روزنامه آمریکایی با انتقاد از بی‌توجهی رئیس‌جمهور آمریکا به شیوع کرونا نوشت بارها به او درباره این همه‌گیری هشدار داده شده بود.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، نشریه نیویورک تایمز در مطلبی نوشت بررسی‌ها نشان می‌دهد که به رئیس جمهور ترامپ در مورد احتمال بروز همه‌گیری کرونا هشدار داده شده است، اما اختلافات داخلی، عدم برنامه‌ریزی و توجه وی به منافع خودش منجر به متوقف شدن پاسخگویی مناسب شد.

دکتر کارتر مچر، مشاور ارشد پزشکی در امور بازنشستگان نظامی، در تاریخ ۲۸ ژانویه (هشتم بهمن) با ارسال ایمیلی برای کارشناسان بهداشت و درمان در دولت و دانشگاه‌ها اعلام کرد:شیوع این بیماری غیرقابل تصور است.

یک هفته پس از شناسایی اولین مورد ابتلا به کرونا در آمریکا و شش هفته پس از آنکه رئیس جمهور ترامپ سرانجام اقداماتی تهاجمی برای مقابله با خطری که ملت با آن روبروست، انجام دهد اکنون پیش‌بینی می‌شود این ویروس جان ده‌ها هزار نفر از آمریکایی‌ها را بگیرد.

دکتر مچر در حال ترغیب رده‌های بالای بوروکراسی بهداشت عمومی کشور بود که بیدار شوند و برای انجام اقدامات بسیار شدیدتر آماده شوند. او به گروهی از دانشگاهیان نوشت: زمانی که من گفتم مدارس را تعطیل کنید شما مرا مسخره کردید، اما حالا فریاد می‌زنم که دانشگاه‌ها را هم تعطیل کنید.

او تنها فردی بود که در این رابطه هشدار داد. او در طول ماه ژانویه، به آقای ترامپ بار‌ها و بار‌ها درباره جدی بودن خطر ویروس هشدار داده بود، اما ترامپ به سخنان وی اهمیتی نداده بود.

درمورد بخش‌های دیگر، مجموعه‌ای از چهره‌های داخل دولت وی و از مشاوران ارشد کاخ سفید تا کارشناسانی که در بخش‌های کابینه و آژانس‌های اطلاعاتی حضور دارند، این تهدید را شناسایی کرده، هشدار‌هایی به وی داده بودند و درباره نیاز به اقدامات تهاجمی با او به صراحت سخن گفته بودند.

نیویورک تایمز در ادامه نوشت: رئیس جمهور (آمریکا) با توجه به محافظت از منافع اقتصادی کشور عمل کرد و بر هشدار‌های مقامات ارشد تمرکز نداشت. به گفته وی نمی‌شد که هیچ چیزی را پیش بینی کرد. حتی پس از آنکه آقای ترامپ نخستین اقدام خود را در پایان ژانویه (بهمن) انجام داد و مسافرت‌ها از چین را محدود کرد باز هم بهداشت عمومی اغلب بازیچه مباحث داخلی با ملاحظات اقتصادی و سیاسی شد و این مسیر را برای دریافت پول بیشتر از کنگره، منابع لازم، رفع کمبود‌های آزمایشی و در نهایت حرکت برای نگه داشتن بخش اعظم کشور در خانه ناهموار کرد.

این روزنامه افزود: آشکارا همانگونه که در پی استیضاح وی از سوی مجلس نمایندگان و در جریان محاکمه وی در مجلس سنا صورت گرفت، پاسخ آقای ترامپ به موضوع شیوع کرونا هم رنگ و لعاب سیاسی گرفت. او می‌توانست با تمرکز بر تخصص و تجربه طولانی کارشناسان حاضر در دولتش سریعتر به سمت مراحلی که باعث کاهش سرعت ویروس می‌شود، حرکت کند و احتمالاً جان افراد را نیز نجات دهد.

در ادامه این مطلب آمده است: تصمیم‌گیری درباره مقابله با شیوع کرونا همچنین درگیر اختلافات طولانی در داخل دولت درباره نحوه برخورد با چین بود. در ابتدا تلاش‌ها در این جهت بود که شیوع این ویروس مذاکرات تجاری با پکن را دچار آشفتگی نکند. اما بعداً به انگیزه‌ای برای به دست آوردن امتیاز در برابر پکن منجر شد، اما هر دو ابرقدرت با تهدید‌های موجود در قرن ۲۱ روبرو شدند.

