به گزارش
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
مشهد، دانستن روش پخت غذای سالم بهترین راه برای جلوگیری از چاقی، بیماریها و عادات نا سالم است پس کودکان را از همان سنین کم به آشپزخانه بیاورید و آنها خیلی زود یاد میگیرند
غذای سالم باید درخانه پخته شود و خودشان هم میتوانند این کار را انجام دهند.
همه میدانیم که چقدر آماده کردن غذای حاوی مواد مغذی برای کودکان مهم است. اما آیا میدانستید به همین اندازه آموزش کودک برای آماده کردن یک غذای سالم برای خود نیز مهم است؟ در موردش فکر کنید.
وقتی کودک بزرگ می شود و به دوران بلوغ میرسد، در نهایت برای هر چیز باید به خود تکیه کنند، و این شامل غذا خوردن نیز میشود. بدون
مهارت آشپزی به راحتی می توان حدس زد بعدها وقتی گرسنه می شوند به کجا مراجعه می کنند، بله فست فود ها!
رابطهی کودکان و آشپزخانه مانند روغن و آب است، اما تنها راهی که میتوان به کودک آشپزی را یاد داد این است که او را در کار آشپزخانه سهیم کنید. این کار صبر شما را مورد آزمایش قرار میدهد، ممکن است کثیف کاری داشته باشد، و ممکن است برای اینکه آشپزی را تمام کنید کودک را بفرستید تا تلوزیون تماشا کند.
ترفندهای آموزش آشپزی به کودکان
خبر خوب اینکه هرچه کودک سنش کمتر باشد زودتر نیز یاد میگیرد، یا حداقل این کار باعث می شود زودتر هنر صبر و شکیبایی را یاد بگیرید.
با وجود هزاران سوالی که کودک ممکن است بپرسد و مجادله سر شکستن تخم مرغها به نظر میرسد پخت و پز با این آشپز کوچولوها ساعتها طول بکشد. اما حتی اگر سرتان شلوغ است نیز زمانی را برای کودک خود در نظر بگیرید با این کار مطمئن میشوید او زندگی سالمی خواهد داشت.
تحقیقات نشان داده کودکانی که آموزش آشپزی میبینند علاقهی بیشتری به امتحان کردن غذاهای جدید دارند_معمولا از نوع سالم. به کودک اجازه دهید کنترل بخشی از وعده را به عهده بگیرد، حتی به او اجازه دهید یکی از مواد مورد استفاده در غذا را انتخاب کند مثلا هویج یا نخود فرنگی، این کار کمک میکند کودک سر خوردن غذاهای سالم لج نکند.
تغییرات کوچکی در روتین آشپزی خود ایجاد کنید از دستور غذاهایی که کودکان دوست دارند استفاده کنید تا کودک هم با میل بیشتر در آماده کردن غذا کمکتان کند.
قبل از اینکه آموزش نکات و ترفندها را آغاز کنید آشپزخانه را برای حضور کودک امن کنید. قبل از پخت و پز و بعد از دست زدن به گوشت خام، تخم مرغ و مرغ همیشه دستها را بشویید. این بهترین زمان است تا به کودک ایمنی مواد غذایی را آموزش دهید.
هرگز از یک چاقو، بشقاب یا دیگر ظروف برای مواد غذایی خام و پخته استفاده نکنید، همچنین برای گوشت تختهی خرد کردنی جدا از سبزیجات داشته باشید. برای مزه چشه هر بار از یک قاشق یا چنگال تمیز استفاده کنید، و هیچ وقت انگشت خود را در غذایی که میپزید نبرید.
وقتی روی اجاق گاز غذا میپزید، دستهی تمام ماهی تاپهها و قابلمهها را به طرف پشت اجاق گاز بچرخانید، تا از برخورد دست یا سر کودک با آنها جلوگیری شود.
پیش بند استفاده کنید، آستینها را بالا بزنید و موها را از پشت ببندید تا مشکلات را کاهش دهید.
آموزش درست مهارتهای بریدن بسیار مهم است، با یک چاقوی پلاستیکی شروع کنید و با استفاده از دستهای خود کودک به او نشان دهید چگونه برش بزند.
یک چهار پایه کوچک نزدیک خود قرار دهید، تا کودک بتواند خود را به قفسهها برساند.
