به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، در شرایطی که سینمای ایران در آخرین ماه سال ۱۳۹۸ به روال هر سال خود را برای اکران نوررزی آماده میکرد شیوع ویروس کرونا، تعطیلی کامل اکران فیلمها را به دنبال داشت؛ روندی که تا به امروز همچنان ادامه دارد.
به این ترتیب اکران فیلمهای سینمایی در سال ۹۸ تنها در یازده ماه از سال جریان داشت. یازده ماهی که البته باید تعطیلات مناسبتی و البته حدود یک هفته تعطیلی به خاطر ناآرامیهای آبانماه را هم از آن کم کرد.
اما طبق آماری که سامانه فروش سینمای ایران ارائه کرده است ۱۰ فیلم پرفروش سال ۱۳۹۸ به شرح زیر هستند:
مطرب به نویسندگی، تهیهکنندگی و کارگردانی مصطفی کیایی که از بازیگرانی همچون پرویز پرستویی، الناز شاکر دوست، مهران احمدی، محسن کیایی، عایشه گل جوشکن و امین مقدم بهره میبرد اکران خود را از پانزدهم آبان ماه ۹۸ در سینماهای سراسر کشور آغاز کرد. با توجه به تیزرهای این فیلم که پیش از آغاز اکران رسمی آن در فضای مجازی منتشر شده بود این انتظار میرفت که مطرب به یکی از پرفروشترین فیلمهای سال تبدیل شود.
این فیلم در در روز اول اکران خود با ۷۰۰ میلیون تومان فروش رکورد اولین روز فروش را که با ۵۸۰ ملیون تومان پیش از این در اختیار فیلم «ما همه با هم هستیم» بود نیز شکست.
مطرب داستان یک خواننده کوچه بازاری پیش از انقلاب به نام ابراهیم خوش لحن (پرویز پرستویی) است. او در آستانه مشهور شدن و انتشار اولین آلبومش با وقوع انقلاب ۱۳۵۷ همچون سایر خوانندگان این طیف از صحنه کنار میرود. ابراهیم خوش لحن که به اندازه کافی از شهرت و اقبال نیز برخوردار نبوده، نمیتواند خواننده لس آنجلسی شود و در نهایت به خواننده مراسم عروسی تبدیل میشود. سالها بعد در حالی که پسر جوانش فواد با رویای خوانندگی در آمریکا به خارج از کشور مهاجرت کرده ابراهیم هم با کمک دخترش زیبا (الناز شاکر دوست) فرصت حضور در خارج از کشور و ادامه کار خوانندگی را پیدا میکند.
مطرب اگرچه از لحاظ هنری و سینمایی یک اثر معمولی و فاقد ارزشهای محتوایی است، اما با تکیه بر بازی پرویز پرستویی و طنزهای کلامی و موقعیت و البته سوژهای جنجالی توانست در جذب مخاطبان موفق باشد. سکانسهای خوانندگی پرویز پرستویی که بخش بسیار کمی از طول فیلم را تشکیل میدهد دست به دست چرخید و تماشاگران زیادی را به سالنها کشاند.
از سوی دیگر حضور یک بازیگر ناشناخته ترکیهای به نام عایشه گل جوشکن در نقش یک خواننده ترکیهای هم از حربههای دیگری بود که سارندگان مطرب برای پرفروش کردن فیلمشان از آن بهره بردند. این فیلم هم اکنون پرفروشترین فیلم تاریخ سینمای ایران از حیث میزان ریالی فروش است.
یک فیلم اجتماعی دیگر با محورتی آسیبهای اجتماعی و مواد مخدر از کارگردان «ابد و یک روز». سعید روستایی که با فیلم «ابد ویک روز» علاوه بر درو کردن سیمرغهای جشنواره سی و چهارم فیلم فجر، خود را به عنوان یک پدیده معرفی کرد.
متری شیش ونیم با بازی نوید محمدزاده، پیمان معادی، پریناز ایزدیار و پیمان شریعتی در سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر برنده سیمرغ بلورین بهترین فیلم از دیدگاه تماشاگران شد و یکی از فیلمهای موفق اکران نوروزی در سال ۹۸ بود.
تگزاس ۲ یک فیلم کمدی به کارگردانی مسعود اطیابی و تهیهکنندگی ابراهیم عامریان است که از اواخر فروردین ماه سال ۹۸ اکران خود را آغاز کرد.
داستان این فیلم در ادامه ماجراهای قسمت اول تگزاس است و در آن ساسان (سام درخشانی) به همراه بهرام (پژمان جمشیدی) و آلیس (گابریلا پتری) به ایران باز میگردند.
پدر بهرام، آقا بابک (مهدی هاشمی) و مادر ساسان سوری جون (ژاله صامتی) به دنبال آنها میآیند، اما ساسان نمیداند که آن دو زن و شوهر هستند. بهرام با یک اشتباه جدید دلارهای خود در چمدان جاساز کرده، چمدان جابهجا میشود، آدمهای کارلوس به سراغ آنها میآیند و ساسان و بهرام دوباره وارد ماجراهای جدیدی میشوند …
رحمان ۱۴۰۰ فیلمی به به کارگردانی منوچهر هادی و با فیلمنامه میثم و بابک کایدان است. این فیلم نیز در نوروز سال ۹۸ اکران شد، اما پس از چند هفته از اکران فیلم طبق بررسیهای صورت گرفته معلوم شد که نسخهٔ درحال اکران، نسخه اصلاحشده فیلم نیست و اکران فیلم در سراسر کشور متوقف شد.
