به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، طرز تهیه آش جو که در زیر به آن پرداختیم برای ۴ نفر مناسب میباشد. در صورت کم یا زیاد شدن افراد، نسبت مواد اولیه را تغییر دهید.
مواد لازم برای تهیه آش جو:
جو پوست کنده ۱ پیمانه
لوبیا چیتی یا قرمز ۱/۲ پیمانه
نخود ۱/۲ پیمانه
سبزی آش ۵۰۰ گرم
پیاز ۳ عدد
سیر ۶ حبه
نعناع خشک ۲ قاشق غذاخوری
کشک ۵۰۰ گرم
نمک، زردچوبه و فلفل سیاه به مقدار لازم
طرز تهیه آش جو:
برای پخت آش جو، ابتدا حبوبات را از روز قبل خیس کنید و آب آن را عوض کنید تا نفخ آن گرفته شود، بعد از پاک کردن و شستن جوها آنها را داخل قابلمهای نسبتا بزرگتر از جوها بریزید، زیرا بعد از پخت زیاد میشود و روی گاز قرار بدهید تا بجوشد (مراقب باشید در قابلمه را نگذارید، زیرا سر میکند)
حبوبات را جداگانه بپزید. بعد از اینکه جوها کمی پخت سبزی آش را به آن اضافه کنید و اجازه بدهید بپزند سپس نخود و لوبیاهای پخته را اضافه کنید. پیاز و سیر را هم سرخ کنید و مقداری از آنها برای تزیین و مقداری را برای داخل آش جو بگذارید. نعناع را هم تفت بدهید مواظب باشید نسوزند.
بعد از اینکه پیازها را سرخ کردید زردچوبه و کمی فلفل داخل روغن آن سرخ کنید.
سپس نیمی از پیاز داغ و نعناع داغ و سیر داغ را داخل آش بریزید زردچوبههای سرخ شده را هم اضافه کنید اگر رنگ آن سفید بود مقداری دیگر زردچوبه به خود آش اضافه کنید. نمک را هم به آن اضافه کنید و اجازه بدهید همهی مواد با هم خوب بپزند. آش لعاب دار شود اجازه ندهید آش جو شما سفت شود.
نیم ساعت قبل از خاموش کردن زیر آش کشک را با کمی آب جوش شل کنید و خوب هم بزنید سپس به آش اضافه کنید و هم بزنید اجازه بدهید با هم بجوشند.
سپس زیر آن را خاموش کنید و در ظرف مورد نظر بکشید و با نعناع و پیاز و سیر داغ و کشک آن را تزیین کنید.
نکاتی در تهیه آش جو:
• جو به هضم غذا، کاهش کلسترول، جلوگیری از بیماریهای قلبی و عروقی و همچنین خاصیت نرم کنندگی دارد؛ که اینها از خواص آش جو به حساب میآیند.
• معمولا آش جو را بدون گوشت میپزند، اما اگر شما دوست دارید در آش شما گوشت وجود داشته باشد، گوشت یا سیرابی را آبپز کنید و در اواسط پختن آش جو آن را به قابلمه اضافه کنید.
• میتوانید به جای آب از آب قلم داخل آش جو استفاده کنید.
• برای پخت آش جو میتوانید به جای کشک از دوغ یا ماست هم زده استفاده کنید و این هم سلیقهای است اگر ترش دوست داشتید از ماست یا دوغ یا کشک ترش استفاده کنید اگر ترش دوست نداشتید شیرینتر استفاده کنید.
• بسیاری از افراد داخل آش جو چغندر پخته شده هم میریزند که خوشمزه میشود.
• اگر دسترسی برای تهیه سبزی آش ندارید. میتوانید از سبزی خشک شده برای تهیه آش جو استفاده کنید. برای این کار ۲۵۰ گرم سبزی خشک را به قابلمه آش اضافه کنید.
• سبزی آش جو شامل گشنیز، جعفری، تره و اسفناج یا برگ چغندر است و هر چه مقدر گشنیز آش بیشتر باشد آش خوشمزهتر میشود.
• از کشک ساده، کشک زعفرانی، ماست چکیده، حبوبات پخته شده، پیاز داغ و نعنا داغ میتوانید برای تزیین آش استفاده کنید.
• هر چه آب آش کشیدهتر باشد آش تان خوشمزه ترمی شود.
منبع: بیتوته
انتهای پیام/