به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، در بسته آشپزی زیر قصد داریم شما را با دستور پخت چند نوع غذای خوشمزه آشنا کنیم.
“خورش بامیه” یکی از انواع خورشهای خوشمزه و معروف ایرانی است. اصالت این خورش متعلق به جنوب کشور است، ولی به خاطر طعم فوق العاده اش تقریبا در تمام کشور طبخ میشود.
خورشت بامیه چه مواد اولیه را لازم دارد:
بامیه:۲۰۰ گرم
گوشت:۴۰۰ گرم
پیاز سرخ شده:۲ قاشق غذا خوری
لیمو عمانی: ۲ عدد
گوجه فرنگی: ۳ عدد
رب گوجه فرنگی:۱ قاشق غذاخوری
دارچین نکوبیده:۱ قطعه
نمک و زردچوبه: به مقدار لازم
بیشتر بخوانید:آموزش آشپزی؛ از خورش چغرتمه و ترشی گورما تا نان شلکینه و آش بامادور + تصاویر
طرز تهیه خورش بامیه
ابتدا گوشت را تکه کنید و با یک عدد پیار رنده شده و چوب دارچین و مقداری آب روی حرارت قرار دهید تا گوشت بپزد.
وقتی گوشت نیم پز شد به آن رب گوجه فرنگی، بامیه و ادویه جات را اضافه کنید تا بپزند. بعد از کمی پختن این مواد، لیمو عمانی را با پوست قطعه قطعه کنید و به خورش اضافه کنید تا بپزد.
گوجه فرنگی را پوست بگیرید و تخمهای داخلش را بیرون بیاورید و به تکههای کوچک تقسیم کنید. سپس در ۵ دقیقه آخر پخت خورش به همراه پیاز داغ به آن اضافه کنید و سعی کنید
تا خورش زیاد پخته نشود و بامیهها له نشوند.
در آخر چوب دارچین را از خورش بیرون آورده و خورش را در کنار برنج سفید یا نان مصرف کنید.
نکاتی برای خوشمزهتر کردن خورش بامیه
زعفران باعث خوشمزهتر شدن خورش بامیه میشود.
بامیه را هنگامی به بقیه مواد اضافه کنید که گوشت یک ساعت قبلتر پخته شده باشد.
در بعضی استانها به جای رب گوجه فرنگی از شیره تمرهندی یا رب انار استفاده میکنند. همچنین میتوان به جای آبغوره از غوره تازه یا غوره منجمد شده استفاده کرد.
به جای آبغوره، میتوانید آلو زرد به خورش اضافه کنید تا طعم خورش تان بجای ترش شدن ملس باشد.
برای خوش رنگتر شدن خورش میتوانید یکی دو گوجه تفت داده شده را همراه با بامیه اضافه کنید.
برای جلوگیری از لیز شدن خورشت در هنگام پخت، مقداری از دم بامیه را بگذارید.
بعد از اینکه بامیه را به مواد اضافه کردید خورشت را زیاد از حد روی گاز نگذارید تا له شوند، زیرا باعث لزج شدن خورشت در هنگام پخت میشود.
همچنین سرخ کردن بامیهها باعث جلوگیری از لیز شدن آنها در خورشت میشود.
سعی کنید خورشت بامیه را به صورت تازه مصرف نمایید. چون چند بار گرم کردن خورشت بامیه، باعث لزج شدن آن میشود.
یکی دیگر از راهای گرفتن لیزی بامیه ها، این است که قبل از مصرف آنها را در آبلیمو یا سرکه قرار دهید.
برای اینکه بامیهها زیاد وا نروند آنها را زیاد هم نزنید.
دقت کنید اب خورشت را از همان اول به اندازه کافی بریزید و مدام آب خورشت را کمو زیاد نکنید تا خورشت از ریخت و قیافه بیفتد.
حرارت زیر خورشت را کم کنید تا بامیهها وا نروند.
عوارض مصرف بیش از اندازه بامیه
مصرف زیاد بامیه میتواند باعث ایجاد سوءهاضمه یا تهوع شود.
بامیه باعث تسریع شدن تعریق بدن میشود.
نکات تکمیلی در مورد خورش بامیه
خورش بامیه جزو انواع خورش میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا ۱۵ دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۲ ساعت و ۳۰ دقیقه میباشد.
خورش بامیه را میتوانید در وعده نهار - شام - سرو کنید.
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری - میل کرد.
