به گزارش خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
مشهد، استمرار بارشهای بی سابقه در شهرستانها و روستاهای خراسان رضوی و به دنبال آن وقوع سیلاب منجر به خسارت جانی و زیان های مالی متعددی در بخش کشاورزی و تاسیسات شده است.
خسارت ۵۲۰ میلیارد ریالی سرما و سیل به کشاورزان خوشابی
ابراهیم رودسرابی مدیر جهاد کشاورزی خوشاب گفت: سیل و سرما در هفته قبل حدود ۵۲۰ میلیارد ریال به باغات و قنوات خوشاب خسارت وارد کرد.
مدیر جهاد کشاورزی خوشاب گفت: سرمازدگی محصولات، ناشی از برودت هوا و بارش تگرگ در هفته قبل، خساراتی بین ۱۰ تا ۱۰۰ درصد به برخی باغات «پسته، انگور دیم، بادام دیم، گردو و زردآلو» وارد کرده است.
رودسرابی افزود: معادل ۴۷ درصد باغات بارور خوشاب دچار آسیب و خسارت شده است که طبق برآورد ریالی این خسارت ۳۶۲ میلیون ریال است که متاسفانه بیش از ۹۵ درصد از باغات شهرستان فاقد پوشش بیمهای هستند و امکان پرداخت هیچگونه خسارتی برای آنها وجود ندارد.
او درخصوص خسارات بارندگیهای اخیر به واحدهای دامداری خوشاب، تصریح کرد: خسارات ناشی از شدت بارندگیها، اغلب به واحدهای دامداری سنتی و روستایی وارد شده است که توسط کارشناسان مربوطه در حال بررسی و برآورد هزینههای وارده میباشد.
مدیر جهاد کشاورزی خوشاب گفت: سیل روزهای اخیر همچنین علاوه بر واحدهای دامداری به سه رشته قنات در روستاهای بخش مشکان، خساراتی معادل ۸۲۹ میلیون تومان وارد کرده است.
جان باختگان سیل در خراسان رضوی
متاسفانه نوجوانی ۱۳ ساله نیز در روستای ملک آباد رشتخوار به دلیل سقوط در سیلاب جان خود را ازدست داد.
سید علی حسین زاده رئیس جمعیت هلال احمر رشتخوار از غرق شدن نوجوان ۱۳ ساله در روستای ملک آباد رشتخوار بر اثر سقوط درسیلاب خبر داد و گفت: در پی تماسهای مردمی، سه تیم امدادی برای خروج جسد این نوجوان به محل اعزام شدند و پس از دو ساعت جسد این نوجوان را از آب خارج کردند.
متاسفانه این نوجوان برای تماشای سیلاب در اطراف یک بند که محل ذخیره علوفه دام بوده حضور داشته است و لغزندگی اطراف این مکان باعث سقوط این نوجوان در داخل آب و در ادامه مرگ او شده است.
در روستای زرداب سلامی خواف نیز یک راننده پراید در سیلاب جان خود را از دست داد.
تربت حیدریه ۷۰۰ میلیارد ریال خسارت دید
کریمی معاون هماهنگی امور عمرانی فرماندار تربت حیدریه گفت: در پی بارش شدید باران و جاری شدن سیلاب در روزهای اخیر، میزان خسارات وارده تا تاریخ ۲۵ فروردین ماه حدود ۷۰۰ میلیارد ریال برآورد شده است.
او با بیان اینکه خسارات وارده در حوزههای کشاورزی، مسکونی، راههای ارتباطی و تاسیسات زیربنایی بوده است، ادامه داد: بر اساس اطلاعیهها صادره، ستاد پیشگیری از بحران شهرستان به منظور جلوگیری از وقوع سیلاب و کنترل معابر و محورهای مواصلاتی در آماده باش کامل قرار دارند و طبق نقشههای هواشناسی این سامانه بارش زا فردا آسمان شهرستان را ترک خواهد کرد.
معاون فرماندار در خصوص حجم بارشها، گفت: میزان بارندگی در سال زراعی ۹۸-۹۹ تا ۲۵ فروردین ماه، ۲۹۸.۳ میلی متر بوده و در دوره مشابه در سال زراعی ۹۷-۹۸ این میزان ۲۲۱.۸ میلی متر؛ که نسبت به پارسال ۳۴ درصد و نسبت به دوره آماری مشابه ۴۳ درصد افزایش بارندگی داشته ایم.
حسن قربانی بخشدار مرکزی تربت حیدریه گفت: بارش شدید باران و جاری شدن سیلاب طی چند روز قبل ۱۵ میلیارد ریال به زیرساختهای روستایی این شهرستان خسارت وارد کرده است.
او ادامه داد: کوره ۱۳ متری آجرپزی اطراف روستای سیوکی بر اثر سیل تخریب شد و همچنین بارش شدید باران دیروز به مزارع، چاهها، منازل، تاسیسات و جادههای بخش مرکزی خسارات زیادی وارد کرده است.
آب و هوای خراسان رضوی همچنان بارانی است
سازمان هواشناسی در اطلاعیهای گفت: احتمال تداوم فعالیت سامانه بارشی و وقوع سیلاب و آب گرفتگی معابر طی امروز در خراسان رضوی و ۱۰ استان دیگر پیش بینی می شود.
