پنیر برشته یا وورشته یکی از آن غذا‌های خوشمزه و سنتی گیلانی است که اکثر کودکان و بزرگسالان از خوردن آن استقبال می‌کنند. وجود تخم مرغ در این غذا باعث شده است که به یک وعده غذایی کامل تبدیل شود.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، پنیر برشته یا املت شمالی که مردم خطه شمال در گویش محلی خود به آن پنیر وروشون می‌گویند، یک غذای خوشمزه است که با هر نوع پنیری که دوست دارید می‌توانید آن را درست کنید. این موضوع باعث می‌شود که این غذا طعم‌های مختلف بی‌نظیری داشته و با هر ذائقه‌ای سازگار باشد. اگر دوست دارید با این غذای اصلی و خوشمزه آشنا شوید با ما همراه باشید.

طرز تهیه پنیر برشته یک صبحانه خوشمزه گیلانی


مواد لازم برای تهیه پنیر برشته

خوشبختانه این غذای محلی خوشمزه مواد اولیه خاص زیادی ندارد و مواد لازم آن را در هر خانه‌ای می‌توان پیدا کرد؛ خیلی هم زود آماده می‌شود. این موضوع پنیر برشته را به یکی از کاربردی‌ترین غذا‌ها برای افرادی که زمان زیادی برای پخت غذا ندارند، تبدیل کرده است. مواد لازم در جدول زیر برای شما شرح داده شده است و شما می‌توانید مقدار آن را با حفظ تناسب کم یا زیاد کنید.


مواد لازم
پنیر فتا
۵۰۰ گرم
تخم‌مرغ پنج عدد
روغن به مقدار لازم
شوید خشک یک قاشق غذاخوری
سیر دو حبه
زردچوبه، نمک، فلفل سیاه به مقدار لازم

 

چند نکته:

شما می‌توانید از دیگر پنیر‌های موجود در بازار مانند پنیر لیقوان و... استفاده کنید.
اگرچه شوید و سیر قابل حذف شدن از این غذا هستند، اما پیشنهاد می‌کنیم که آن را حذف نکنید، زیرا طعم بی‌نظیر و اصیل این غذا مدیون وجود سیر و سبزیجات موجود در آن است.

 

طرز تهیه پنیر برشته

دستور تهیه این املت پنیری سنتی بسیار ساده و راحت بوده و در مدت ده تا پانزده دقیقه برای سرو کردن آماده می‌شود. مراحل زیر را به دقت دنبال کنید:

تابه‌ای مناسب را بر روی حرارت قرار دهید. مقداری زردچوبه به آن اضافه کنید و منتظر شوید تا روغن داغ شده و رنگ زردچوبه را به خود بگیرد.

پنیر‌ها را به تکه‌های کوچک تبدیل کرده و در داخل تابه بریزید تا کمی آب شوند.

در حین آب شدن پنیر، سیر رنده شده را به آن اضافه کنید تا کمی در روغن و پنیر آب شده، تفت بخورد.

تخم‌مرغ‌ها را در ظرفی دیگر شکسته و کاملا بهم بزنید تا یکدست شوند. سپس شوید خشک شده را به آن اضافه کرده و مواد را کاملا با یکدیگر مخلوط کنید.

مخلوط تخم‌مرغ و شوید را به تابه اضافه کرده و آن را با پنیر و سیر هم بزنید.

نمک و فلفل را به مقدار لازم به مواد داخل تابه اضافه کنید و اجازه دهید تا غذا برای چند دقیقه بر روی حرارت پخته شود.

پنیر برشته یا املت پنیری شما آماده است. می‌توانید آن را با برنج کته یا نان سرو کرده و نوش جان کنید.

طرز تهیه پنیر برشته یک صبحانه خوشمزه گیلانی

املت پنیری

 

چند نکته:

در صورت تمایل می‌توانید به جای روغن از کره استفاده کنید تا طعم محلی و خوشمزه‌تری بگیرد. تنها به یاد داشته باشید که برای نسوختن کره در تابه، باید چند قطره روغن در تابه بریزید تا کره به راحتی آب شود.

در هنگام سرخ کردن پنیر، حرارت تابه را در حد ملایم نگه دارید تا پنیر‌ها نسوزند و طعم بدی به خود نگیرند.

اگرچه پنیر برشته یک وعده غذای کامل است، اما شمالی‌ها از این غذا به عنوان مزه در کنار غذا‌هایی مانند باقلا قاتوق و خورشت ترش واش استفاده می‌کنند.

 

منبع: ستاره

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
بهاره حمیدی
۱۹:۲۹ ۲۳ آبان ۱۳۹۹
پنیر بوروشته یا پنیر وابیج صبحانه گیلکی نیست بلکه در کنار غذا هایی مثل شوید پلو با ماهی یا باقالی پلو با گوشت سرو میشه