کاستی‌های عملکرد آقای ترامپ با شفافیت چشمگیر هر روز با حضور وی در کنفرانس‌های خبری در کاخ سفید بیش از پیش آشکار می‌شود. اما ده‌ها مصاحبه با مقامات فعلی و سابق و بررسی ایمیل‌ها و سوابق دیگر بسیاری از جزئیات قبلاً گزارش نشده و تصویری کامل از ریشه‌ها و میزان واکنش نشان‌دهنده قصور وی در مقابله با شیوع این ویروس است.

دفتر شورای امنیت ملی که مسئولیت ردیابی همه‌گیری‌ها را بر عهده داشت، اوایل ژانویه گزارش‌های اطلاعاتی را دریافت کرد که پیش‌بینی شیوع ویروس به آمریکا را داشت، و طی چند هفته گزینه‌هایی مانند نگه داشتن آمریکایی‌ها در خانه و تعطیل کردن شهر‌هایی به اندازه شیکاگو را در دست اقدام داشت. اما آقای ترامپ تا ماه مارس (اسفند) از چنین اقداماتی اجتناب می‌کرد.

با وجود انکار آقای ترامپ هفته‌ها بعد، در آن زمان در مورد یادداشتی از پیتر ناوارو مشاور تجاری وی در تاریخ ۲۹ ژانویه (نهم بهمن) تهیه شده بود، سوال شد. در این یادداشت جزئیات جالب توجه‌ای درباره خطرات احتمالی شیوع کرونا و اینکه تقریباً نیم میلیون کشته و تریلیون‌ها دلار ضرر اقتصادی به همراه خواهد داشت، وجود دارد.

آلکس ایزار وزیر بهداشت و خدمات انسانی در تماس تلفنی در ۳۰ ژانویه (دهم بهمن) مستقیماً به آقای ترامپ از احتمال وجود بیماری همه‌گیر خبر داد، این دومین اخطاریه‌ای بود که وی طی دو هفته به رئیس جمهور درباره ویروس داد. رئیس جمهور، که در آن هنگام در حال سفر برای حضور در یک تجمع انتخاباتی بود اعلام کرد که آقای ایزار فردی بسیار هشدار دهنده است.

آقای ایزار در ماه فوریه به طور علنی اعلام کرد که دولت برای اندازه‌گیری سرعت شیوع ویروس و اطلاع‌رسانی به کارشناسان، در پنج شهر آمریکا سیستم «نظارتی» را ایجاد کرده است. اما این اقدام برای هفته‌ها به تعویق افتاد. شروع آهسته آن طرح، در کنار عدم موفقیت در توسعه ظرفیت آزمایشی کشور سبب شد که مقامات دولت تقریباً هیچ بینشی نسبت به سرعت انتشار ویروس نداشته باشند. یک مقام گفت: «ما درون یک هواپیما بدون هیچ وسیله‌ای در حال پرواز بودیم.»

تا سومین هفته در ماه فوریه، کارشناسان ارشد بهداشت و درمان دولت به این نتیجه رسیدند که آن‌ها باید رویکرد جدیدی را به آقای ترامپ توصیه کنند که شامل هشدار به مردم آمریکا در مورد خطرات شیوع ویروس و توصیه‌هایی مانند دوری اجتماعی و دور کاری در خانه باشد. اما کاخ سفید به جای آن روی پیام‌رسانی تمرکز داشت و هفته‌ها رئیس جمهور به پیشنهادات آن‌ها توجهی نمی‌کرد.

هنگامی که آقای ترامپ سرانجام در اواسط ماه مارس موافقت کرد که فاصله گیری اجتماعی را در سراسر کشور توصیه کند و عملاً بخش بزرگی از اقتصاد را متوقف کند، به نظر می‌رسید که برخی مقامات از دست وی خسته شده بودند. بسیاری معتقد بودند که او این بحران را دست کم گرفته و به فکر منافع انتخاباتی خود است.

وی از جلسات کنفرانس خبری خود در کاخ سفید تلاش می‌کند که به نفع خود بهره ببرد. اما ماه‌ها پیش به وی درباره این همه‌گیری هشدار داده شد. متحدان آقای ترامپ و برخی از مقامات دولت می‌گویند این انتقاد ناعادلانه بوده است. به گفته آن‌ها، دولت چین دولت‌های دیگر را گمراه کرده است و آن‌ها اصرار دارند که رئیس جمهور یا به درستی اطلاعات لازم را دریافت نکرده است یا افراد اطراف وی در معرض تهدید این ویروس نبودند. در برخی موارد، آن‌ها معتقدند، مقامات خاصی که او از آن‌ها اطلاعات را دریافت می‌کرد، افراد معتبری نبودند، اما هنگامی که اطلاعات صحیح از طریق کانال‌های دیگر به او رسید او کار درست را انجام داد.

