درب قابلمه چگال شود. چگالش درون کاسه فرو میرود. اجازه دهید روند تقطیر ادامه یابد تا زمانی که آب مقطر کافی برای نیازهای خود نداشته باشید.
روند تشکیل آب مقطر در قابلمه
آب جمع آوری شده در کاسه را تماشا کنید. این آب کاسه گرم خواهد بود، اما نباید جوش بیاید. اگر آب کاسه شروع به جوشیدن کرد، شعلهی گاز را کم کنید تا فقط آب قابلمه جوش بیاید.
قابلمهی خود را از روی حرارت بردارید و درب آن را بردارید.
هنگام برداشتن کاسه آب مقطر از داخل قابلمه آب جوش احتیاط کنید تا خودتان را نسوزانید. در صورت تمایل میتوانید قبل از خارج کردن کاسه، اجازه بدهید تا آب و کاسه خنک شود.
اجازه دهید آب مقطر قبل از ذخیره کردن آن خنک شود.
روش دوم:
آب لوله کشی را با بطریهای شیشهای تقطیر کنید.
برای تهیه آب مقطر ۲ بطری شیشهای تهیه کنید. این فرایند اگر حداقل ۱ عدد از بطریهای خارج از گردنه را داشته باشد، بهتر کار میکند و از بازگشت آب مقطر به داخل بطری دیگر جلوگیری میکند.
وسایل لازم برای تهیهی آب مقطر با بطری
۱ بطری را با آب شیر پر کنید. پر کردن حدود ۵ در ۱۲.۷ سانتی متر از بالا.
دهانهی بطری و لوله (گردنه) را به هم با نوار چسب محکمی ببندید.
روشهای متفاوت برای تهیه آب مقطر
از یک قابلمه از جنس استنلس استیل ۵ گالن (۱۸.۹۲۷ L) برای جوشاندن آب استفاده کنید. شما باید بطری پر از آب شیر را داخل قابلمه قرار بدهید و تاحدی که بطری در آب باشد آن را پر کنید.
بطری را تقریباً با زاویه ۳۰ درجه خم کنید و بطری بالا و خالی را که در قسمت داخلی لبه قابلمه قرار دارد تکیه دهید. این زاویه جمع آوری آب مقطر تبخیر شده را آسانتر میکند.
یک بسته یخ یا کیسه یخ را در بالای بطری بالایی قرار بدهید. با این کار یک مانع گرم / سرد ایجاد میکنید و باعث میشود تبخیر آب موجود در بطری پر شده به درون بطری خنک کننده متراکم شود.
فرایند تقطیر را ادامه دهید تا زمانی که آب مقطر به اندازه کافی برای نیازهای خود جمع کنید.
روش سوم:
آب باران را به آب قابل شرب تبدیل کنید.
یک ظرف بزرگ و تمیز را در بیرون از خانه قرار دهید تا آب باران در آن بریزد.
ظرف را به مدت ۲ روز کامل بگذارید تا مواد معدنی آن از بین بروند.
آب مقطر را در ظروف تمیز نگه دارید.
توجه: در حالی که این روش میتواند آب قابل شرب ایجاد کند، ممکن است آلایندهها و باکتریهای مضر در آب باقی بمانند. همیشه فیلتر کردن، جوشاندن یا درمان شیمیایی آب باران قبل از نوشیدن، ایمنتر است، مگر اینکه بدانید در غیر این صورت ایمن است.
منبع: بیتوته
انتهای پیام/