به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، ابراهیم عزیزی در بازدید از کارگاههای طراحی دوخت و مهارتی دانشکده فنی و حرفهای دختران شیراز که اقدام به تولید ماسک در مبارزه با کرونا کرده است، با قدردانی از فعالیت های صورت گرفته در دانشکدههای فنی دانشگاه فنی و حرفهای فارس اظهار داشت: با حمایت این دانشکدهها میتوان بخشی از نیازهای مورد نیاز در مقابله با کرونا ویروس را برطرف کرد.
رئیس قرارگاه بهداشت و سلامت آستان مقدس حضرت احمدبن موسی (ع) در رابطه با کار ارزشمند دانشگاه فنی و حرفهای استان فارس در مورد تولید ماسک گفت: از ظرفیتهای موجود دانشکدههای فنی و حرفهای استان فارس به ویژه شهر شیراز برای پیشبرد بهتر امور در قرارگاه بهداشت و سلامت آستان مقدس احمدی و محمدی(ع) بهرهگیری لازم انجام میشود و بر این باوریم دانشگاه فنی و حرفهای با کارگاههای مجهز مهارتی که در اختیار دارد میتواند در تامین بخشی از نیازهای جامعه تاثیرگذار باشد.
او تاکید: کرونا تمام نشده و هنوز نیز پیک خود را نزده است، باید خیلی مراقب باشیم تمهیدات پیشگیرانه داشته باشیم و نیازمندیهای مردم را تامین کنیم.
منتخب مردم شهرستانهای شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به نقش تاثیرگذار آموزشهای مهارتمحور توسط دانشگاه فنی و حرفهای در کشور تصریح کرد: معتقدیم خیلی از این واحدهای تحصیلاتی که به نوعی متکفل امورآموزش عالی هستند باید کمتر شود و منابع را به دانشگاه فنی و حرفهای بیاوریم.
عزیزی گفت: البته با این رویکرد این موضوع باید محقق شود که همچنان در کنار رویکرد فنی و حرفهای رویکردهای معرفتی تقویت و کار فنی و حرفهای نیز یک پیوست فرهنگی و اجتماعی داشته باشد.
منتخب مردم شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: مجمع نمایندگان استان فارس به ویژه شهر شیراز آماده همراهی با دانشگاه فنی و حرفهای هستند و هر زمانی نیاز باشد برای برطرف کردن مشکلات دانشگاه، موارد را پیگیری میکنند.
او با بیان اینکه یک اشکال بزرگ در نظام تعلیم و تربیت داریم و آن این است که مبتنی بر رویکرد هوشمدانه و عالمانه و بهرهمند از یک افق متعالی نیست، افزود: آموزش و پروش و نظام تعلیم و تربیتی موفق است که، علممحور، معرفتمحور و مهارتمحور باشد.
عزیزی گفت: با توجه به اینکه بهترین فرصت تعلیم و تربیت از ابتدایی تا پایان متوسطه است، اما مشاهده میشود آن طور که باید و شاید با دانشآموز کار نشده و به لحاظ علمی، معرفتی و مهارتی به عنوان یک اصل، پیشرفت نداشته است.
او بیان کرد: اگر خوب کار میشد باید یک جوان 18 ساله پس از دوران تحصیلات متوسطه طوری تربیت میشد که برای بازار کار محیا باشد و اگر نخواست وارد دانشگاه شده و تحصیلات تکمیلی را دنبال کند، بتواند در جامعه کار کند.
منتخب مردم شهرستانهای شیراز و زرقان در مجلس یازدهم با تاکید بر اینکه دانشگاه فنی و حرفهای خلا بزرگ نظام تعلیم و تربیت را پوشش میدهد، گفت: باید بپذیزیم که نیازمندیم نیروهای حرفهای، فنی و مهارتمحور در جامعه تربیت کنیم حتی هیچ منافاتی ندارد که تحلیلگر سیاسی و یا پزشک ما نیز فنی باشد.
حمدجامعی رئیس دانشگاه فنی و حرفهای استان فارس نیز در سخنانی با قدردانی از بازدید نماینده منتخب شیراز و زرقان از دانشکده فنی دختران، اظهار داشت: دانشگاه فنی و حرفهای، دانشگاهی ماموریتگرا است که بیش از 50 سال قدمت دارد و خوشبختانه همچنان نیز در رسالت خود باقی مانده و سراغ تحصیلات تکمیلی نرفته است.