جود دیر، سخنگوی کاخ سفید، در این‌باره گفت: در حالی که رسانه‌ها و دموکرات‌ها در ژانویه و فوریه از اذعان جدی درباره شیوع این ویروس خودداری کردند، رئیس جمهور ترامپ اقدامات جسورانه‌ای را برای محافظت از آمریکایی‌ها و آزاد کردن تمامی منابع دولت فدرال برای مهار شیوع ویروس، گسترش ظرفیت‌های آزمایشی و تسریع در ساخت واکسن انجام داد.

در این مسیر نقاط عطف کلیدی وجود داشت، فرصت‌هایی برای آقای ترامپ برای پیشگیری از ویروس و نه فقط تعقیب آن وجود داشت. مباحث داخلی بود که به او گزینه‌های واضح ارائه می‌داد و لحظه‌هایی که می‌توانست سؤال‌های عمیق تری را بپرسد و اطلاعات بیشتری کسب کند نحوه برخورد وی با آن‌ها و استفاده از آن‌ها ممکن است سبب انتخاب مجدد وی شود.

در هفته آخر ماه فوریه (اسفند)، برای تیم بهداشت عمومی دولت مشخص شده بود که مدارس و مشاغلی که محل گسترش ویروس بودند باید تعطیل شوند. اما تلاطم کاخ سفید سبب شد سه هفته بیشتر طول بکشد تا رئیس جمهور ترغیب شود که عدم اقدام سریع در رابطه با کنترل شیوع ویروس می‌تواند عواقب ناگواری به همراه داشته باشد.

هنگامی که دکتر رابرت کادلک، مقام ارشد پاسخگوی حوادث در وزارت بهداشت و خدمات انسانی، کارگروه ویروس کاخ سفید را در ۲۱ فوریه (دوم اسفند) تشکیل داد، دستور کار وی فوری بود. در راهبرد دولت برای جلوگیری از شیوع ویروس شکاف‌های عمیقی به وجود آمده است. آن‌ها برای جلوگیری از شیوع آن مجبور بودند کشور را تعطیل کنند. سوال این بود: کی؟

قبلاً شیوع ویروس در سراسر جهان هشدار دهنده بود و شاهد گسترش آن در خاورمیانه (غرب آسیا) بودیم و این می‌توانست هشدار دهنده باشد. اما آشکار شد که دولت، آزمایش‌های لازم برای ردیابی ویروس در کشور را در مقیاس کوچک آغاز کرده است. در واشنگتن، رئیس جمهور نگران نبود و پیش‌بینی کرد که تا ماه آوریل (فروردین)، «وقتی هوا کمی گرمتر شود ویروس به طور معجزه آسایی از بین می‌رود.» کاخ سفید هنوز نیازی به تهیه بودجه اضافی برای تهیه هزینه‌های احتمالی شیوع ویروس در مقیاس گسترده در سراسر کشور نداشت. کاری که بعدا آقای ترامپ تصمیم به انجام آن گرفت این بود که می‌تواند روند بیماری همه‌گیر را بطور چشمگیری کاهش دهد و در این راه چند نفر بیمار می‌شوند و خواهند مرد.

روزنامه آمریکایی نیویورک‌تایمز در ادامه نوشت: با توجه به این موضوع، کارگروهی را برای انجام یک تمرین رومیزی جمع‌آوری کرد. این نسخه واقعی یک بازی جنگی تمام عیار در برابر بیماری همه‌گیر آنفولانزای که دولت در سال گذشته انجام داده بود، است. بر اساس این تمرین ۱۱۰ میلیون مبتلا می‌شوند.۷.۷ میلیون نفر در بیمارستان بستری می‌شوند و ۵۸۶ هزار نفر جان می‌بازند. این گروه با مواجهه با احتمال ابتلا به بیماری همه‌گیر واقعی، تصمیم گرفتند تا زمانی که واکسن تولید شود افراد را از یکدیگر جدا کنند. از جمله سؤالات در دستور کار، که از سوی نیویورک تایمز مورد بررسی قرار گرفت، این بود که ایزار وزیر بهداشت باید به آقای ترامپ توصیه کند که اقداماتی در رابطه با را تعطیلی مدارس و لغو تجمعات گسترده انجام دهد. این به عنوان گام مناسب بعدی در یک برنامه همه گیر دوره بوش شناخته شده است.