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۴ نفر مناسب میباشد.
خورش کنگر یکی از انواع خورشهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که به عنوان یک خورشت فصلی شناخت میشود. خورش کنگر علاوه بر اینکه طعم و عطر بسیار خوبی دارد به دلیل وجود کنگر فواید بسیار زیادی هم برای بدن دارد.
کنگر خواص بسیار زیادی دارد که با تهیه این خورش میتوانید از این خواص ارزشمند بهرهمند شوید. از مهمترین خواص کنگر میتوان به تقویت قلب، نیرو بخش، اشتها آور، تقویت دستگاه گوارش و کمک به هضم آسان غذا اشاره کرد.
خورشت کنگر به صورت متداول با گوشت قرمز طبخ میشود، ولی میتوان آنرا با گوشتهای سفید مانند مرغ و بوقلمون هم تهیه کرد. ضمن اینکه این خورش خوشمزه را میتوانید بدون گوشت و به صورت کاملا گیاهی هم تهیه کنید.
با موادی که در این دستور آشپزی قرار گرفته است میتوانید برای ۴ نفر خورشت کنگر تهیه کنید. در صورتی که میخواهید مقدار کمتر یا بیشتری خورش تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید. با آموزش آشپزی خورش کنگر با پارسی دی همراه باشید.
مواد لازم خورش کنگر
نعنا ۵۰ گرم
کنگره ۶۰۰ گرم
جعفری ۱۵۰ گرم
پیاز متوسط ۲ عدد
لیمو عمانی ۲ عدد
روغن مایع به اندازه کافی
گوشت خورشتی ۴۰۰ گرم
رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به اندازه کافی
طرز تهیه خورش کنگر
ابتدا پیازها را به صورت نگینی ریز خرد کنید سپس یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن مایع داخل آن بریزید. کمی صبر کنید تا روغن داغ شود سپس پیاز خرد شده را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا پیاز نرم و شفاف شود.
پس از اینکه پیاز نرم شد مقداری زردچوبه به آن اضافه کنید و تفت دادن را تا زمانی ادامه دهید که پیاز و زردچوبه یکدست شوند. در همین حین گوشت را پس از شست و شو به صورت خورشتی (مانند خورشت قورمه سبزی) خرد کنید و به قابلمه اضافه کنید.
مخلوط گوشت و پیاز را به خوبی تفت دهید تا گوشت به طور کامل سرخ شود و تغییر رنگ دهد. در مرحله بعد رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و چند دقیقه دیگر تفت دادن را ادامه دهید تا رب گوجه فرنگی هم سرخ شود.
پس از اینکه رب گوجه فرنگی را به خوبی تفت دادید چند لیوان آب جوش به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید گوشت با حرارت ملایم بپزد. در مرحله بعدی کنگر را پس از تمیز کردن بشویید و آبکشی کنید سپس به اندازه دلخواه خرد کنید.
در ادامه نعنا و جعفری را به صورت ساطوری ریز خرد کنید سپس یک تابه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخل آن بریزید پس از اینکه روغن داغ شد کنگر را به همراه نعنا و جعفری داخل تابه بریزید و تفت دهید.
پس از اینکه سبزیجات را کمی سرخ کردید آنها از روی حرارت کنار بگذارید. در مرحله بعد پس از اینکه گوشت نیم پز شد مخلوط کنگر، نعنا و جعفری سرخ شده را به قابلمه خورشت اضافه کنید. در مرحله بعدی لیمو عمانیها را با یک چنگال سوراخ کنید.
سپس به مدت ۳۰ دقیقه درون یک لیوان آب قرار دهید تا تلخی لیمو عمانی گرفته شود. یک ساعت مانده به پایان پخت خورش، لیمو عمانیها را به همراه مقداری نمک و فلفل سیاه به خورش اضافه کنید و اجازه دهید خورش با حرارت بسیار ملایم جا بیفتد.
در پایان پخت خورش طعم آنرا بچشید و در صورتی که طعم ترش آن کم بود میتوانید مقداری آبغوره یا آبلیمو به آن اضافه کنید. پس اینکه خورش به خوبی روغن انداخت و به طور کامل آماده شد آن را به همراه برنج سرو کنید.
زرشک پلو با مرغ مهمان همیشگی سفره مجالس و مراسمهای ما ایرانیها است. چون علاوه بر محبوبیت زیاد این غذا، یک غذای مجلسی به حساب میآید و طرز تهیه فوقالعاده راحتی دارد. با طرز تهیه این غذای محبوب همراه ما باشید.