او با بیان اینکه این دانشگاه رسالت تربیت پنجههای کارآمد و تربیت دانش آموختگانی ماهر را دارد که بتوانند چرخ صنعت را چرخانده و کارآفرینی کنند، افزود: بسیاری از صنعتگران بزرگ، مدیران دستگاهها و نهادهای مختلف دولتی و خصوصی استان فارس و کشور فارغ التحصیلان این دانشگاه هستند که این جای بسی افتخار دارد.
رئیس دانشگاه فنی و حرفهای استان فارس با بیان اینکه در حال حاضر 14 دانشکده فنی و حرفهای در استان فارس فعال است، گفت: در این دانشکدهها از جمله فیروزآباد که در دهه فجر سال گذشته افتتاح شد به کمیگرایی هیچ علاقهای نداشته و آن را نیز به صلاح نمیدانیم.
حمدجامعی به پروژه در دست ساخت دانشکده فنی دختران اشاره کرد و گفت: این طرح بزرگ عمرانی جهت راه اندازی نیازمند تامین اعتبار است که درخواست همراهی و حمایت آن را داریم.
او با تاکید بر اینکه مهمترین اصل برای ما مهارت است، بیان کرد: دانشگاه فنی و حرفه ای با توجه به اینکه یک دانشگاه مهارتی است، نیاز به تجهیزات دارد که متاسفانه به این مهم بخوبی بها داده نمیشود و به لحاظ سرانهها وضعیت مناسبی ندارد.
رئیس دانشگاه فنی و حرفهای استان فارس گفت: اگر چه به لحاظ تجهیزات، از خیلی از دانشگاهها وضعیت بهتری داریم اما این کافی نیست و نیازمند انقلاب تجهیزاتی هستیم و باید مورد توجه قرار گیرد.
جامعی با تاکید بر اینکه آن نگاه عملی، کاربردی و مهارتی در آموزش از اولویتهای مهم دانشگاه فنی و حرفهای است، خاطرنشان کرد: اگر می خواهیم کارآفرین و دانش آموختگانی تربیت کنیم که چرخ صنعت را به خوبی بچرخانند باید تجهیزات در این دانشگاه به روزتر از این باشد.
این استاد دانشگاه گفت: همچنین اگر می خواهیم دانشگاههای فارغالتحصیلان مهارتی به بازارکار تحویل دهند، باید هر کارخانه به یک دانشگاه تبدیل شود و با ایجاد زیرساختهای لازم دانشجو در محیط واقعی کار که کارخانهها هستند آموزشهای لازم را فرا بگیرند.
رئیس دانشگاه فنی و حرفهای استان فارس در بخش دیگری از سخنان خود به فعالیتهای جهادی و نیک اندیشانه دانشجویان، اساتید و کارکنان این دانشگاه در تولید ماسک اشاره کرد و گفت: از 28 بهمن 98 تولید ماسک به صورت داخلی در دانشکده فنی دختران شیراز به عنوان نخستین دانشکده فنی کشورآغاز و پس از فراگیر شدن ویروس کرونا در چهار دانشکده دیگر استان فارس در شهرهای اقلید، داراب، کازرون و نی ریز نیز تولید ماسک انجام شد که تاکنون بیش از 175 هزار ماسک و 180 دست لباس بیمارستانی تولید شده است.
او بیان کرد: دانشگاه فنی و حرفهای با داشتن اساتید و دانشجویان نخبه در زمینه تولید ماسک، مواد ضدعفونی، لباسهای بیمارستانی و همچنین برخی از تجهیزات مورد نیاز برای مقابله با کرونا آماده هرگونه همکاری با ستاد مقابله با ویروس کرونا در استان و قرارگاه سلامت و بهداشت آستان مقدس احمدی و محمدی (ع) است.
آرتمیس هوشیار رئیس دانشکده فنی دختران شیراز نیز با قدردانی از حمایتهای رئیس دانشگاه فنیوحرفهای استان فارس و تشکر از حضور منتخب مردم شیراز و زرقان در این دانشکده اظهار داشت: در این دانشکده حدود 40 هزار ماسک تولید شده و در حال حاضر نیز با داشتن کارگاههای طراحی دوخت و آزمایشگاه شیمی آماده همکاری با قرارگاه سلامت حرم مطهر شاهچراغ(ع) به منظور تهیه تولید ماسک و مواد ضدعفونی هستیم.
انتهای پیام/