ترامپ این بار تیر‌های خود را به سمت چین و سازمان بهداشت جهانی نشانه گرفته است و آن‌ها را مسئول انتشار ویروس کرونا به این شکل گسترده در داخل ایالات متحده آمریکا می‌داند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، "جان وودن" مربی افسانه‌ای دنیای بسکتبال که نه تنها در دنیای ورزش بلکه در دنیای مدیریت صاحب نام است، در یکی از مصاحبه هایش "شکست" را چنین توصیف کرد: "ممکن است که اشتباهاتی را انجام دهی، اما شکست خورده نباشی مگر زمانی که دیگران را به خاطر این اشتباهات سرزنش کنی" به نظر می‌رسد اقدامات اخیر ترامپ در مقابله با کرونا قابل انطباق با این جملات جان وود است.

ترامپ این بار تیر‌های خود را به سمت چین و سازمان بهداشت جهانی نشانه گرفته است و آن‌ها را مسئول انتشار ویروس کرونا به این شکل گسترده در داخل ایالات متحده آمریکا می‌داند.

ترامپ معتقد است اطلاعات و ارزیابی‌های غیر دقیق سازمان بهداشت جهانی اجازه انتشار گسترده ویروس کرونا را در سطح جهانی داد و چین را متهم می‌کند به این که از روی عمد ویروس را در جهان منتشر کرد، تدروس ادهانوم، رئیس سازمان جهانی بهداشت چهارشنبه با دفاع از عملکرد این نهاد بین‌المللی وابسته به سازمان ملل متحد در واکنش به ادعا‌های ترامپ از وی خواست تا "اپیدمی را سیاسی نکند. " و اگر ترامپ همچنان که مدعی ست تواناتر است، عملیات مقابله با کرونا را رهبری کند.

اما ترامپ نه تنها در مسئله مقابله با کرونا "تواناتر" نیست بلکه تاکنون پیشینه طویلی در شکست و گمراه سازی در عرصه‌های اداری و بهداشتی و امور سلامتی داشته است. چنانکه فیلسوف بریتانیایی "براتراند راسل" می‌گوید: «در زمان بحران‌های جدی تلاش برای یافتن دشمن جهت سرزنش در هر مصیبتی، یک انگیزه طبیعی است» همین مساله ترامپ را که از آینده سیاسی خود در انتخابات آتی ریاست جمهوری هراس دارد، بر آن داشت که انگشت اتهام خود را به سمت چین و سازمان بهداشت جهانی بگیرد، اقدامی که انتقادات و حتی تمسخر را به ویژه در رسانه‌های آمریکایی به دنبال داشت.

"پیتربیکر" روزنامه نگار در روزنامه نیویورک تایمز در واکنش به اتهام زنی‌های ترامپ گفت: رئیس جمهور آمریکا شرور جدیدی را پیدا کرد که مسئولیت شیوع کرونا را به گردن آن بیندازد.

"جان کینگ" از شبکه سی ان ان نیز در این خصوص گفت: ترامپ به دنبال یک گوسفند قربانی در قضیه شیوع کرونا است.

اما تحقیقات بیشتر، ما را از مسیری که ترامپ با متهم کردن دیگران به دنبال آن است، جدا کرده و به مسیر دیگری رهنمون می‌گند.

در ماه فوریه، ترامپ در سفری که به هند داشت در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت که کرونا تحت کنترل است و چین تمام اقدامات لازم را برای مقابله با ویروس انجام می‌دهد و با شیوع کرونا در داخل آمریکا شکاف‌های کشنده و عمیقی داخل نظام بهداشتی، سلامت، اداری و مالی در روند مقابله با این ویروس در آمریکا فاش شد و ترامپ در ابتدا انگشت اتهامش را به سوی دولت پیشین آمریکا یعنی دولت باراک اوباما گرفت و پس از آن چین و سازمان جهانی بهداشت نیز به سیبل اهداف اتهام پراکنی ترامپ افزوده شدند.