مواد لازم برای تهیه زرشک پلو با مرغ
برنج چهار پیمانه
مرغ چهار تکه
پیاز یک عدد
نمک یک قاشق چایخوری
سیر دو حبه
رب گوجه فرنگی دو قاشق غذاخوری
زردچوبه یک قاشق مرباخوری
زعفران دمکرده غلیظ چهار قاشق غذاخوری
آبلیمو یک قاشق غذاخوری
زرشک یک پیمانه
شکر دو تا سه قاشق غذاخوری
خلال پسته ۱۰۰ گرم
کره ۵۰ گرم
زعفران دمکرده به میزان لازم
طرز تهیه زرشک پلو با مرغ
مرحله اول
ابتدا تکههای مرغ را خوب بشویید. سپس به تمام سطح مرغ نمک بزنید. یک قابلمه بردارید و مرغها را سرخ کنید.
مرحله دوم
مرغها را داخل یک بشقاب قرار دهید. حالا سیر و پیاز را به صورت نگینی ریز خرد کرده و داخل قابلمه با کمی زردچوبه روغن تفت دهید. رب گوجه، نمک، آبلیمو و فلفل را هم اضافه کنید. مواد را چند دقیقه تفت دهید تا رب گوجه فرنگی هم سرخ شود.
مرحله سوم
سس را از قابلمه خارج کنید. دوباره مرغها را بچینید و سس را روی آنها بریزید. سه تا چهار لیوان آب هم اضافه کنید. در قابلمه را ببندید تا سس جوش بیاد. بعد شعله را کم کنید تا مرغها کاملا پخته شوند و مقداری سس ته قابلمه باقی بماند.
مرحله چهارم
وقتی غذا آماده شد، مقداری زعفران دم کرده روی مرغها بریزید و بعد از پنج دقیقه شعله را خاموش کنید.
مرحله پنجم
برنج را مثل همیشه درست کنید. زرشکها را به مدت ۳۰ دقیقه خیس کنید. سپس آبکش کرده و با مقداری کره و شکر تفت دهید. پس از این که زرشک سرخ شد، یک قاشق چایخوری زعفران دمکرده به آن اضافه کنید و پس از کمی تفت دادن از روی حرارت بردارید. به اندازه چهار تا پنج قاشق از برنج را داخل یک کاسه بریزید. سپس مخلوط زرشک و زعفران را با مقداری مغز پسته به کاسه اضافه کنید و هم بزنید. برنج سفید را داخل دیس بکشید. سپس با مخلوط برنج زعفرانی تزیین کرده و در کنار مرغ سرو کنید.
مرغ شکم پر یکی از غذاهای مجلسی و بسیار پر طرفدار است که از محبوبیت زیادی برخوردار است. این غذای خوشمزه را با روشها و مواد متفاوتی میتوان طبخ کرد. این غذای لذیذ و پر طرفدار، بر پایه مرغ میباشد که درون آن با مواد خوشمزهای مثل سبزی معطر، رب انار، گردو، گوشت چرخ شده و ... پر میشود.
نحوه پخت مرغ شکم پر در شهرهای مختلف کمی متفاوت است در بعضی شهرها مرغ شکم پر را شیرین و در برخی شهرها ترش یا ملس طبخ میکنند همچنین در برخی شهرها فقط از سبزی و چاشنیها برای پر کردن شکم مرغ استفاده میشود، اما در برخی شهرهای دیگر در کنار سبزی و چاشنی از گوشت هم برای پر کردن شکم مرغ استفاده میشود همچنین مرغ شکم پر را میتوانید در فر یا روی گاز طبخ کنید.
در این دستور سعی کرده ایم نکات مهم مرغ شکم پر و تمام رازهای خوشمزه شدن این غذای لذیذ را برای شما بگنجانیم. پس همراه ما باشید تا با طرز تهیه این غذای خوشمزه آشنا شوید.
