به گزارش خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، گفته میشود گرافن محکمترین مادهای است که تاکنون مورد مطالعه قرار گرفته، جایگزینی برای سیلیکون است و خواص عجیب آن مانند بیشترین میزان رسانایی الکتریکی در بین مواد شناخته شده، دنیای علم و رسانهها) را تکان داده است. گرافن مادهای منحصربه فرد با پایهی کربنی و دانسیتهی اتمی بالاست.
بعد از شانزده سال از وضعیت هایپ گرافن، به نظر میرسد که گرافن با وارد شدن به ماسکهای آرایشی و بهداشتی پتانسیلهای پیشبینی شده را به مرحله ظهور رسانده است.
به تازگی یک شرکت خارجی، بهعنوان یکی از شرکتهای تولیدکننده گرافن، اقدام به تولید ماسک زیبایی با استفاده از گرافن کرده است. این ماسک با همکاری شرکت آیکرافت (iCraft) تولید شده است.
این شرکت کرهای درباره چگونگی استفاده از گرافن در این ماسکها، اطلاعاتی ارائه نکرده است.
بیشتر بخوانید: جلوگیری از گسترش بیماری کرونا با استفاده از هوش مصنوعی
درک یون، از مدیران شرکت میگوید که این شرکت قصد دارد تا با همگرایی کسبوکارهای موجود و گسترش همکاری، اقدام به تولید محصولات گرافنی مختلف کند.
او گفت: امیدواریم که این ماسک زیبایی بتواند پاسخ خوبی از بازار جهانی لوازم آرایشی دریافت کند.
در حال حاضر استفاده از گرافن در حوزههای مختلف رو به افزایش بوده و در حوزههایی نظیر باتری، هواپیماسازی و پیلهای خورشیدی به کار گرفته میشود.
گرافن دارای ویژگیهای منحصربهفردی است که موجب میشود تا توجه بسیاری را به خود جلب کند. این ماده تقریبا صد برابر مستحکمتر از فولاد بوده و در عین حال رسانا و شفاف است. از این رو در محصولاتی نظیر جلیقه ضدگلوله، ایمپلنتهای انعطافپذیر و فیلترهای تصفیه آب استفاده میشود.
در سال ۲۰۱۸ شرکت سامسونگ اعلام کرد که باتری حاوی گرافن تولید کرده است و این باتری میتواند ۵ برابر سریعتر از باتریهای رایج شارژ شود.
هر چند موسسه لوکسریسرچ گزارشی منتشر کرد که در آن گفته شده بود، گرافن مملو از وعدههای اثبات نشده است. اما تولید این ماسک حاوی گرافن نشان میدهد که گرافن در حال رسیدن به مرحله کاربردهای صنعتی است و مرحله هایپ را پشت سر گذاشته است.
ترکیب غیر عادی خواص آن نظیر سختی و استحکام مکانیکی بسیار بالا، رسانایی الکتریکی و حرارتی بالا و قابل تنظیم، خصوصیات عالی نوری وسطحی است و از طریق عامل دار کردن شیمیایی، مورد توجه خاص محققان قرار گرفته است و این حقیقت که شیمیدانان به سختی میتوانند جایگزینی برای گرافن پیدا کنند، سبب شده که این ماده دارای کاربردهای فراوانی در نانوالکترونیک، پیلهای خورشیدی و ابزارهای ذخیره انرژی مثل باطریها و ابرخازنها باشد.
گرافن یکی از ساختارهای کربنی است که در قرن اخیر کشف شده است. این ساختار به دلیل ویژگیهایی که دارد، کاربرد زیادی در صنایع مختلف پیدا کرده است.
انتهای پیام/