این تمرین هوشیارانه بود. در این این گروه افرادی از جمله دکتر آنتونی س. فاوسی از انستیتوی ملی بهداشت، دکتر رابرت آر. ردفیلد از مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها و آقای ایزار که در آن مرحله کارگروه کاخ سفید را رهبری می‌کردند به این نتیجه رسیدند که به زودی آن‌ها باید به سمت اقدام تهاجمی فاصله‌گذاری اجتماعی حتی با وجود خطر شدید اختلال در اقتصاد کشور و زندگی روزانه میلیون‌ها آمریکایی حرکت کنند.

اگر دکتر کادلچ شک و تردید داشت، آن‌ها دو روز بعد رفع شدند. این تردید هنگامی که او به ایمیل یک پژوهشگر در موسسه فناوری جورجیا، که در زمره گروهی از دانشگاهیان، پزشکان دولتی و پزشکان بیماری‌های عفونی بود که هفته‌ها پیگیری موضوع بودند، برطرف شد.

یک زن چینی ۲۰ ساله، پنج نفر از اقوام خود را به این ویروس آلوده کرده بود، اما او هرگز علایمی از خود نشان نداده بود. این پیامد‌ها بسیار سنگین بود. ظاهراً افراد سالم می‌توانستند ویروس را ناآگاهانه گسترش دهند و لزوم حرکت سریع به منظور کاهش سرایت ویروس را دوچندان می‌کرد.

دکتر کاددلچ به یک محقق نوشت: «اگر سرایت ویروس این چنین باشد، ما تلاش زیادی در زمینه غربالگری و قرنطینه داریم. مردم همه جا ویروس را حمل می‌کنند. روز بعد، دکتر کادلچ و سایرین تصمیم گرفتند طرحی را با عنوان «چهار قدم برای کاهش» به آقای ترامپ ارائه دهند. او به رئیس جمهور گفت که آن‌ها باید آمادگی خود را برای برداشتن گامی که به ندرت در تاریخ آمریکا برداشته شده است، آغاز کنند.

اما طی چند روز بعد اختلافات داخلی این موضوع را کند کرد. اختلاف بر سر این بود که باید بیشتر به مردم آگاهی داد. این روز‌های پایانی ماه فوریه (اسفند)، شاید بیش از هر لحظه‌ای در زمان تصدی وی در کاخ سفید، ناتوانی یا عدم تمایل آقای ترامپ در جذب هشدار‌های پیش روی او را نشان داد. در عوض، او در بحبوحه یک فاجعه بهداشت عمومی، به بازی‌های سیاسی خود بازگشت، اما ویروس همچنان به آرامی در حال گسترش در سراسر کشور بود.

گروه دکتر کادلچ می‌خواستند بلافاصله با رئیس جمهور ملاقات کنند، اما آقای ترامپ در سفر به هند بود، بنابراین آن‌ها توافق کردند که به محض بازگشت دو روز بعد، این پرونده را به صورت حضوری ارائه کنند. آن‌ها معتقد بودند که اگر می‌توانند او را درباره تغییر راهبرد متقاعد کنند، می‌توانند فوراً یک برنامه آموزش ملی را با هدف آماده سازی مردم برای واقعیت جدید آغاز کنند.

در انتهای این مطلب آمده است: یادداشتی در تاریخ ۱۴ فوریه (بیست و پنجم بهمن)، با هماهنگی شورای امنیت ملی و با عنوان ـمقابله دولت آمریکا با ویروس کرونا» تهیه شد. در این یادداشت مواردی از جمله محدود کردن اجتماعات عمومی و لغو تقریباً همه رویداد‌های ورزشی، اجرا‌ها و جلسات عمومی و خصوصی که به صورت تلفنی امکان‌پذیر نیست و تعطیلی مدرسه‌ها در نظر گرفته شد. دستورالعمل‌های گسترده‌ای با عنوان «در خانه بمانید» برای سازمان‌های دولتی و خصوصی که تقریباً ۱۰۰ درصد کارمندان آن‌ها می‌توانند دورکاری کنند در نظر گرفته شد. این یادداشت از تعطیلی فوری ملی دفاع نمی‌کند، اما می‌گوید که استفاده هدفمند از «اقدامات قرنطینه‌ای» می‌تواند برای کند کردن گسترش ویروس در مکان‌هایی که «انتقال پایدار انسان به انسان» مشهود است، موثر باشد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۹ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
هر چي به هشدارهاي همه براي ورداشتن تحريماي ما گوش كرد به هشدارا براي مقابله با كرونا و بقيه هشدارا گوش ميكنه
آخرین اخبار