به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، گلپر گیاهی چند ساله از تیره جعفری است که بیشتر در نقاط مرتفع کوهستانهای ایران و نقاط دیگر میروید، با ریشههای ضخیم و برگهای کاملا بریده که پیشینیان برای آن خواص بسیاری شمرده اند، از جمله اینکه موجب نیروی بدن میشود، ولی متاسفانه زیاد مورد توجه قرار نگرفته است. گلپر گیاهی است که تا ارتفاع ۱۵۰-۲۰۰ سانتی متر رشد میکند.
گلهای آن سفید و به صورت چتر در انتهای ساقههای گل دهنده در قسمت بالای گیاه ظاهر میشود. برگهای آن با چاکهای عمیق به شکل پنجه غاز، شبیه برگ آنژلیکا، به طوری که این چاکها برگ را به چند نیمه برگ تقسیم میکند و هر نیمه برگ نوک تیز و دندانه دار است.
این گیاه و عصارههای آن از زمان پالئولیس (۵۰، ۰۰۰ سال پیش) مورد استفاده بشر بوده است. دانههای گیاه گلپر ادویهای است که برای پخت و پز استفاده میشود.
استفاده از گلپر در پخت و پز به منظور کاهش گاز ایجاد شده در رودهها به ویژه هنگام خوردن لوبیا، سیب زمینی و عدس است. مشاهده شده است که پروانهها و گوسفندها هنگام بیماری، از این گیاهان دارویی میخورند.
خواص گلپر:
۱. گلپر یک آنتی اکسیدان است:
استرس اکسیداتیو در افرادی که تحت آنژیوگرافی عروق کرونر قرار دارند، به میزان قابل توجهی کاهش مییابد. استرس اکسیداتیو عدمتعادل بین رادیکالهای آزاد و آنتی اکسیدانها در بدن است، رادیکالهای آزاد عامل بسیاری از بیماریهای مهم مانند بیماری پارکینسون، سرطان و آلزایمر هستند. آنتی اکسیدان مانند جارو در برابر رادیکالهای آزاد عمل میکنند و باعث از بین بردن رادیکالهای آزاد و نوسازی سلولهای تخریب شده، میشوند. پس نتیجه میگیریم مصرف گلپر به پیشگیری از بیماری پارکینسون، سرطان و آلزایمر کمک میکند.
۲. ضد التهاب:
گلپر خواص ضد التهابی قطعی را نشان میدهد؛ بنابراین برای درمان بیماریهایی مانند آرتروز و نقرس مفید است. اینها التهاب مفصل استخوان است و میتواند باعث درد شدید شود. با کاهش تورم، درد در بیماران مبتلا به آرتروز و نقرس کاهش مییابد.
۳. خاصیت ضد درد:
تحقیقاتی در مورد خواص ضد درد گلپر انجام شد. مشاهده شد که خاصیت ضد درد خوبی دارد و استفاده از گلپر برای درمان زخمهای پوستی توصیه میشود. استفاده از عصاره گیاه روی زخمها به ضد عفونی شدن آنها و جلوگیری از شیوع عفونت کمک میکند.
۴. بیماری قارچی را درمان کنید:
یکی از بیماریهای قارچی شایع پای ورزشکاران است. این امر بیشتر در افراد دارای سیستم ایمنی ضعیف رخ میدهد. همچنین اگر فرد دیابتی یا تحت معالجه سرطان باشد نیز رخ میدهد. گلهای گلپر را روی ناحیه آسیب دیده بمالید. بگذارید خشک شود. این کار را دو بار در روز انجام دهید تا عفونت تحت کنترل قرار گیرد. این میتواند پای ورزشکار را درمان کند.
۵. ضد میکروب:
استفاده از ضد میکروبها به متوقف کردن رشد میکروارگانیسمها کمک میکند. به عنوان مثال، آنتی بیوتیکها به متوقف کردن باکتریهای رشد کمک میکنند. میتوانید از عصاره گلپر به عنوان آنتی بیوتیک استفاده کنید. این محلول را در مکانهایی که میکروارگانیسمها رشد میکنند بکار ببرید.
۶. پروفایل چربی:
بررسی پروفایل چربی نشان میدهد که استفاده از عصاره گیاه گلپر در بهبود سلامت بیماران مبتلا به بیماری قلبی مفید است.
۷. درمان تشنج:
این گیاه در درمان تشنج بسیار مؤثر است. این به دلیل وجود تریپنها، ترپنوئیدها و آلکالوئیدها است. خوردن یک لیوان دم کرده از برگهای گیاه گلپر به کاهش دفعات تشنج کمک میکند.
۹. ضد کاندیدا:
وقتی از عصاره گیاه گلپر استفاده میکنیم، فعالیت ضد میکروبی به خوبی انجام میشود. قارچ کاندیدا به دلیل وجود مخمر رشد میکند. معمولاً باکتریهای لاکتوباسیلوس به کنترل رشد مخمر کمک میکنند. اگر این اتفاق نیفتد، باید از عصاره گیاه گلپر استفاده کنید تا عفونت کاندیدا کاهش یابد.
۱۰. خاصیت ضد دیابتی:
استفاده از عصاره گلپر به کاهش نشانگرها در بیماران دیابتی کمک کرد. دو مورد از مهمترین عوامل خطر، تری گلیسیرید بالا و فشار خون بالا برای دیابت هستند.
شایعترین بیماریهای آترواسکلروز و بیماری عروق کرونر هستند. این شرایط پس از بروز دیابت در بیمار رخ میدهد. استفاده از عصاره گلپر به کاهش چشمگیر این عوامل خطر کمک میکند.
گلپر یک میکروب زدای قوی و طبیعی برای منزل است
خواص دود گلپر:
گلپر را معمولا همراه با اسپند دود میکنند. گلپر به دلیل داشتن طبع گرم باعث افزایش عملکرد مغز و حافظه میشود، همینطور ضد صرع و افزایش دهندهی اشتها است.
گلپر یک میکروب زدای قوی و طبیعی برای منزل است، گلپر دارای بوی تند و تیزیست دقت کنید هنگام دود کردن مقدار زیادی از آن استفاده نکنید.
مضرات گیاه گلپر:
مصرف مقدار زیاد گلپر سبب سقط جنین میشود. از این رو زنان باردار در خوردن زیاد آن مجاز نیستند.
برای برخی افراد حساسیتزاست و مشکلاتی روی پوست ایجاد میکند. فردی که به این گیاهان حساسیت دارد، در اثر مصرف یا تماس پوستی با آنها و قرار گرفتن در آفتاب، دچار لکهای پوستی قهوهای، قرمز یا تاولی میشود که گاه خارش دارد.
البته درصد کمی از افراد به ترکیبهای کومارینی حساس هستند، اما به هر حال اگر فردی در اولین تماس با گلپر یا سایر گیاهان چتری یا مصرف آنها این نوع حساسیت را مشاهده کرد، دیگر نباید این گیاهان را مصرف کند، زیرا با مصرف بیش از یک بار ممکن است حساسیت افزایش یابد و لکها یا تاولها تمام بدن را فرا بگیرند.
منبع: بیتوته
انتهای پیام/