علیقلی ایمانی نایب رئیس بنیاد ملی گندمکاران در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آخرین وضعیت گندم اظهار کرد: با توجه به شرایط جوی مناسب پیش بینی میشود که اگر اتفاق خاصی نظیر سیل و تگرگ اتفاق نیفتد، تولید گندم از مجموع ۶ میلیون هکتار سطح زیر کشت به حدود ۱۴ میلیون تن برسد.
وی افزود: با توجه به وقوع سیل در استانهای خوزستان، سیستان و بلوچستان و جنوب کرمان برداشت نوبرانه گندم با تاخیر آغاز میشود.
ایمانی با اشاره به اینکه نرخ ۲ هزار و ۵۰۰ تومانی خرید تضمینی گندم مورد رضایت کشاورزان نیست، بیان کرد: در اوایل سال زراعی پیشنهاد نرخ ۲ هزار و ۵۰۰ تومانی برحسب هزینههای تولید و تورم داده شد که با افزایش قیمت بنزین، تمامی کالاها و خدمات تحت تاثیر قرار گرفت.
بیشتر بخوانید: آغاز برداشت گندم از نیمه دومفروردین/ نرخ ۲ هزار و ۲۰۰ تومانی گندم جوابگوی هزینه تولید نیست
نایب رئیس بنیاد ملی گندمکاران ادامه داد: قیمت کنونی تراکتور، ادوات و دنباله بندها به عنوان عوامل اصلی تولید افزایش چشمگیری داشته است که با این وجود نرخ ۲ هزار و ۵۰۰ تومانی خرید تضمینی گندم جوابگوی هزینههای تولید نیست.
وی درباره تاثیر شیوع کرونا بر امر تولید گفت: در شرایط فعلی که مردم باید در خانه بمانند و امکان مبارزه با علفهای هرز وجود ندارد، از این رو انتظار میرود قیمت گندم ۲ هزار و ۸۰۰ تومان اعلام شود.
ایمانی در پایان با تاکید بر افزایش قیمت خرید تضمینی گندم تصریح کرد: اگرچه در شرایط سخت اقتصادی، دولت ۳۰۰ تومان قیمت خرید تضمینی را افزایش داد، اما این نرخ سود چندانی برای کشاورز ندارد، در حالیکه انتظار میرود پس از یک سال تلاش برای تولید گندم کشاورز ۱۵ تا ۲۰ درصد از فروش محصول عایدی نصیبش شود.
انتهای پیام/