تبلیغاتی که در فضای مجازی در خصوص درمان ویروس کرونا مطرح شده، دروغ است و مردم به هیچ عنوان نباید فریب این ادعا‌ها را بخورند.

///به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، (کووید ۱۹) چند ماهی است که دوری در جهان می زند و به هر کشور، شهر یا خانه ای که بخواهد سرک می کشد،  این سرک کشیدن با جان مردم بازی می کند. کرونا این بیماری ساده اما خطرناک هنوز هیچ داروی قطعی ندارد و هم اکنون با تلاش کادر درمانی و پزشکی از طریق دارو بیماری‌های مشابه درمان می‌شود و تا حدودی کنترل پذیر است.

با این حال برخی افراد سودجو از این دوران استفاده کرده و به فکر کسب در آمد هستند. داروهایی را تولید می کنند و به اسم داروهای ضد کرونا به فروش می رسانند. زمانی که سری به فضای مجازی می زنیم داروهای گیاهی یا تصاویری از آنها را مشاهده می کنیم که سودجویان از ترکیب چند گیاه، این دارو را تولید کرده اند و به اسم داروهای ضد کرونا به فروش می رسانند.

این ویروس بازار شایعات درباره بازارهای ضد کرونا را داغ کرده و هر روز از گوشه و کنار فضای مجازی یا حتی برخی از مغازه ها به گوش می رسد. در شرایطی که سازمان بهداشت جهانی با افسوس اعلام کرده که هنوز هیچ درمان قطعی برای ویروس کرونا وجود ندارد، هنوز کسانی مدعی هستند که در کنج خانه یا دکان خود داروی درمان آن را یافته‌اند و با زیرکی قربانیان خود را از میان افرادی که متاسفانه هنوز در بند جهل و خرافه هستند، پیدا می‌کنند.

فروش داروی تقلبی به نام درمان کرونا

یکی از شاکیان در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،  گفت: برای خرید داروی گیاهی به عطاری محل مراجعه کردم که به دنبال صحبت با فروشنده و همه گیری ویروس کرونا این فروشنده توصیه هایی به من کرد که باید موارد بهداشتی را رعایت کنیم. 

او بیان کرد: به دنبال صحبت ها، این فروشنده به من گفت داروی گیاهی برای این ویروس ساخته شده است که در صورت استفاده این ویروس به سراغتان نخواهد آمد، این دارو هیچ ضرری ندارد و تمام گیاهی است و از ترکیب هایی چون سیر و زنجبیل تهیه شده است. 

به گفته این شخص دارو پس از خریداری این دارو نه تنها تاثیری ندیده است بلکه دچار حالت تهوع شده است. 

///

این ماجرا تنها یک بعد ماجراست و بعد دیگر فروش داروهای گیاهی در فضای مجازی است که حتی چندی پیش یکی از سلبریتی ها نیز به فروش داروی ضد کرونا پرداخت. کارشناسان معتقد هستند کسانی که به این افراد اعتماد می کنند، نه تنها مال خود را از دست می دهند بلکه چه بسا جان خود را هم با عوارض دارو‌های غیراستاندارد به خطر می اندازند.

برای نمونه به دنبال شیوع ویروس کرونا در ایران، کانالی از موثر بودن روغن بنفشه برای درمان این اپیدمی خبر داد.

///

///

این در حالی است که سعید اسکندری رئیس انجمن طب سنتی خراسان رضوی در خصوص تجویز این دسته از داروها، گفته است که فرد یا افرادی که مدعی تاثیر ماده‌ای برای درمان کرونا هستند پیش از هر اقدام تجویزی، نسبت به قراردادن ادعای خود در چرخه آزمون‌های استاندارد، فرایند علمی، اخذ مجوز و تاییدیه مراجع ذیصلاح پزشکی و داروسازی اقدام کنند.

