آمار منتشر شده توسط وزارت صمت نشان می‌دهد که شاخص وزنی صادرات غیرنفتی کشور در مقایسه با واردات در سال گذشته رشد ۳ برابری داشته است.

به گزارش  گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان, بر اساس آمار تازه وزارت صنعت، معدن و تجارت از ۸۵ میلیارد دلار تجارت خارجی در سال گذشته، ۴۱.۳ میلیارد دلار مربوط به صادرات و ۴۳.۷ میلیارد دلار هم مربوط به واردات بوده است.

بر این اساس حجم صادرات و واردات کشور به بیش از ۱۶۹ میلیون تن در سال ۹۸ رسیده است و میزان صادرات کشور از لحاظ وزنی به ۱۳۳.۹ میلیون تن رسید که تقریباً معادل ۳ برابر میزان وزنی واردات است. این افزایش، رکوردی در تاریخ صادرات غیرنفتی در شاخص وزنی ایران بوده و نسبت به مدت مشابه در سال ۹۷، رشد ۱۳.۵ درصدی را تجربه کرده است.

این آمار نشان می‌دهد میزان وزنی واردات سال ۹۸ به ۳۵.۳ میلیون تن رسید که نسبت به مدت مشابه سال ۹۷، ۹.۳ درصد افزایش یافته است. در طول یکسال گذشته و باوجود تشدید تحریم‌ها و محدودیت‌های تجاری، حدود ۱۳۴ میلیون تن صادرات و ۳۵ میلیون تن واردات انجام شده است. بیش از ۸۵ درصد کالا‌های وارداتی، نهاده‌های تولید، مواد اولیه تولید، ماشین آلات خط تولید و کالا‌های واسطه‌ای تولید بوده است.


بیشتربخوانید:تولید بیش از ۱۵ میلیون عدد ماسک سه لایه و N۹۵ در کشور 


کالا‌ها و فرآورده‌های پتروشیمی دارای بیش‌ترین سهم در ارزش صادرات کشور بوده که حاکی از فاصله گرفتن کشور از خام فروشی و حرکت به سمت صادرات و فروش فرآورده‌های نفتی است.

همچنین برآورد‌ها نشان می‌دهد نخستین شریک تجاری کشور در سال ۹۸ چین بوده و بیشترین صادرات به چین انجام شده است. پس از چین کشور‌های عراق با حدود ۹ میلیارد، ترکیه با ۵ میلیارد، امارات عربی متحده با ۴.۵ میلیارد و افغانستان با ۲.۳ میلیارد دلار، پنج مقصد اولیه صادرات ایران بودند.

سال گذشته بیش از ۱۱.۲ میلیارد دلار کالا از چین وارد کشور شد تا نام این کشور به عنوان شریک اول ایران در واردات ثبت شود. پس از آن امارات عربی متحده با ۸.۹، ترکیه با ۴.۹، هند با ۳.۶ و آلمان با ۲.۱ میلیارد دلار، پنج شریک نخست ایران در واردات هستند.

بر اساس آمار گمرک ۲۹.۷ میلیارد دلار کالا‌های واسطه‌ای، ۵.۹ میلیارد دلار کالا‌های سرمایه‌ای و ۸ درصد کالا‌های مصرفی در سال ۹۸ وارد کشور شده است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار