رئیس مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی معاونت علمی ریاست جمهوری از تولید انبوه تست‌های سرولوژیک کرونا از هفته آینده در شرکت‌های دانش بنیان خبر داد.

به گزارش  خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، پس از شیوع کرونا بسیاری از کشورهای دنیا با چالش تامین اقلام بهداشتی و حفاظت شخصی برای مردم به ویژه کادر درمان رو به رو بودند و نیاز به ماسک های سه لایه جراحی و N 95،‌ الکل و محلول های ضدعفونی محسوس بود، به دنبال پاندمی یا همه گیری جهانی معضل کمبود اقلام بهداشتی در همه دنیا به چشم می خورد و در کشورهایی اروپایی و آمریکا کادر درمان در خط مقدم مبارزه با کرونا از کیسه های زباله برای حفاظت شخصی استفاده می کردند اما خوشبختانه با توان تولید و مدیریت بیماری، ما وضع این چنینی در مراکز درمانی نداشتیم.

به دنبال کمبود اقلام بهداشتی،‌ تولیدکنندگان،‌ شرکت های دانش بنیان و حتی گروه های جهادی برای تولید و رفع کمبود ها پای کار آمدند و بعد از چند هفته اکنون این اقلام بهداشتی به میزان مورد نیاز به ویژه در بیمارستان ها در دسترس است و دیگر کمبودهای اولیه حس نمی شود.

شرکت‌های دانش بنیان پا را فراتر از این‌ها گذاشتند و در حوزه مقابله با کرونا برای تشخیص مبتلایان و درمان بیماران ورود کردند و توانستند به فناوری تولید کیت‌های تشخیصی کرونا دست پیدا کنند و اکنون روزانه بین ۱۰ تا ۱۲ هزار تست PCR انجام می‌شود و در مجموع تا روز گذشته ۲۹۹ هزار و ۲۰۴ آزمایش تشخیص کووید ۱۹ در کشور انجام شده است.

وضعیت کووید ۱۹ در ایران و جهان

بر اساس آخرین آمار جهانی ۲ میلیون ۸۳ هزار و ۳۲۶ نفر در جهان به ویروس کرونا مبتلا شده اند و آمریکا، اسپانیا، ایتالیا، فرانسه، المان و انگلیس ۵ کشور رکورددار مبتلا به کووید ۱۹ در جهان هستند و در عمل چین به مهار و کنترل ویروس دست پیدا کرده است، تاکنون ۱۳۴ هزار و ۶۱۶ نفر بر اثر کرونا جان خود را از دست داده و ۵۱۰ هزار و ۳۵۰ نفر بهبود یافته اند.

مجموع بیماران کووید ۱۹ در کشور به ۷۶ هزار و ۳۸۹ نفر رسیده است و متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۹۴ بیمار کووید ۱۹ جان خود را از دست داده اند،‌ تا امروز ۴ هزار و ۷۷۷ نفر از بیماران، جان باخته و دیگر در بین ما نیستند، تاکنون ۴۹ هزار و ۹۳۳ نفر از بیماران، بهبود یافته و ترخیص شده اند و ۳ هزار و ۶۴۳ نفر از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.

تولید انبوه تست‌های سرولوژیک تشخیص کرونا از هفته آینده/ ساخت ماهانه ۹۰۰ دستگاه ونتیلاتور برای تنفس بیماران کرونایی

تولید کیت های تشخیصی کرونا در شرکت های دانش بنیان

اسماعیل قادری‎فر، رئیس مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، از تولید انبوه تست‌های سرولوژیک تشخیص کرونا در هفته آینده خبر داد و گفت: یکی از اقدامات خوب شرکت‌های دانش بنیان تولید کیت‌های تشخیصی PCR و سرولوژیک کروناست و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بر اساس اعلام کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا برای سرعت بخشی روند تشخیص بیماری کرونا اوایل اسفند ماه فراخوانی داد تا شرکت‌های دانش بنیان ایرانی در تولید کیت‌های تشخیصی کرونا ورود کنند تا با تولید کیت‌های تشخیص روند شناسایی بیماران تسریع بخشد.