او گفت: یکی از افرادی که هم‌اکنون در این حوزه ادعا و فعالیت دارد، پیش از این‌ها از سوی مراجع قضایی از هر اقدام طبی و تجویزی در حوزه درمان منع شده است. به این فرد جدا توصیه می‌شود با اقداماتی نظیر آتش زدن کتاب مرجع پزشکی طب هاریسون و تجویز‌های بی‌اساس و غیرعلمی همچون تجویز روغن بنفشه، بیش از این جامعه ایرانی را مورد مضحکه دشمنان مغرض قرار ندهد.

فریب تبلیغات داروی درمان کووید ۱۹ را نخورید

علیرضا رضایی قهرودی، رئیس اتحادیه صنف عطاران در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت:  صحبت هایی که در فضای مجازی در خصوص درمان ویروس کرونا رخ می دهد دروغ است و مردم به هیچ عنوان نباید فریب این ادعا‌ها و تبلیغات را بخورند. در فضای مجازی این افراد کاملا به صورت غیر قانونی به عرضه و فروش دارو و درمان طب سنتی پرداخته‌اند.

به گفته رئیس اتحادیه صنف عطاران، مردم نباید به ادعا‌ها و تبلیغات عطاران چه در فضای مجازی چه در فضای حقیقی توجه کنند.

رضایی قهرودی با تاکید بر اینکه داروهای ذکر شده در فضای مجازی تقلبی است، گفت: مطالبی تحت این عنوان که در فضای مجازی منتشر می‌شود را تایید نمی‌کنیم و این موضوعات و انتشار و تبلیغ آن کاملا غیرقانونی است. مردم نباید فریب تبلیغات مجازی که اساسا ریشه و منبع آن مشخص نیست و قطعا پشت پرده آن کلاه‌برداری سودجویان است را بخورند. 

رییس اتحادیه عطاران با بیان اینکه تمام مردم دنیا موظف به اجرای دستورات وزارت بهداشت و سازمان بهداشت جهانی هستند، گفت: در ایران تنها منبع موثق برای اطلاع‌ رسانی پروتکل مقابله با ویروس کرونا وزارت بهداشت و ستاد است که تاکنون هیچ دارویی را برای مقابله با کرونا معرفی نکرده اند.

رضایی با بیان اینکه چین با وجود کشفیات زیاد تاکنون نتوانسته هیچ دارویی برای درمان این بیماری پیدا کند، گفت: نه تنها چین بلکه تمام کشورها از تولید داروی موثر در درمان کرونا عاجز هستند حال اینکه یک عطاری بتواند این دارو را یافت کند مسئله ای ناممکن است.  مردم به هیچ عنوان نباید فریب این ادعا‌ها و تبلیغات را بخورند.

او از مقام‌های رسمی خواسته است که بر کار عطاری‌ها نظارت دقیق‌تری داشته باشند و پلیس فتا باید نسبت به مهار و جلوگیری این تبلیغات در فضای مجازی اقدام و متخلفان را شناسایی کند. عطاری‌ها تنها مجاز به عرضه و فروش گیاهان دارویی به‌ صورت خشک و مفرده و یا عرقیجات هستند و هیچ‌گونه مجوزی برای ترکیب چندین گیاه دارویی با یکدیگر و فروش دارو‌های گیاهی ترکیبی را ندارند.

به گفته این مقام مسئول، فروش ترکیبات چه از نوع شربت و چه قرص مجوز قانونی ندارد و فروش این دسته از داروها مانند قرص، شربت و شیاف در اختیار داروخانه‌هاست و پودر‌های گیاهی ترکیبی فقط توسط متخصص طب سنتی تجویز می‌شود.  شهروندان باید تمام اقلام دارویی، پودر‌های مکمل رژیمی و ورزشی خود را از داروخانه‌ها تهیه کنند و در تقلبی نبودن کالا و تاریخ مصرف آن دقت نظر داشته باشند.

