به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از پایگاه اینترنتی بیزینس اینسایدر، بیل گیتس که به تازگی به منظور تمرکز بر فعالیتهای بشردوستانه خود از ترکیب هیئتمدیره شرکت فنآوریهای مایکروسافت کنارهگیری کرده است، در مصاحبهای جدید همهگیری ویروس کرونا را در جهان بزرگترین رویدادی توصیف کرد که مردم در طول زندگانی خود تجربه کردهاند و هشدار داد شیوع بیماری شبیه کرونا، ممکن است هر ۲۰ سال رخ دهد.
به موجب این گزارش، گیتس که مدتهاست که درباره لزوم بهبود شرایط مراقبتهای بهداشتی در سراسر جهان صحبت میکند، در این مصاحبه افزود دولتهای آینده در واکنش به شیوع کرونا، به سامانههای تشخیصی آماده به کار، آزمایشگاههای ضدویروس و سامانههای هشدار اولیه مجهز خواهند بود و شهروندان انتظار دارند که دولت این مسائل را در اولویت قرار دهد.
او گفت اطمینان دارد درسهای آموخته شده از شیوع کرونا، مردم را به آمادگی بهتر برای دفعات بعدی ترغیب میکند، اما در عین حال از اینکه هزینه این بار همهگیری، برای جهانیان خیلی گران تمام شده ابراز تاسف کرد.
در ماه فوریه، بنیاد بیل و ملیندا گیتس حدود ۱۰۰ میلیون دلار برای مبارزه با شیوع ویروس کرونا و تحقیقات در زمینه تولید واکسن و تدابیر پیشگیرانه و درمانی در سراسر جهان تخصیص داد.
گیتس پنج سال پیش نیز درباره همهگیری بیماریهای ویروسی در سراسر جهان هشدار داده بود.
امروز که جهان با همهگیری بیماری کووید- ۱۹ دست به گریبان است، ویدیویی مربوط به سال ۲۰۱۵ از صحبتهای بیل گیتس، میلیاردر معروف در شبکههای اجتماعی دست به دست میشود که وی در آن هشدار میدهد «موشک نه، بلکه ویروس، جهانیان را تهدید میکند».
او در این اظهارات با اشاره به نگرانی دوران کودکی خود درباره وقوع جنگ هستهای میگوید امروزه بزرگترین فاجعه جهانی چیز دیگری است و اگر طی چند دهه آینده چیزی بیش از ۱۰ میلیون نفر را بکشد، این فاجعه مهلک نه جنگ و نه موشک، بلکه میکروبها و ویروسها خواهند بود، چون بشر بخش اعظم توجه خود را به موضوع بازدارندگی هستهای معطوف ساخته است و به ایجاد سیستمی برای توقف همهگیری بیماری توجه ندارد.
گیتس همچنین هشدار میدهد عدم آمادهسازی، ممکن است موجب شود اپیدمی بعدی به طرز چشمگیری ویران کنندهتر از ویروس ابولا باشد.
انتهای پیام/