اوماچ آش بومی و محلی شهر کرمان است که به دلیل وجود عدس و سبزی ها بسیار مقوی بوده و از بروز بسیاری از بیماری ها جلوگیری می کند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، اُماچو یا آش شولی کرمانی یکی از غذا‌های محلی استان کرمان است و از نظر غذایی جایگاه خاصی در بین خانواده‌های کرمانی دارد. این آش منبع خوبی از املاح و ویتامین‌ها در رژیم غذایی افراد است که امروزه مورد کم توجهی قرار گرفته است.

اُماچو یا آش شولی کرمانی + طرز تهیه و خواص

مواد لازم جهت تهیه اُماچو یا شولی کرمانی

سبزی آش شامل گشنیز، شوید، جعفری، شنبلیله، تره و اسفناج: جمعاً ۱ کیلو (شنبلیله کمتر و اسفناج بیشتر)

آرد گندم: ۱ لیوان

چغندر رنده شده: ۱ کیلو

عدس: ۲ پیمانه

زردچوبه و نعنا خشک: مقداری

نمک:مقداری

ادویه شامل زیره سیاه، تخم شوید، گل پر، زنیان و سیاه دانه: جمعا ۵۰ گرم

طرز تهیه اُماچو یا شولی کرمانی

مقداری آب را جوش آورده و سبزی‌ها و چغندر رنده شده را اضافه کرده و می‌گذاریم تا بپزد.

عدس را چند ساعت قبل خیس کرده و آرد را در مقداری آب با همزن کاملا مخلوط می‌کنیم. پس از پخت سبزی آب و آرد را کم کم اضافه می‌کنیم و مرتب هم میزنیم تا گلوله نشده و ته نگیرد. در همین زمان نمک را نیز اضافه می‌کنیم.

سپس عدس را اضافه کرده و اجازه می‌دهیم تا عدس‌ها بپزد و شولی کم کم جا بیفتد.

در اواخر پخت ادویه (آسیاب نشده) را داخل آن می‌ریزیم و در آخر هم زردچوبه و نعنا داغ را آماده کرده و آن را به شولی آماده شده اضافه و تزئین می‌کنیم در زمان مصرف به دلخواه کمی تلف (قرقروت) اضافه و میل می‌کنیم.

نوش جان!

خواص درمانی اُماچو یا شولی کرمانی

۱- تقویت سیستم ایمنی بدن

۲- درمان سرماخوردگی و آنفولانزا

۳- پاک و ضد عفونی کننده معده و روده

۴- درمان کم خونی

۵- سرشار از ویتامین‌ها و املاح معدنی

منبع: سیتی پدیا

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۲۴ ۱۱ دی ۱۴۰۰
اصلا اماچو اصیل یا شولی کرمونی ایجوری درست نمیشه،ترکیبات تا حدودی درسته ولی عین چیمال که جدیدش کردن شولی را هم جدیدپز کردن، اصیلش این نیست.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۱ ۱۳ مهر ۱۳۹۹
خانم محترم محاله عدس بعداز ریختن ارد بپزه این چه اشپزی هست .امتحان کنین.اوِل غدس وچغندر کامل که پخت .بعد سبزی ریخته پخته که شدن اخر ارد وادویه ها را با اب مخلوط کرده داخل قبلمه ریخته ومرتب هم میزنیم .چاشنیم...سلیقه ای .تلف .کشک .سرکه وترشی لیته هرکدوم دوست داشتین .سیرداغ فراوان میدیم روشون .نوش جان .