مواد لازم برای تهیه مرغ شکم پر برای ۴ نفر
مرغ ۱ عدد
گوشت چرخ شده ۱۵۰ گرم
پیاز رنده شده ۱ عدد
پیاز سفید حلقهای خرد شده ۲ عدد
پیاز داغ ۲ غذاخوری
قرص استاک ۲ عدد
آلو خورشتی خیس خورده ۱۰۰ گرم
آلو جنگلی خیس خورده ۱۰۰ گرم
زرشک ۲ قاشق غذاخوری
مغز گردو ۱/۲ پیمانه
کرفس خرد شده ۱/۲ پیمانه
سبزی معطر شامل گشنیز، جعفری، شنبلیله، پونه ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری
رب انار ۴ قاشق غذاخوری
کره ۵۰ گرم
فلفل سیاه ۱/۲ قاشق چایخوری
زعفران دم کرده غلیظ ۲ تا ۳ قاشق سوپخوری
روغن جامد ۱ قاشق غذاخوری
لیمو ترش تازه ۱ عدد
روغن مایع به مقدار لازم
آب لیمو ترش به مقدار لازم
نمک به مقدار لازم
زردچوبه به مقدار لازم
خلال بادام ۱ قاشق غذاخوری (دلخواه)
خلال پسته ۱ قاشق غذاخوری (دلخواه)
نکات مربوط به مواد اولیه مرغ شکم پر
۱- نکات مربوط به مرغ
یکی از مهمترین نکات در تهیه انواع غذاها انتخاب مواد اولیه سالم و تازه است این مسئله در خصوص گوشت و مرغ بسیار مهمتر است وقتی میخواهید مرغ را انتخاب کنید حتماً جاهایی که اتصال دارند مثل ران و بال را چک کنید، چون موندگی و ناسالم بودن مرغ در این قسمتها زودتر مشخص میشود پس اگر این قسمتها بوی نامطبوعی بدهد یعنی مرغ تازه نیست حواستان باشد مرغهایی که خیلی خیس هستند را انتخاب نکنید رطوبت زیاد مرغ نشان دهنده این است که قبلاً فریز شده است اگر از مرغهای بسته بندی استفاده میکنید حتماً تاریخ آن را چک کنید و حواستان باشد که خون آبه نداشته باشد.
۲- نکات مربوط به زعفران
حواستان باشد زعفرانی که استفاده میکنید تقلبی نباشد برای اینکه بفهمید زعفران تقلبی است یا خالص زعفران را بین انگشتتان بگذارید و فشار دهید اگر روغن پس نداد یعنی خالص است زعفرانهای تقلبی معمولاً براق هستند.
۳- نکات مربوط به زرشک
نکته بسیار مهم در خصوص زرشک نحوه شستن آن است زرشک با یک بار زیر آب گرفتن تمیز نمیشود برای شستن زرشک ابتدا زرشکها را پاک کنید و در یک صافی یا الک بریزید الک را روی یک قابلمه یا کاسه قرار دهید و زیر شیر آب بگیرید بعد از چند دقیقه اگر الک را بلند کنید میبینید که داخل کاسه پر از شن ریزه شده این کار را باید تا جایی ادامه دهید که آبی که داخل کاسه میماند کاملاً تمیز باشد.
طرز تهیه مرغ شکم پر
۱- ابتدا مرغ را پاک کرده و تمیز بشویید مرغی که انتخاب میکنید نباید خیلی بزرگ باشد تا در هنگام پخت درون آن خوب پخته شود در حین شستن و پاک کردن مرغ دقت کرده و قسمتهای حفره دار بین ستون فقرات را کامل تمیز کنید.
برای تهیه مرغ شکم پر پوست مرغ را نگیرید، چون پوست مرغ در حین پخت روغن میاندازد و این کمک میکند تا روی آن خشک نشود همچنین موقع سرو کردن، باعث میشود مرغ خیلی آبدار و خوش طعم شود.
۲- سپس داخل شکم و روی مرغ را با نمک + فلفل سیاه + آبلیمو ترش تازه مزه دار کنید بعد زعفران را با قلموی مخصوص آشپزی به داخل شکم و روی مرغ بزنید بعد پیاز را به صورت خلالی خرد کنید و به آن اضافه کنید سپس در ظرف در دار به مدت ۱ ساعت در یخچال استراحت دهید.
اگر دوست دارید مرغ شکم پر شما کمی ترشتر باشد میتوانید هنگام مزه دار کردن مرغ ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری رب آلوچه نیز به مواد اضافه کنید و همه جای مرغ را به آن آغشته کنید.
۳- در فاصلهای که مرغ را در یخچال گذاشته اید گوشت چرخ شده + پیاز رنده شده + فلفل سیاه + زردچوبه + نمک + ۲ قاشق غذاخوری روغن مایع را در ظرف مناسب بریزید و خوب تفت دهید سپس سبزی معطر را هم در تابهای جداگانه تفت دهید تا آب آن کشیده شود.
