در گزارش زیر نحوه استفاده صحیح از یخچال فریزر را می‌خوانید.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، اگر به تازگی یخچال و فریزر آشپزخانه‌تان را عوض کرده‌اید توصیه می‌کنیم با ما همراه باشید و با ساده‌ترین راه‌ها برای افزایش عمر یخچال فریزر آشنا شوید. با اجرای مو به موی این توصیه‌ها خواهید دید که عمر یخچال و فریزر شما در مقایسه با نمونه‌های مشابه آن ۱۰ سال بیشتر می‌شود.

۱. همیشه مراقب باشید محل قرار گرفتن یخچال و فریزر در کنار دستگاه‌های تولیدکننده گرما مثل اجاق گاز، پکیج آب گرمکن و شوفاژ (به ویژه در فصل زمستان نباشد.) گرمای این وسایل موجب هدر رفتن انرژی سرمایشی یخچال و خرابی موتور آن می‌شود.

۲. اگر تصمیم دارید یخچال خانه‌تان را تکان دهید و از جایی به جای دیگر منتقل کنید باید مراقب باشید که دستگاه را پیش از حرکت دادن، ۳ ساعت خاموش کرده و اجازه دهید گاز آن از جریان بایستد.

۳. امروزه بخش موتور بسیاری از یخچال‌ها پوشش دارد، اما اگر یخچال شما موتوری بدون پوشش دارد، قسمت موتور یخچال را نیز با جاروبرقی یا سشوار تمیز کنید تا مخفی‌گاه سوسک‌ها نشود.

۴. اگر کودکی دارید که بی دلیل در یخچال را باز می‌کند یا همسری دارید که به سندرم باز کردن بی دلیل در یخچال مبتلاست؛ به آن‌ها آموزش‌های لازم را دراین زمینه بدهید. این کار موجب خروج هوای سرد و ورود هوای گرم به فضای یخچال شده و برای دستگاه مضر است.

۵. برای پیشگیری از خش افتادن روی سطح یخچالتان سعی کنید همیشه از دستمال‌های ضد خش و مواد شوینده مناسب برای پوشش یخچال استفاده کنید. اگر ترجیح می‌دهید از مواد طبیعی برای شست و شوی سطح یخچال استفاده کنید پیشنهاد می‌کنیم نصف استکان سرکه را با یک لیوان آب مخلوط کنید و از آن برای پاکسازی سطح بیرونی یخچال استفاده کنید.

۶. بین دیوار و بخش پشتی یخچال و فریزر دست‌کم ۲۰ سانتی‌متر فاصله بگذارید تا هوای پشت دستگاه به راحتی رد و بدل شود. این جریان گردش به پیشگیری از گرم شدن موتور دستگاه کمک می‌کند.

۷. اجازه ندهید برفک یخچال یا فریزر کل آن را بگیرد و در صورت بروز برفک هرگز از شی یا جسم تیز و خشن برای از بین‌بردن برفک‌ها استفاده نکنید.

۸. برای توزیع یکنواخت گاز موجود در لوله‌های دیواره یخچال و فریزر مطمئن شوید که دستگاه شما روی سطحی صاف و بدون شیب قرار گرفته است.

۹. از قرار دادن مواد خوراکی و غذا‌های گرم و آب جوش در یخچال روشن خودداری کنید این کار انرژی موتور دستگاه را هدر می‌دهد.

۱۰. هر ۲ ماه یک بار لاستیک‌ها و درزگیر‌های اطراف در یخچال و فریزرتان را چک کنید تا سریع متوجه پوسیدگی و پارگی آن شوید. پارگی این لاستیک‌ها موجب هدر رفتن انرژی و اصطلاک موتور دستگاه می‌شود.

۱۱. از کنار هم چیدن و چسباندن ظروف داخل یخچال و فریزر برای گردش هوا جلوگیری کنید. این کار موجب می‌شود تا تهویه درون فضای یخچال به خوبی انجام نشود.

۱۲. اگر یخچالتان بوی مواد غذایی را به خود گرفته و این موضوع شما را ناراحت می‌کند بهترین روش برای از بین بردن این بو استفاده از پک‌های آماده بوگیر یخچال یا کیسه زغال است. برای تهیه آن کافی است چند قطعه زغال کوچک را درون یک کیسه پارچه‌ای قرار داده و در یخچال بگذارید.

۱۳. برخی از قطعات پلاستیکی موجود در یخچال در برابر بو‌ها مقاومت کمی دارند و به راحتی بوی مواد غذایی به آن‌ها می‌ماند. برای پیشگیری از این مسئله همیشه مواد غذایی را خوب بسته‌بندی کنید.

۱۴. محل قرار دادن بطری در یخچال نباید زیاد سنگین شود، این امر سبب شکستگی این قسمت شده و در ضمن در نیز آسیب خواهد دید، بنابـراین از قــرار دادن چند بطری پر و سنگین در بخش بطری‌های یخچال پرهیز کنید.

۱۵. به منظور کنترل هر چه بیشتر و صرفه‌جویی در مصرف انرژی در زمستان از درجه‌های بین یک تا ۲ و در تابستان از درجه ۲ تا ۴ یخچال استفاده کنید.

چه کار کنیم کپک نزنند؟

اگر شما هم از کپک زدن مواد غذایی خود در یخچال نگرانید با ما همراه باشید تا بهترین راهکار‌ها برای پیشگیری از کپک زدن مواد غذایی مختلف را مرور کنیم.

در صورتی که در منزل مربا تهیه می‌کنید بهتر است قبل از بستن در مربا یک لایه آلومینیوم روی شیشه بکشید و سپس در آن را ببندید تا با ورود هوا مربای شما کپک نزند.

اگر خودتان رب گوجه‌فرنگی تهیه می‌کنید بهتر است پس از کشیدن آن درون ظرف روی رب را با یک لایه نازک از روغن بپوشانید تا هوا وارد آن نشود.

برای پیشگیری از کپک زدن میوه‌ها در جامیوه‌ای یخچال یک اسفنج خشک درون جامیوه‌ای بگذارید تا رطوبت را به خود جذب کند.
برای جلوگیری از کپک زدن انواع مربا بهتر است به هنگام سرو کردن آن‌ها از قاشق چوبی تمیز استفاده کنید.

برای پیشگیری از کپک زدن پنیر باید مراقب باشید که آن را هر بار با چاقوی تمیز استیل یا با نخ دندان تمیز قطعه قطعه کنید.

اگر در یخچال پنیری دارید که کپک زده حتما بخش کپک زده و مقداری از بخش سالم آن را که در حاشیه کپک قرار دارد از آن جدا کنید.

برای جلوگیری از کپک زدن سرکه یا آبغوره باید از آن‌ها در ظرفی مراقبت کنید که هوا نداشته باشد؛ بنابراین آن‌ها را در ظرفی بریزید که اندازه آن‌ها باشد و فضای خالی در آن وجود نداشته باشد.

یکی دیگر از راه‌های پیشگیری از کپک زدن میوه‌ها این است که آن‌ها را درون دستمال نخی مرطوب نگهداری کنید.

منبع: مجله ایده آل

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.