به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، ماسک یک وسیله محافظت فردی جهت پیشگیری از ورود ویروس به داخل دهان و بینی فرد برای جلوگیری از ابتلا به بیماریهای مسری و ویروسی است. ماسک باید به گونه ایی روی صورت تنظیم شود که ویروس هیچ راه نفوذی به داخل آن نداشته باشد؛ بنابراین اشتباه زدن ماسک به روی صورت، نه تنها ریسک ابتلا به ویروس را کاهش نمیدهد بلکه با اطمینان کاذبی که فرد از داشتن محافظ پیدا کرده است، امکان داشتن رفتار پر خطر و ابتلا به کرونا را افزایش میدهد.
نیویورک تایمز با توجه به این مسئله، به تشریح اشتباهات رایج در هنگام ماسک زدن پرداخته است تا به مردم نحوه استفاده درست از ماسک برای در امان ماندن از ویروس را آموزش دهد.
بیشتر بخوانید: ویروس کرونا؛ هر آنچه باید درباره ماسکها بدانید
۱) ماسک نباید زیر بینی قرار بگیرد. راه اصلی ورود ویروس به داخل بدن از طریق تنفس هوای آلوده و عبور آن از بینی و دهان است؛ بنابراین اگر ماسک روی بینی قرار نگرفته و جلوی ورود هوا را نگیرد، هیچ تاثیری در محافظت فرد ندارد.
۲) چانه خود را خارج از ماسک قرار ندهید. اگر ماسک به درستی روی صورت قرار نگرفته و محکم نشود، هوای آلوده به ویروس به داخل آن نفوذ کرده و فرد را آلوده میکند.
۳) از ماسکهای گشادی که لبههای آن با صورت فاصله دارد استفاده نکنید. هوا از اطراف ماسک به داخل آن نفوذ کرده و به این ترتیب وارد بینی و دهان شما میشود.
۴) ماسک را روی نوک بینی خود قرار ندهید. باید تا بالای بینی شما با ماسک پوشش داده شود تا در امان بمانید.
۵) ماسک را زیر چانه یا روی گردن خود قرار ندهید. در این صورت ماسک تاثیری در حفاظت شما از آلودگیهای ویروسی محیط ندارد.
۶) ماسک را به گونه ایی روی صورت خود قرار دهید که از زیر چانه تا بالای بینی و زیر چشمهای شما را بپوشاند. لبههای کناری ماسک نیز باید روی صورت قرار بگیرند. در این صورت ماسک به درستی روی صورت قرار گرفته و میتواند به عنوان یک محافظ عمل کند.
با این حال این نکته را در نظر بگیرید که استفاده از ماسک به تنهایی نمیتواند شما را در مقابل ابتلا به ویروس کرونا حفظ کند. حفظ نکات بهداشتی و رعایت فاصله اجتماعی از جمله نکاتی است که باید به دقت انجام شوند وگرنه استفاده از ماسک هیچ تاثیری در پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا نخواهد داشت.
بیشتر بخوانید: روشهای پیشگیری از بیماری کویید ۱۹ چیست؟
بیشتر بخوانید: مسافرت نروید/خطر در کمین خانوادههاست
بیشتر بخوانید: ویروس کرونا؛ آیا سرما میتواند آلودگی را از بین ببرد؟
بیشتر بخوانید: تفاوت «فاصله اجتماعی» با «خودقرنطینگی» چیست؟
بیشتر بخوانید: همه مردم ماسک بزنند
بیشتر بخوانید: آیا ماسک پارچهای در کاهش انتشار کووید ۱۹ موثر است؟
انتهای پیام/