در گزارش زیر نحوه پخت شلکینه یک نوع نان محلی خاص کردستان را می‌خوانید.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، شلکینه یک نوع نان محلی و خاص استان کردستان می‌باشد. این نان محلی در تمام مهمانی‌های مردم کردستان در کنار غذا‌های سنتی در سفره گذاشته می‌شود و طعم و عطر فوق العاده و مطبوعی دارد. نام دیگر این نان و شیرینی محلی، چزنک می‌باشد که بسیار نازک است و بر روی وسیله‌ای به نام ساج تهیه می‌شود.

البته می‌توان این نان محلی را نیز در منزل و با استفاده از ماهیتابه طبخ کرد و از طعم و عطر این شیرینی اصیل ایرانی لذت برد. البته طرز طبخ این نان محلی نیز در استان‌های دیگر از جمله استان‌های ایلام و لرستان بسیار متفاوت می‌باشد. اما تجربه طعم و خوشمزه عالی این نان محلی مطمئناً هرکسی را طرفدار خواهد کرد.

وجود مواد اولیه مقوی و سالم، چون آرد، تخم مرغ و شیر در شلکینه باعث خوشمزگی و سالم بودن این نام محلی شده است و شما می‌توانید برای میان وعده خود و کودکان از این شیرینی خوشمزه استفاده کنید. کودکان نیز مطمئنا عاشق شیرینی هستند، این نان محلی خوشمزه و سالم برای کودکان بسیار مفید و مقوی خواهد بود.

همچنین می‌توانید این نان محلی را به همراه شیره توت سفید میل کنید. شیره بسیار سالم و مغذی می‌باشد و در رفع کم خونی، تقویت نیروی بدن و افزایش انرژی بسیار تاثیرگذار می‌باشد. پس حتما طبخ این نان محلی را فراموش نکنید و در منزل آماده و نوش جان کنید. چرا که هم مواد اولیه ساده و دردسترسی دارد و هم در زمان بسیار کمی آماده و طبخ می‌شود.

مواد لازم

آرد سفید گندم: ۱ پیمانه
شیره خرما: ۱ پیمانه
شیر: ۲ پیمانه
زرده تخم مرغ: ۵ عدد
شکر: ۱ قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده: ۲ قاشق سوپ خوری
نمک: نصف قاشق چایخوری

مراحل پخت

مرحله ۱

ابتدا آرد گندم، شکر و نمک را در یک ظرف بریزید.

مرحله ۲

سپس شیر را مرحله به مرحله به مواد اضافه و مخلوط کنید.

مرحله ۳

مواد را خوب مخلوط کنید تا مایه‌ای مانند دوغ غلیظ شود.

مرحله ۴

زرده‌های تخم مرغ و زعفران را نیز اضافه کرده و هم بزنید.

مرحله ۵

درون یک ماهیتابه کمی روغن بریزید و چرب کنید.

مرحله ۶

کمی از مایه نان را درون ماهی تابه بریزید و صاف کنید.

مرحله ۷

یک لایه نازک از نان را در ماهیتابه درست کنید.

مرحله ۸

وقتی یک طرف نان برشته شد، مایه را عوض کنید تا طرف دیگر نیز بپزد.

مرحله ۹

سپس بر روی بشقاب بگذارید و کمی بر روی آن شیره خرما بزنید.

مرحله ۱۰

به همین نحو تمام مایه را به صورت لایه‌های نازک نان در ماهیتابه سرخ کنید و در بشقاب بر روی هم بگذارید.

مرحله ۱۱

بعد از اتمام مایه، نان‌ها را ۴ لا در بشقاب تا کنید و کمی کره بر روی آن بریزید تا طعم دار شود.

منبع: غذالند

انتهای پیام/

 

برچسب ها: پخت نان ، نان محلی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
پرستو زرین
۱۵:۴۷ ۰۶ اسفند ۱۴۰۲
سلام، ما لک کوهدشت هستیم و شلکینه از شیرینی های محلی ماست هم داخل تابه هم روی ساج مامانم درس می‌کنه واسه سرخ کردن از روغن حیوانی استفاده بشه خوشمزه تره .
Iran (Islamic Republic of)
Artemis
۲۰:۰۵ ۱۵ بهمن ۱۴۰۰
این نان مخصوص مردم لک هست،که بین مردم ایران محبوبه و در استان های ایلام،کردستان،لرستان،کرمانشاه،خوزستان و... محبوبیت داره و اینکه سکینه را روی ساج درست میکنند،
Iran (Islamic Republic of)
هادی قیم
۱۲:۴۵ ۲۶ مهر ۱۳۹۹
این نوع نان یا شیرینی یکی از غذاهای سنتی اعیاد و مناسبتهای اعراب خوزستان میباشد.
البته کشور ایران کشوری هفتاد قومیتی میباشد و خوشبختانه در عصر معاصر شاهد آمیخته شدن فرهنگها با یکدیگر میباشیم به همین دلیل اگر غذای فرهنگ خاصی را به فرهنگ یا قومیت دیگری ربط دهیم شاید جای تعجب نباشد.
Switzerland
ناشناس
۲۰:۱۲ ۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۹
جالب بود نحوه ی بیانتون حس کردیم عملیات انتحاری دارین
Iran (Islamic Republic of)
فاطمه مغینمی
۱۶:۵۴ ۱۰ فروردين ۱۳۹۹
شلکینه نان محلی عربهای خوزستان میباشد
India
ناشناس
۱۵:۴۵ ۱۰ فروردين ۱۳۹۹
ممنون از زحمت ودستورات لازم بخت شلگینه این غذای لزیز در استان کر مانشان هم بخت می شود وهم به این نام بکار می رود
Iran (Islamic Republic of)
نبی
۱۳:۴۹ ۱۰ فروردين ۱۳۹۹
این نان برای زاگرس نشینان هستش کرد و لر و لک.
ولی این روش استفاده از ساج مربوط به ایلام و بخشهای از لرستان هستش چون دیگر مناطق مثل کردستان از ساج استفاده چندانی ندارند و بیشتر از تنور استفاده میکنند.