به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، با شیوع بیماری کرونا در دنیا از جمله ایران شرایط خاص و بحرانی را برای کشورها به وجود آورده است.
ویروس کرونا در افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند تاثیر منفی بیشتری گذاشته و عوارض ویروس کرونا را بیشتر می کند. یک تصور نادرست در بین برخی از افراد به وجود آمده که استعمال دخانیات سبب مصونیت افراد در برابر بیماری کرونا می شود و افراد معتاد به این عارضه دچار نخواهند شد.
هومن شریفی ادیکتولوژیست بیمارستان مسیح دانشوری اظهار کرد: ویروس کرونا تاثیر منفی زیادی بر روی ریه و دستگاه تنفسی افراد می گذارد و به دلیل اینکه ویروس کرونا به طور مشخص به ریهها آسیب می رساند، استعمال کنندگان دخانیات به خصوص، سیگارهای الکترونیک و ماری جوانا به شدت سیستم ایمنی را ضعیف می کند و همین مسئله سلامتی افراد مصرف کننده را در معرض خطر قرار می دهد.
او افزود: استعمال دخانیات و سیگارهای الکترونیکی موجب از بین رفتن بافت ریه، التهاب و کاهش توانایی پاسخ ریه به عفونت ها می شود و به طور کلی استعمال دخانیات سبب بروز آسیب و صدمه به مصرف کنندگان در هنگام بروز بیماری کرونا در آنها می شود.
شریفی بیان کرد: هایپوکسی ناشی از مصرف تریاک و فرآورده های آن، علاوه بر اینکه به ریه ها آسیب می زند، بلکه صدمه شدیدی بر سیستم قلبی عروقی و عروق مغزی نیز می گذارد. شاید اپیوئیدها بسیاری از علائم مثل آبریزش بینی یا حتی سرفه ها را کاهش می دهند ولی در نهایت با این اثرات کاذب فرد متوجه وخیمتر شدن شرایط خود نمی شود. و باعث شدید تر شدن عوارض بیماری می شود .
او تاکید کرد: مصرف متامفتامین نیز با انقباض عروق ریه باعث ایجاد پرفشاری خون ریوی، مشکلات قلبی عروقی تحت عنوان کاردیومیوپاتی و التهاب ریوی می شود.
بیشتر بخوانید: هنوز دارویی معرفی نشده است که اثرگذاری قطعی داشته باشد
اوگفت: خطر مهم دیگری که افراد معتاد را تهدید می کند افزایش خطر آلودگی این افراد به ویروس کرونا با پارافرنالیا یا آلات و ادوات دودکشی است.زیرا این وسایل معمولا مشترک است و استفاده مشترک سبب انتشار ویروس کرونا و افزایش میزان مراجعه به مراکز درمانی می شود.
انتهای پیام/