دستمالهایی مانند دستکش را در اختیار کودک قرار دهید، خیلی از چیزهایی که از نظر شما اصلا داغ نیستند ممکن است برای کودک خیلی داغ باشند.
اگر کسی دستش را سوزاند همان لحظه دستش را زیر آب سرد ببرید، کره یا روغن روی محل سوختگی نمالید.
فکر نکنید که کودک میداند چگونه از وسائل آشپزخانه استفاده کند، ابتدا باید کار با کنسرو باز کن ها، پوست کنها و حتی میکسرها را یاد بگیرد، در این راه قدم به قدم کودک را همراهی کنید تا مطمئن شود تمام موارد ایمنی را رعایت میکند.
حالا آشپزخانه ایمن است، جایی را در آشپزخانه به کودک اختصاص دهد تا خود بفهمد آنجا برای اوست، این کار کمک میکند کودک در حال پخت و پز احساس کند جایگاهی خاص دارد.
بهترین کاری که می توانید به کودکان خرد سال (۲ تا ۳ سال) بدهید شستن میوهها و سبزیجات، پوره کردن مواد تشکیل دهندهی یک غذا در یک کاسه یا ماهی تابه، بهم زدن مواد یا تکه تکه کردن کاهو است.
وقتی به کودک اجازه میدهید مواد را بهم بزند بهتر است مطمئن شوید تمام موادی که خشک هستند (آرد، شکر و ...) به اندازهی کافی مرطوب شده اند که از کاسه بیرون نریزند. این کار از کثیف شدن کودک و آشپزخانه جلوگیری میکند.
کودکان بزرگتر (۴ تا ۵ سال) که کنترل بیشتری روی عضلات و هماهنگی اعضای بدن دارند میتوانند وظایف بزرگتری را بر عهده بگیرند. گرفتن آب لیمو یا لیموشیرین، شکستن تخم مرغ، بریدن مواد غذایی نرم مانند قارچ یا پنیر با چاقوی پلاستیکی یا نرم کردن
میوهها و سبزیجات با یک چنگال.
به کودک بیاموزید چگونه با گوشت کوب، رنده یا هم زن کار کند. وظایف کوتاه و ساده برای کودکان بسیار عالی است. دامنه توجه شان روی وظیفهای که بر عهده شان گذاشتید متمرکز میشود؛ و میتوانید وقتی مشغول هستند کارهای مشکل وعدهای که میخواهید آماده کنید را انجام دهید.
به آشپز کوچولوی خود بیاموزید کار آشپزی با دینگ صدا دادن تایمر به پایان نمیرسد. تمیز کردن به اندازه پخت و پز مهم است. از کودکتان بخواید قفسهها یا روی میز را تمیز کند، ظروف را دستمال بکشد، زبالهها را جمع کند یا موادی را که هنگام آشپزی استفاده کردید را جمع کند.
برای مثال دستور پختی را به شما آموزش می دهیم تا آن را همراه کودک خود امتحان کنید.
ناگت ترد و سالم «برای ۴ نفر»
مواد لازم:
یک عدد تخم مرغ
دو قاشق غذا خوری شیر کم چرب
سه و یک دوم فنجان کورن فلکس سبوس دار
۴۵۰ گرم گوشت سینه مرغ، بدون پوست و بدون استخوان
فر را تا دمای ۴۰۰ درجه فارنهایت گرم کنید.
آشپزان کوچک و بزرگ: کورن فلکسها را در یک کیسه پلاستیکی بزرگ قرار دهید و قرچ قرچ قرچ با فشار دست خردش کنید!
والدین: روی یک تخته برش تمیز مرغ را تکته تکه کنید «به کودکان دبستانی زیر نظر خود میتوانید اجازه استفاده از چاقو را بدهید.»
آشپزان متوسط و بزرگ: تخم مرغ و شیر را در یک کاسه با هم ترکیب کنید.
تمام آشپزان: قطعات مرغ را در میکس تخم مرغ و شیر فرو ببرید، سپس به کورن فلکسی که خرد کردید بزنید «به یاد داشته باشید کودکان بعد از دست زدن به
گوشت خام حق ندارند دست خود را داخل دهان ببرند» مرغهای آغشته شده را روی سینی پخت بخوابانید و به مدت ۱۵ دقیقه بپزید. اگر دوست داشتید با سس مورد علاقه خود سرو کنید و از آن لذت ببرید.
منبع: برترینها
انتهای پیام//ف.س