به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ایلام ؛ مهتاب شاهماری معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایلام گفت : با بروز مشکل کمبود ماسک و متعاقب آن تصمیم ستاد مدیریت مقابله با کرونا و به منظور پاسخ به تقاضای مردم، سازمان صمت با همکاری سایر ارگانهایی که پتانسیل تولید داشتند کارگاههای تولید ماسک خانگی را فعال کردند و الان به ظرفیت تولید روزانه ۵۰ هزار ماسک خانگی دست یافته اند. دستورالعمل اداره کل تجهیزات پزشکی در خصوص تولید ماسکهای خانگی به سازمان صمت و تولید کنندگان ابلاغ و محصولات واحدهایی که کیفیت لازم نداشته باشند از چرخه توزیع خارج میشوند.
او افزود: سه تولیدی دارای مجور و یکشرکت دانش بنیان روزانه حدود ۵ هزار ماسک پزشکی تولید و برای مصارف بیمارستانی به دانشگاه تحویل میدهند.
معاون غذا و دارو علوم پزشکی ایلام خاطرنشان کرد: کمبود مواد ضدعفونی کننده دست در اسفند ماه مشهود و نگران کننده بود، اما با اقداماتی که انجام شد در حال حاضر ژل و محلول ضدعفونی کننده بر پایه اتانول در کلیه داروخانههای استان ایلام موجود بوده و در شرکتهای توزیع کننده هم دپوی مناسبی داریم. اگر جایی گزارشی از کمبود هست اگر اطلاع داده شود بصورت آنی پیگیری و تأمین موجودی خواهد شد.
شاهماری اضافه کرد: با توجه به عرضه دستکشهای لاتکس، نیتریل و وینیل در سطح عرضه، خریدهای غیر متعارف و احتکار انواع دستکشها در انبارها توسط محتکران با هدف توزیع با قیمتهای غیر متعارف از یکسو و کمبود شدید دستکش در مراکز بهداشتی و درمانی از سوی دیگر چنین تصمیم گیری شد که برنامه توزیع دستکش از طرف اداره کل تجهیزات پزشکی و صرفا برای دانشگاههای علوم پزشکی برای مصارف بیمارستانی و درمانگاهی صورت پذیرد.
او ادامه داد : در حال حاضر شرکتهای واردکننده و یا تولیدکننده، دستکشهای طبی را تنها با حواله اداره کل تجهیزات پزشکی در اختیار مراکز درمانی قرار میدهند. پس از بیمارستانها، مراکز درمانی خصوصی اولویت دوم هستند که قرار است از طریق سازمان نظام پزشکی سهمیه بخش خصوصی تعیین و توزیع گردد و فعلا در مورد اینکه آیا دستکش طبی در سطح عرضه توزیع خواهد شد تصمیم مکتوبی ابلاغ نشده است.
شاهماری با بیان اینکه استفاده از ماسک و دستکش ممکن است یک حس کاذب ایمنی در فرد ایجاد کرده و این امر در افزایش احتمال آلوده شدن افراد به ویروس موثر باشد، توضیح داد: در چنین شرایطی توصیهای که ما برای عموم داریم همان شعار همیشگی "در خانه بمانید " است، چون برای افرادی که در خانه هستند شستشوی مکرر دست با آب و صابون امکان پذیر است.
انتهای پیام/غ