همچنین محمد رضا شمس اردکانی، مشاور وزیر و مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت گفت: باید توجه داشت که مرجع اظهار نظر در دارو و درمان وزارت بهداشت درمان است و نتایج مطالعات را سخنگوی وزارت بهداشت در آینده نزدیک اعلام خواهد کرد و دارو‌های طب سنتی در کنار دارو‌های شیمیایی در حال کارآزمایی بالینی هستند.

شمس اردکانی در پاسخ به سوال باشگاه خبرنگاران جوان، درباره اینکه طب سنتی راهکاری برای تقویت سیستم ایمنی بدن به منظور پیشگیری از کرونا تاثیر دارد یا خیر؟ گفت: تقویت سیستم ایمنی بهترین کاری است که می‌توانیم برای مقابله با ویروس کرونا انجام دهیم، برای این کار اگر بخواهیم به دارو متوسل شویم، باید بگوییم که هیچ کس جز پزشک حق تجویز دارو را ندارد.

او ادامه داد: اینکه برخی افراد مواد غذایی را به‌ عنوان پیشگیری و درمان برای کرونا مطرح می‌کنند، قابل تامل است و باید این موارد را پزشک تجویز کند، اما بهترین کاری که برای پیشگیری از کرونا می‌تواند موثر باشد، سبک زندگی سالم است. خواب کافی و به موقع در بالابردن سیستم ایمنی موثر است. استراحت خوب و ورزش به جا نیز بهترین کار‌های قابل انجام است. این‌که یک ماده غذایی که حتی در این فصل‌ها ممکن است ایجاد حساسیت کند، در بالا بردن سطح ایمنی بدن تاثیری ندارد.

شمس اردکانی تصریح کرد: بسیاری از افراد مدعی درمان کرونا هستند در حالی که در هیچ جای دنیا حرف قابل اتکا برای درمان کرونا گفته نشده است اما عده‌ای در فضای مجازی راه‌های درمانی برای کرونا مطرح می‌کنند. باید توجه داشت که طب سنتی یک مولفه بسیار مهم فرهنگی و تمدنی است که از نسل‌های دور به ما رسیده و به نسل‌های بعد منتقل می‌شود و باید از این نوع آسیب‌ها که مورد تایید علم و تجربه نیست دور نگه داشته شود.

چنین رفتار‌های سطحی و غیرعلمی در شرایطی که جامعه با یک بیماری همه‌گیر مواجه است، علاوه بر حذف افراد مبتلا به کرونا از چرخه درمان و مهار بیماری باعث انتشار بیشتر ویروس و شیوع کرونا می‌شود و انتظار می رود که  مسئولان بیشتر به این موضوع ورود کنند.

انتهای پیام/

برچسب ها: صنعت ، اخبار اقتصادی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
Worfdakil
۰۸:۴۲ ۲۷ فروردين ۱۳۹۹
فقط دارو جامع امام کاظم ع
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۳ ۲۷ فروردين ۱۳۹۹
بنده از مرکز توزیع تبریزیان در سطح مشهد ، که خودش معرفی کرده بود و مورد اعتماد بود خریدم به قیمت 6هزارتومان .
خیلی عالی بود و فعلا که کرونا ما را در بیمارستان علوم پزشکی مشهد اذیت نکرده است .
داروی امام کاظم و همچنین داروی جامع مصرف می کنیم و خدا را شکر بنیه بدن خیلی تقویت می شود .
قبلا به این چیزها اعتقاد نداشتم ولی الان نگرش بنده عوض شده است .
Netherlands
ناشناس
۰۷:۳۸ ۲۷ فروردين ۱۳۹۹
برای هیمنه که زنجبیل کیلویی 110000 هزار تومان شده ؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۰۷ ۲۷ فروردين ۱۳۹۹
جلو این عطاری ها رو بگیرید روزی کلی نسخه به مردم با داروی گیاهی به این بیماری مربوط نیست سوداگری میکنند
آخرین اخبار