خسارت دومیلیارد ریالی به جادههای نیشابور
ادامه بارندگیهای شدید طی چند روز قبل در نیشابور به وارد آمدن خسارت به تاسیسات جادهای این شهر منجر شد.
مجید مفیدی فر رئیس اداره
راهداری و حمل و نقل جادهای نیشابور گفت: به دلیل بارندگیهای شدید و وقوع سیلاب بیش از دو میلیارد و ۳۰۰ میلیون ریال به جادههای این شهرستان خسارت وارد شده است.
او ادامه داد: سیلاب به ۱۵ جاده روستایی و شهری نیشابور خسارت وارد کرده و هم اکنون محور ارتباطی با تلاش راهداران به طور موقت بازگشایی شده است.
قطع آب ۶۰۰ خانوار در نیشابور
سلطانی سرپرست امور آب و فاضلاب نیشابور گفت: وقوع سیلاب شدید به مجتمع آب رسانی منطقه بزق که به روستاهای بزق، عطائیه، آستایش و شوررود آب رسانی میکند، خسارت وارد کرده است.
او تصریح کرد: در این روستاها ۶۰۰ خانوار زندگی میکنند و تا زمان رفع مشکل، آب رسانی با تانکر انجام خواهد شد.
سیل دوازده روستای تربت حیدریه را خاموش کرد
علی محسنی فرزقی مسئول اداره برق در رباط سنگ گفت: بر اثر رعد و برق شدید و باران، برق ۱۲ روستای بخش رخ تربت حیدریه شامل عمادیه، خرم، کامه علیا، قُجاق، نوری، مختاری، نسر، سربالا، اسدیه، معدن و پوستین دوز، کوهی و شیله گشاد قطع شد.
کشاورزی رشتخوار سه میلیارد تومان خسارت دید
اعظمی مدیر جهاد کشاورزی رشتخوار گفت: بارندگیهای شدید چند روز قبل، جاری شدن سیلاب و بارش تگرگ در رشتخوار باعث وارد آمدن خسارت سه میلیارد تومانی به بخش کشاورزی در این شهرستان شد.
او ادامه داد: جاری شدن سیلاب و بارش تگرگ به مزارع جالیز، کلزا، گندم، جو و زیره سبز در سطحی حدود ۳۰۰ هکتار از اراضی روستاهای احمدآباد و ملک آباد رشتخوار خسارت وارد کرده است.
۵ سد خراسان رضوی سرریز شد
کاظم جم مدیر روابط عمومی شــرکت آب منطقه ای خراسان رضوی گفت: اکنون پنج سد یام سبزوار، کمایستان جوین، زاوین کالت، فریمان و دولت آباد در حال سرریز است.
او ادامه داد: ۶ سد دیگر استان نیز مانند سدهای طرق، ارداک و شهید دهقان در آستانه سرریز شدن قرار دارند.
مدیر روابط عمومی شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی گفت: از یک میلیارد و ۵۷۵ میلیون مترمکعب که گنجایش ذخیره آب در تمامی سدهای خراسان رضوی اســت، اکنون ۸۵۰ میلیون مترمکعب آب در دریاچه سدهای استان ذخیره شــده است.
جم افزود: در واقع پس از بارندگیهای اخیر به طور متوسط ۵۳ درصد از حجم ذخیره سازی آب در سدهای خراسان رضوی تکمیل شده است. این حجم آب در مقایسه با مدت مشابه پارسال تقریباً ۲۰ درصد بیشتر است.
او تصریح کرد: میزان آب ذخیره شده پشت سدها را به صورت کامل مدیریت کرده و در صورت لزوم آب مازاد را تخلیه می کنیم. اکنون دریچههای تحتانی بیشتر سدهای استان بازگشایی شده و آب مازاد در حال خروج است.
مدیر روابط عمومی شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی درخصوص احتمال شکســتن و یا تخریب سدها، گفت: به هیچ عنوان احتمال تخریب نه تنها ســدهای اســتان بلکه هیچکدام از سدهای ایران وجود ندارد.
جم با اشاره به وضعیت انباشــت آب پشت سد دوستی که اصلی ترین منبع تأمین آب مشهد است، افزود: ســد دوستی امروز ۶۵۰ میلیون مترمکعب آب را در خود ذخیره کرده است که این میزان چیزی در حدود دو سوم کل حجم سد است.
او ادامه داد: با توجه به این موضوع که در کوههای افغانستان و همچنین کوههایی که در ایران و در حوزه آبریز سد دوستی قرار دارند میزان قابل توجهی برف انباشته شده است دور از انتظار نیست که امسال سد دوستی سرریز شود.
مدیر روابط عمومی شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی گفت: خوشــبختانه از نظر میزان حجم ذخیره شــده در پشت ســدها، اکنون شرایط تأمین آب مشهد نسبت به ســالهای قبل در وضعیت بسیار مناسب تری قرار دارد، اما این موضوع منافاتی با مدیریت آب و ســازگاری با کم آبی نداشته و نباید حساسیتها نسبت به مصرف بهینه آب و صرفه جویی کم شود.
جم افزود: هیچ تضمینی برای تکرار این شرایط مطلوب آب و هوایی در سالهای آینده وجود ندارد و ممکن است دوباره با خشکسالیهای شدیدی که سالهای پیش با آن رو به رو بودیم مواجه شویم. پس ضروری است اکنون منابع آبی در دسترس را به بهترین نحو مدیریت کنیم.
انتهای پیام//ف.س