به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان، نشریه فارن پالیسی در گزارشی به ارسال تجهیزات پزشکی از سوی چین به کشورهای اروپایی پرداخت و نوشت پکن به دنبال آن است تا توانایی خود را برای نشان دادن این مسأله که متحد بهتری میتواند برای اروپا به نسبت آمریکا باشد، به نمایش گذارد.
در این گزارش آمده است: چین بخاطر پاسخ با تأخیر خود در زمینه شیوع کرونا و نیز نبود شفافیت در برابر جامعه جهانی، مورد انتقاد قرار گرفته است. از آن زمان، چین تلاش دارد تا این روابت را بازنویسی کند. چین مشتاق بوده است تا توانایی خود را در نشان دادن این مسأله که متحد بهتری در مقایسه با آمریکا برای کشورهای اروپایی و دیگر کشورهای درگیر ویروس کرونا خواهد بود، به نمایش گذارد.
در ادامه این گزارش آمده است: در راستای بخشی از این تلاشها، پکن تجهیزات پزشکی، محافظتی و دارو به سرتاسر اروپا ارسال کرده است. این در حالی است که شرکتهای چینی نیز در حال پشتیبانی از طرحهای دولتشان هستند. «جک ما»، میلیاردر چینی و بنیانگذار کمپانی چینی «علی بابا» متعهد شده است تا ۱.۸ میلیون ماسک صورت و یکصد هزار کیت ازمایشی را به کشورهای اروپایی ارسال کند. همچنین شرکت تجهیزات ارتباطی هوآوی نیز طرح امدادی مشابهی را برای کشورهایی که تحت تأثیر کرونا قرار گرفتند، مد نظر قرار داد و میلیونها ماسک را اهدا کرد. البته برخی دولتهای منطقهای کسب و کارهای بزرگ در چین نیز تجهیزات پزشکی به آمریکا ارسال کردند؛ اما تلاشهای آنها در مقایسه با استقرار گسترده کمکها درآفریقا و بستههای اهدایی که به کشورهای اروپایی ارسال شده است، اندک به نظر میرسد.
فارن پالیسی در ادامه به نقل از «جاشوآ کرلنتزیک» یک مقام ارشد درشورای روابط خارجی آمریکا نوشت: چین در حال استفاده از پاسخ نسبتا مؤثر خود به این بحران (شیوع کرونا) بوسیله قدرت نرم در زمانی است که رهبری آمریکا کاملا غایب است.
در ادامه این گزارش همچنین آمده است: در حالی که چین در حال کمکهای بشردوستانه به سراسر اروپاست، این کشور تقریبا کمکهای زیادی به آمریکا ارائه نداده است. در حقیقت، ممنوعیت صادرات ماسک به عنوان چوب مجازاتی برای بدرفتاری واشنگتن در نظر گرفته شده است. بطور مثال، پایگاه دولتی گلوبال تایمز چین ماه گذشته میلادی، مقالهای را منتشر کرد که اگر آمریکا فروش هوآوی را محدود کند، پکن ممکن است ارائه ماسکهای صورت را (به این کشور) متوقف کند. همچنین مقاله دیگری در اوایل ماه مارس از سوی خبرگزاری شینهوا منتشر شد که بیان میکرد در صورتی که آمریکا تصمیم به انتقامجویی داشته باشد، چین ممکن است علاوه بر ممنوعیت مسافرتی، کنترلی راهبردی را بر صادرات محصولات پزشکی به آمریکا اعمال کند. این خبرگزاری همچنین نوشته بود در صورتی که پکن تصمیم بگیرد این راه را ادامه دهد، آمریکا در اقیانوس ویروس کرونا گرفتار خواهد شد.
گفتنی است طبق برآوردهای رسمی، تا کنون بیش از ۵۸۷ هزار نفر در آمریکا به ویروس کرونا مبتلا شده اند که با این حساب، این کشور رتبه نخست مبتلایان به ویروس کرونا را در میان کشورهای جهان داراست. همچنین بیش از ۲۳ هزار نفر در آمریکا بر اثر ابتلا به ویروس کرونا جان خود را از دست داده اند. این در حالی است که طبق آمارهای رسمی، چین با دارا بودن بیش از ۸۲ هزار مبتلا، رتبه هفتم را در میان کشورهای جهان داراست. شمار قربانیان کرونا در چین نیزطبق آمارهای رسمی به بیش از سه هزار و سیصد نفر میرسد.
طبق آمارهای رسمی تا کنون بیش از یک میلیون و نهصد هزار نفر در سرتاسر جهان به ویروس کرونا مبتلا شده اند. همچنین بیش از ۱۲۰ هزار نفر نیز در جهان بر اثر کرونا جان خود را از دست داده اند.
انتهای پیام/