در داستان این فیلم آمده است: رحمان (سعید آقاخانی) آبدارچی یک شرکت است و پزشک به او اعلام کرده است که بهزودی از دنیا خواهد رفت. از اینجهت رحمان فکری به سرش میزند تا از مرگ خود برای خانوادهاش سودی حاصل کند؛ امّا همیشه با بدشانسی روبهرو میشود. او با دوستش انوش (بهرام افشاری) نقشههایی طراحی میکنند که اشکان (محمدرضا گلزار) پسر رئیس شرکت، بلایی سر رحمان بیاورد که خانواده رحمان با پول دیه، زندگی خوبی داشته باشند.
«شبی که ماه کامل شد» به کارگردانی نرگس آبیار و تهیهکنندگی محمدحسین قاسمی بود.
هوتن شکیبا، الناز شاکردوست، فرشته صدر عرفایی، شبنم مقدمی و آرمین رحیمیان بازیگران موفقترین فیلم جشنواره فجر سال گذشته هستند.
سرخپوست فیلمی به کارگردانی و نویسندگی نیما جاویدی است که در سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر با نامزدی در ۸ رشته این جشنواره، توانست سیمرغ بلورین جایزه ویژه هیئت داوران را به خود اختصاص دهد.
این فیلم از پانزدهم خرداد سال ۱۳۹۸ در سینماهای ایران اکران شد.
سال ۱۳۴۶، یک زندان قدیمی در جنوب به دلیل مجاورت با فرودگاه در حال توسعهٔ شهر در حال تخلیه است. سرگرد نعمت جاهد، رئیس زندان، به همراه مأمورانش در حال انتقال زندانیان به زندان جدید هستند و قرار است خود سرگرد به همراه افرادش تا عصر از زندان بروند. سرهنگ مدبر که مافوق جاهد است به نزد او در زندان میرود و میگوید که جاهد ترفیع گرفته و قرار است جانشین خود او شود. جاهد که از شنیدن این خبر خوشحال است با یک تماس تلفنی متوجه میشود که یکی از زندانیان به نام احمد سرخپوست همراه با دیگر زندانیان نبودهاست. تحقیقات بعدی، جاهد را مطمئن میسازد که سرخپوست در زندان است و....
فیلم کمدی «چشم و گوش بسته» به کارگردانی فرزاد مؤتمن و تهیهکنندگی امیرحسین آشتیانیپور، فیلم دیگری است که در نیمه آبان ماه به اکران اضافه شد.
امین حیایی، بهرام افشاری، آناهیتا درگاهی، مسعود کرامتی، لیندا کیانی، محمدرضا صولتی و مانی حقیقی بههمراه پوریا پورسرخ بازیگران این فیلم هستند. در خلاصه داستان «چشم و گوش بسته» آمده است: «مردی توسط یک زن تبهکار کشته میشود و دو غریبه را به جرم قتل بازداشت میکنند. یکی صحنه قتل را ندیده، چون نابیناست، آن یکی هم فقط صحنه را دیده، چون ناشنواست! آنها یک صبح تا غروب فرصت دارند که از این مهلکه جان سالم به در ببرند و...».
«چهارانگشت» به کارگردانی حامد محمدی داستان مردی متصل به بدنه حاکمیت به نام احد فاتحی است که به کمک مدیر برنامه خود نادر ایستاده به بهانه سفر به مکه راهی کامبوج تایلند شده و در آنجا درگیر مشکلاتی میشود.
ایستاده (با بازی جواد عزتی) به کمک احد فاتحی (با بازی امیر جعفری) میآید، تا با گرفتن مراسمی او را برای رفتن به سفر مکه همراهی کند، اما در واقع میخواهند به بهانه سفر زیارتی به تایلند بروند تا مشکل احد را حل کند و در آنجا مشکلاتی برایشان به وجود میآید…
«ما همه باهم هستیم» به کارگردانی کمال تبریزی و تهیهکنندگی رضا میرکریمی دیگر فیلمی است که پس از عید فطر روی پرده سینماها رفت.
داستان فیلم در بستری کمدی روایت میشود و قصه یک شرکت هواپیمایی است که در حال ورشکست شدن است، رئیس شرکت (لیلا حاتمی) پیشنهاد میدهد که یک هواپیمای خراب از شرکت با چند مسافر را به داخل خلیج فارس بیندازند تا بتوانند پس از کشته شدن مسافران از بیمه پول دیه و خسارت آنها را بگیرند، او سراغ یکسری افراد میرود که از زندگی خسته شده و دنبال مرگ هستند، خلبان هواپیما (مانی حقیقی) و مهمانداران نیز جزو این افراد هستند. آنها با امضای یک برگه قبول میکنند تا در هواپیما بروند و پس از سقوط کشته بشوند، همه چیز درست پیش میرود تا اینکه یک مسافر به اسم علی حاجتی (پژمان جمشیدی) بدون اطلاع از قصد مسافران سوار هواپیما میشود.
زیرنظر یکی دیگر از کمدیهای سال ۹۸ بود که بدون داشتن ارزشهای فنی و با تکیه بر شوخیهای نامتعارف و سوژهای هنجارشکن روی پرده رفت. کارگردان این فیلم مجید صالحی بود و رامبد جوان و محمد شایسته نیز تهیهکنندگان آن بودند.
در خلاصه داستان «زیر نظر» آمده است: محسن (رضا عطاران) پس از خرید به خانه باز میگردد و متوجه میشود مبلی که امید (امیر جعفری) روی آن نشسته است سوراخ شده و امید را مقصر میداند، مهشید (ریما رامین فر) همسر محسن به این مبل بسیار علاقه دارد و او در حال برگشتن از سفر است.
منبع: آنا
انتهای پیام/