به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، به مناسبت فرارسیدن نیمه شعبان و تولد حضرت مهدی (عج) کتاب هایی را معرفی می کنیم که در زمینه شناخت بیشتر و بهتر این امام بزرگوار به ما کمک می کند.
کتاب «آشنایی با امام زمان (عج) ترجمه بخش سوم کتاب ارزشمند «اعیان الشیعه» از علامه بزرگوار سیّد محسن جبل عاملی است. این کتاب در هفت فصل به شرح زیر تدوین شده است:در فصل اول، زندگی نامه حضرت مهدی(عج) و نیز ویژگی های جسمانی و خلق و خوی و سیره عملی آن حضرت مورد بررسی قرار می گیرد؛ در فصل های دیگر به مسأله غیبت و وقایع دوران غیبت صغری و معرفی نایبان خاص امام(عج)، شباهت های مختلف امام زمان(عج) به پیامبران الهی، مسأله امامت و زنده بودن و قیام حضرت مهدی(عج) پرداخته می شود.
بیان چند حکایت از تشرّف یافتگان به محضر امام عصر(عج) ، بخشی از نشانه ها و علامت های ظهور و مسائلی مانند روز ظهور، مکان ظهور و مدت حکومت و ویژگی های جهان در عصر ظهور از جمله مواردی است که در کتاب آشنایی با امام زمان ( عج ) آمده است.
کتاب «خورشید مغرب» سالها پیش به قلم محمدرضا حکیمی با هدف تبیین ابعاد مختلف معارف مهدویت تألیف شده است. نویسنده با قلمی روان و شیوا همچنین استدلال هایی محکم و معتبر به شبهات و سؤالاتی پاسخ داده که از طرف افراد مختلف، از جمله علمای مذاهب گوناگون مطرح شده و مطالبی را بیان می کند. از جمله مباحثی که در این اثر به صورت نسبتا مبسوط به آنها پرداخته شده است؛ می توان به مسأله تولد امام مهدی(عج) از طریق بررسی اقوال مختلف، شرایط دوران ولادت و کسانی که موفق به دیدار آن حضرت در روزهای نخستین تولد شدند، تبیین سیرت و شمایل حضرت مهدی(عج) آن گونه که در روایات شیعه و سنی وارد شده است یا امام مهدی(عج) در کتب پیشینیان و نیز مسلمانان به ویژه در قرآن کریم اشاره کرده است.
موضوعاتی از جمله مسأله طول عمر، انتظار، ضرورت حاکمیت احکام دینی در این کتاب به صورت مناسب بحث و بررسی شده است.
کتاب «سفیران امام» اثر عباس راسخی نجفی به معرفی نایبان چهارگانه حضرت حجه بن الحسن (عج) و بررسی مقام ایشان پرداخته است. نویسنده با استناد به روایات و به شیوه تاریخی - گزارشی، نخست هر یک از سفیران امام را به اجمال معرفی می کند و وظایف آنان را شرح می دهد؛ سپس به طور تفصیلی به شرح حال نایبان چهارگانه می پردازد و توقیعات صادر شده از جانب امام زمان (عج) را در دوره نیابت هر یک از نواب نقل می کند. در بخشی از کتاب، مباحثی درباره ویژگیهای خاص امام و عرضه شدن اعمال مردم بر ایشان مطرح شده است.
راز طول عمر امام زمان(عج) از دیدگاه علوم و ادیان علی اکبر مهدیپور، کتاب دیگری درباره امام زمان(عج) است. این اثر پژوهشی به مسئله طول عمر امام زمان (عج) می پردازد و به شیوه گزارشی و تحلیلی نوشته شده است. مولف، نخست با بررسی مسئله طول عمر در گیاهان، حیوانات و انسان و تلاشهای علمی صورت گرفته برای افزایش طول عمر انسان، عوامل طول عمر را از دیدگاه علم بر میشمارد. با مرتبط و عجین دانستن طول عمر با جوانی پایدار و ذکر نمونه هایی از این مسئله و نیز بیان استثناهای جهان نباتات، جانداران و انسانها از نظر طول عمر و با اشاره به مسئله زمستان خوابی در حیوانات و رازهای نهفته در آن، عمر طولانی را از نظر علمی امری ممکن معرفی می کند.با بررسی مسئله طول عمر از طریق اعجاز، دیدگاه ادیان آسمانی را در مورد آن بیان و نمونه های عمر طولانی را در کتب آسمانی و احادیث شیعه و سنی نقل می کند. مولف در این کتاب کوشیده با استفاده از منابع علمی و روایی و با اثبات امکان طولانی بودن عمر به برخی شبههها درباره عمر حضرت مهدی (عج) پاسخ دهد.
«جهانی شدن فرهنگ مهدوی» اثر زینب متقی زاده تلاش می کند ارتباط میان دو مقوله بسیار مهم و حساس، فرهنگ مهدوی و جهانی شدن را بیان کند.بی گمان امروزه تبیین زوایای حکومت جهانی حضرت می تواند جذابیت های خاص خود را برای علاقه مندان به مباحث نو داشته باشد. این اثر با عناوینی چون کلیات و چارچوب نظری فرهنگ مهدوی و چشم انداز آینده بشر، جهانی شدن، ویژگی ها، ابعاد و پیامدها، چالش ها و فرصت های فرهنگ مهدوی در عصر جهانی شدن در چهار فصل تدوین شده است.
انتهای پیام/