سید مسعود شجاعی طباطبایی دبیر جشنواره بین المللی «ما کرونا را شکست میدهیم»، درباره جدیدترین آمار از شرکتکنندگان این رویداد به خبرنگار حوزه تجسمی گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: ۲۱ فروردین آخرین مهلت ارسال اثر به مسابقه بین المللی «ما کرونا را شکست میدهیم» است و پس از آن دیگر این زمان تمدید نخواهد شد. تاکنون بیش از ۳۰۰۰ اثر از ۸۲ کشور به دبیرخانه ارسال شده است که ایران با ۳۱۰ شرکت کننده، ترکیه با ۷۱ و چین با ۶۱ شرکت کننده به ترتیب در رتبههای اول تا سوم قرار دارند.
وی در خصوص کیفیت آثار رسیده به جشنواره اظهار کرد: کیفیت آثار به قدری عالی است که ما توانستیم ۱۴۰۰ اثر خیلی خوب را در بخش گالری به نمایش بگذاریم. در این میان تعدادی از هنرمندان ایرانی که جوانتر هستند و کیفیت آثارشان نسبت به دیگر هنرمندان ضعیفتر است، از اینکه نامشان در لیست شرکت کنندگان وجود دارد، اما اثرشان برای بخش نمایشگاه انتخاب نشده است، کمی گلهمند هستند. در نظر داریم برای نحوه ارائه آثار این عزیزان هم فکری کنیم.
شجاعی طباطبایی با اشاره به شرکت ۳۰ اثر نقاشی از کودکان کشور روسیه در این رویداد گفت: تعدادی اثر هم از کودکان زیر ۱۰ سال ایرانی برای ما ارسال شده است. با توجه به این مورد شاید یک بخش ویژه کودکان اختصاص دهیم و از آنها بخواهیم که نقاشیهای کمدی خود را به مسابقه ارسال کنند.
وی در ادامه با اشاره به فشارهای عصبی و اقتصادی ناشی از ویروس کرونا و تاثیر هنردرمانی بر این وضعیت بیان کرد: متاسفانه در ایامی که خانوادهها کاملا در منزل بودند، آمارهایی از تنشهای خانوادگی و طلاق گزارش شد. حتی از چند ارگان مربوط با ما تماس گرفتند و خواستار کمک به این وضعیت از طریق هنر شدند. ما هم در نظر داریم چه از طریق سفارش به هنرمند و یا اعلام فراخوانهایی مانند «در خانه بمانیم با عشق و علاقه» و ... برای رفع این مشکل اقدام کنیم.
به فکر شاد کردن مردم و رفع افسردگی آنها هستیم
دبیر جشنواره «ما کرونا را شکست میدهیم» افزود: باتوجه به وضعیتی که پیش آمده مردم به فضای شاد و سرگرمی نیاز دارند. در حال حاضر نه تنها قشر مستضعف بلکه مرفهین هم دچار چالشهای فکری هستند. ما وظیفه خود میدانیم که در بخش هنرهای تجسمی با بهره گیری از نظر اساتید و همچنین راهنماییهای روانپزشکان یکسری برنامههای سرگرم کننده توام با آموزش، برنامه ریزی کرده و در اختیار مردم قرار دهیم تا افسردگی و ناراحتیهای جسمانی و روحی آنان رفع شود.
مدیر مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری تاکید کرد: به نظر من سال ۹۹ سال هم افزایی است. امسال نباید هر ارگان به صورت جزیرهای فعالیت کند بلکه بهتر است کارهای موثر و جریان ساز به صورت تیمی و غیرموازی انجام شوند. ما برای همین مسابقه ضد کرونایی از ارگانهای مختلف از جمله دانشگاه علوم پزشکی شیراز، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و حتی یک بنیاد مردم نهاد مشارکت گرفتیم و آنها هم استقبال کردند. اگر دیگر فعالیتها هم اینگونه اجرا شوند، قطعاً نتیجه مثمر ثمر خواهد داشت.
وی ادامه داد: امسال باید توجه جدی به فضای مجازی صورت بگیرد؛ حتی خود آقای جهرمی هم با تمام قدرت باید به میدان بیاید. باید پای رسانه ملی را وسط بکشیم تا برنامههای موثر و مفرح از شبکههای مختلف تلویزیون را بیشتر کنند.
شجاعی طباطبایی گفت: الان دیگر تنها نیستیم و دنیا درگیر این ماجراست. در حال حاضر با دیگر ملتها به یک همدلی رسیده ایم. اینکه بیش از ۳۰۰۰ اثر از ۸۲ کشور برای جشنوارهای ارسال شده که تنها ایران متولی آن بوده، نشان از توفیقی است که خداوند نصیب ما کرده است. گالری جشنواره در سایت ایران کارتون بالای یک میلیون بازدید داشته که نتیجه بسیار ارزشمند و قابل اعتنایی است. جشنواره «ما کرونا را شکست میدهیم» علاوه بر کمک به مردم ایران، هنرمندان دیگر کشورها راهم از عزلت و ناامیدی درآورد.
وی افزود: این توانمندیها و آثار باید دیده شوند. کارهای هنرمندان جوان و ماهر کشورمان نظیر علیرضا پاکدل، مهناز یزدانی و... باید بارها و بارها در مکان های مختلف منعکس شوند. جا دارد که آثار جشنواره «ما کرونا را شکست میدهیم» در تلویزیون و بیلبوردهای شهری کار شوند تا مردم ببینند و مطالب آموزشی و امید بخش را از آنها دریافت کنند.
دبیر جشنواره «ما کرونا را شکست میدهیم» در پایان درخصوص گروه داوری این رویداد بیان کرد: تمامی هنرمندان درجه ۱ در این جشنواره شرکت کرده اند، باتوجه به این موضوع باید از تعدادی هنرمند بخواهیم که خودشان شرکت نکنند و کار داوری را به عهده بگیرند اما هنوز اسامی داوران را تعیین نکرده ایم.
انتهای پیام/