به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، جوشپره غذای سنتی جنوب خراسان به خصوص گناباد است که در ایام شادی پخت میشود، جوشپره به معنی جوش (غم و غصه در زبان محلی) و پره (بره، رفتن) است. در ادامه با ما همراه باشید تا با روش تهیه این غذای سنتی آشنا شوید.
مواد لازم:
عدس ۱ پیمانه
لوبیا یا نخود ۱ پیمانه
پیاز متوسط ۲ عدد
سیر ۱-۲ عدد
نمک و فلفل به مقدار لازم
نعنا خشک ۲ قاشق چای خوری
گوشت (اختیاری) به مقدار لازم
آرد گندم ۴ پیمانه
کشک ۱ لیتر
زعفران به مقدار لازم
طرز تهیه
مواد داخل: ابتدا (نخود یا لوبیا) و عدس به همراه کمی آب روی شعله گذاشته تا پخته و بدون آب شود. لوبیا یا نخود، عدس، پیاز و سیر و سیر را چرخ کرده و به آن کمی فلفل زردچوبه و میافزاییم. در صورت تمایل به مواد بالا گوشت و گردو هم اضافه کنید.
خمیر جوشپره: ابتدا با آرد، مقداری نمک و آب خمیر درست کرده و مدتی گذاشته و سپس صاف میکنیم و به قطعات مربعی در میاوریم مواد بالا را نصف بند انگشت داخل هر مربع میگذاریم مثل قطاب اطرافش محکم میکنیم که داخل آب باز نشود.
کشک رویش: روغن داغ کرده کمی فلفل زردچوبه یا زغفران و نعناع خشک میریزیم و فوری کشک صاف شده، چون روغن نسوزه.
پخت: یک دیگ متوسط برداشته نصفه آب میکنیم، جوش که آمد خمیری که در بالا توضیح داده شد به همراه یک مشت نمک را توی آب میریزیم میگذاریم به مدت یک ساعت پخته شود.
سرو: برای میل کردن باید به وسیله صافی خمیرها را از آب بالا کشیده و در ظرف که قبلا تهش کمی کشک هست ریخته و سپس رویش کشک زیاد و پیاز داغ تذئین میکنم. میزان کشک به ذائقه خودتان استفاده کنید.
سایر نکات
میزان مواد به ذائقه افراد بستگی داره و در جاهای مختلف مواد داخل جوشپره متفاوت هست و بعضی با روغنهای محلی جوشپره پخت میکنند.
منبع: سرآشپز پاپیون
انتهای پیام/