تمام آمار و اطلاعات نشان می‌دهد زمانی که در تمام جهان نسبت به شیوع کرونا هشدار می‌داد، ترامپ گویا در جهان دیگری بود و هیچ اهمیتی به این هشدار‌ها نمی‌داد.

-گزارشی در روزنامه "واشنگتن پست" در سال ۲۰۱۷ منتشر شد تحت عنوان "دولت ترامپ برای مقابله با یک بیماری واگیردار جهانی آمادگی ندارد"، همین عنوان کافی است برای آنکه وضعیت کنونی آمریکا را در مقابله با ویروس کرونا دریابیم.

-گزارش دستگاه اطلاعاتی آمریکا در ژانویه درخصوص انتشار کرونا در آمریکا به دولت ترامپ هشدار داده بود، وزیر بهداشت آمریکا که این هشدار را دریافت کرده بود پس از گذشت چند روز از دریافت آن موفق شد با ترامپ دیدار کند و محتوای این هشدار را به ترامپ ابلاغ کند، ترامپ نیز روز بعد به بازی گلف مشغول شد. گزارش‌ها حاکی از آن است که ترامپ از ۱۵ ژانویه تا ۱۵ مارس، ۶ بار به گلف پرداخته است و این در حالی بود که کرونا به سرعت در میان شهروندان آمریکایی شیوع پیدا می‌کرد.

در ماه میلادی جاری، (آوریل) بازپرس عمومی در وزارت بهداشت آمریکا در گزارشی اعلام کرد بیش از ۳۰۰ بیمارستان در سرتاسر آمریکا از کمبود تجهیزات مربوط به آزمایش و معاینات کرونا رنج می‌برند و همین گزارش ادعای ترامپ را در این خصوص که بیش از یک و ملیون هشتصد هزار نفر نفر مورد آزمایش کرونا قرار گرفته اند را تکذیب می‌کند.

بی مسئولیتی ترامپ در قبال شیوع کرونا همزمان بود با اتخاذ سیاست‌های خصمانه وی علیه سازمان‌های بهداشتی، پزشکی و علمی در آمریکا:

-ترامپ "واحد امنیت جهانی بهداشت" وابسته به شورای امنیت ملی را تعطیل کرد و فعالیت "صندوق بحران‌های پیچیده " را که به ۳۰ ملیون دلار رسیده بود متوقف کرد.

-ترامپ همچنین بودجه بهداشتی ملی آمریکا را به ۱۵ ملیارد دلار کاهش داد.

-مرکز کنترل بیماری‌ها تنها قادر به تجهیز سه آزمایشگاه از میان ۱۰۰ آزمایشگاه جهت آزمایش تشخیص ابتلا به کرونا بود دلیل این امر این است که بودجه خدمات بهداشتی و انسانی برای سرمایه گذاری در بخش مقابله با کرونا صرف شده بود.

-در سال ۲۰۱۸، هشتاد درصد از فعالیت‌های مرکز کنترل بیماری‌ها به دلیل کمبود بودجه متوقف شده بود و فعالیت این مرکز از ۴۹ کشور به ۱۰ کشور محدود ماند.

تمام موارد فوق و بررسی بستر زمانی این اتفاقات به خوبی نشان می‌دهد که مقصر اصلی بحرانی که هم اکنون آمریکا در آن گرفتار شده، ترامپ است، بحرانی که در آن پرستارانی را می‌بینیم که به جای گان از کیسه زباله استفاده می‌کنند و همین مسئله منجر به آن شد که شمار زیادی از آنان به این ویروس مبتلا شوند.

این امکان وجود دارد که سازمان بهداشت جهانی کوتاهی‌هایی در زمینه شیوع کرونا داشته است، اما مسئله‌ای که به خوبی آشکار است تنها مسئول حقیقی بحران گسترده آمریکا در مقابله با ویروس کرونا کسی است که پیوسته شعار "آمریکا اول است" و "همه چیز روبراه است" را سر می‌دهد.

منبع: العالم

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.