۴- در مرحله بعد مرغ را از یخچال خارج کنید و داخل و روی مرغ را توسط قلموی مخصوص آشپزی با کره آب شده آغشته کنید.
۵- آلوها را تمیز بشویید و بگذارید خیس بخورد تا کاملاً نرم شود سپس هسته آلو را جدا کنید زرشک را هم تمیز بشویید.
۶- خلال بادام را از قبل خیس کنید و داخل روغن مایع یا کره تفت دهید اگر با کره تفت دهید خوش طعمتر میشود خلال پسته را خیس نکنید، چون رنگ پس میدهد فقط در روغن مایع تفت دهید.
۷- در مرحله آخر گردو را کمی تفت دهید بعد همه مواد را به گوشت اضافه کنید و داخل شکم مرغ را با این مواد پر کنید. ترکیب مواد سلیقهای است و لازم نیست تمام مواد ذکر شده در دستور را استفاده کنید. شما میتوانید طبق ذائقه و سلیقه خود مواردی را حذف کرده و یا جایگزین کنید به عنوان مثال میتوانید گوشت را حذف کنید و مرغ شکم پر را فقط با سبزیجات طبخ کنید یا اینکه به مواد کمی دانه انار ترش اضافه کنید.
۸- برای بستن مرغ میتوانید با سوزن و نخ نسوز شکم مرغ را بدوزید همچنین میتوانید یک نخ به اندازه دو برابر قد مرغ انتخاب کنید نخ را زیر دم مرغ بیندازید سپس محکم گره بزنید بعد مرغ را برگردانید و آن را از سمتی که باز است محکم گره بزنید اگر نتوانستید به این روش مرغ را ببندید شکم مرغ را بدوزید بعد رانها و بالهای مرغ را هم با نخ محکم ببندید.
۹- داخل سینی فر فویل پهن کنید فویل را با یک قاشق روغن جامد آغشته کنید بعد کرفس خرد شده + حلقههای لیمو ترش + پیاز حلقهای شده را کف سینی قرار دهید سپس مرغ را داخل سینی قرار دهید و روی مرغ را هم با فویل بپوشانید فویل را به وسیله چنگال سوراخ کنید.
۱۰- سپس مرغ را به مدت ۲ ساعت در طبقه وسط فری که از ۱۵ دقیقه قبل روی حرارت ۱۸۰ درجه سانتی گراد گرم کرده اید قرار دهید بعد از نیم ساعت مرغ را از فر خارج کنید کمی زعفران و کره آب شده را به وسیله قلمو روی مرغ بمالید دوباره مرغ را داخل فر قرار دهید بعد از اینکه مرغ پخت فویل را بردارید تا برشته شود.
۱۱- اگر خواستید مرغ شکم پر را روی گاز بپزید قابلمهای بزرگ انتخاب کنید مقداری روغن مایع داخل آن بریزید روی حرارت ملایم قرار دهید تا کاملاً داغ شود سپس مرغ را به آرامی داخل قابلمه قرار دهید و دو طرف آن را خوب سرخ کنید بعد پیاز داغ و استاک مرغ را که با آب در حال جوش مخلوط کرده به قابلمه اضافه کنید حرارت را زیاد کنید تا جوش بیاید بعد حرارت را ملایم کنید و اجازه دهید حدود ۲ ساعت بپزد.
در ادامه طرز تهیه چند غذای خاص و خوشمزه دیگر را نیز مشاهده می کنید.
طرز تهیه نان خوشمزه هندی بدون نیاز به تنور
آموزش درست کردن کوکوی نخود فرنگی
طرز تهیه پنکیک سیب زمینی با پنیر چدار
طرز تهیه کوکوی بدون تخم مرغ با بلغور
گز لقمهای ایدهای معرکه برای شیرینی پزی در منزل + طرز تهیه
طرز تهیه شیرینی زنجبیلی خوشمزه بدون نیاز به فر
نکات مهمی که برای تهیه پیراشکی باید بدانید + طرز تهیه
طرز تهیه پودینگ شکلاتی؛ ساده و بیدردسر
طرز تهیه شله زرد خوشمزه و خوش رنگ با نکاتی ویژه
منابع: نمناک، پارسی دی، مجله کاله، فرارو
انتهای پیام/