رئیس مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ادامه داد: سه شرکت دانش بنیان در آزمایش‌های اولیه نتایج خوبی مشاهده و به فناوری تولید کیت‌های تشخیص کرونا دست پیدا کردند و بعد از تایید اداره کل تجهیزات پزشکی و انستیتو پاستور این کیت‌ها در اختیار وزارت بهداشت و آزمایشگاه‌های تشخیصی قرار گرفت، بر اساس اطلاع رسانی‌های روزانه وزارت بهداشت می‌بینیم که آمار دقیق و قابل رصد مبتلایان و فوتی‌های کرونا با ابزار تولیدی شرکت‌های دانش بنیان در رسانه‌ها اعلام می‌شود.

تولید انبوه تست‌های سرولوژیک تشخیص کرونا از هفته آینده/ ساخت ماهانه ۹۰۰ دستگاه ونتیلاتور برای تنفس بیماران کرونایی

نصب دوربین های حرارتی تشخیص کرونا در اماکن پر تردد

قادری فر ادامه داد: در بخش تشخیص شرکت‌های دانش بنیان در تولید کیت‌های تشخیصی و دوربین‌های تب سنج حرارتی ورود کردند و این دوربین‌های حرارتی برای تشخیص مبتلایان در اماکن پر تردد مثل بیمارستان ها، مترو‌ها و اماکنی چون گرم‌ها خانه‌های شهرداری مورد استفاده قرار می‌گیرد و اولین دوربین تب سنج، پنجم فروردین در یک گرماخانه شهرداری تهران نصب شد و خوشبختانه شرکت‌های دانش بنیان در حوزه تشخیص خوش درخشیدند.

او گفت: بر اساس پروتکل‌های درمانی از دارو‌های ایرانی برای درمان بیماران کرونایی استفاده می‌شود، هر چند در ایران و دنیا هیچ دارو اختصاصی کرونا تولید نشده است، اما بر اساس پروتکل های کمیته علمی مقابله با کرونا از دارو‌های ایرانی برای درمان بیماران استفاده می‌شود.

دوربین های حرارتی تشخیص کرونا

تولید روزانه ۳۰ دستگاه ونتیلاتور برای تنفس بیماران کرونایی

رئیس مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بیان کرد: شرکت‌های دانش بنیان در زمینه تولید انواع تجهیزات درمانی مثل دستگاه تنفسی ونتیلاتور با بالاترین استاندارد ورود کردند و اکنون روزانه ۳۰ دستگاه و در مجموع ماهیانه ۹۰۰ دستگاه تولید می‌شود، این در حالی است که کشور آمریکابه عنوان  یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان ونتیلاتور در تامین این دستگاه با مشکل رو به رو بوده و این افتخار ماست که ونتیلاتور ایرانی در بخش‌های مراقبت ویژه نجات بخش بیماران است.

قادری فر گفت: شرکت‌های دانش بنیان ایرانی در سه حوزه پیشگیری، تشخیص و درمان کرونا نقش اثرگذار و جدی داشتند، حوزه نخست پیشگیری از کروناست و شرکت‌های دانش بنیان در این حوزه اقدام به تولید انواع ماسک سه لایه جراحی و N۹۵، گان و لباس‌های حفاظتی و انواع مواد ضدعفونی الکلی ورود کردند و شاید تنها یک تا ۲ هفته پس از شیوع کرونا کمبود داشتیم و امروز این محصولات تولید شده و به وفور در دسترس است.

تولید انبوه تست‌های سرولوژیک تشخیص کرونا از هفته آینده/ ساخت ماهانه ۹۰۰ دستگاه ونتیلاتور برای تنفس بیماران کرونایی

تلاش  محققان ایرانی برای کشف داروی و واکسن اختصاصی کرونا

رئیس مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری افزود: محققان ایرانی در شرکت‌های دانش بنیان در حوزه تولید دارو‌های اختصاصی کرونا و واکسن ورود کرده اند و پس از تحقیقات اولیه، کارآزمایی حیوانی و انسانی باید انجام شود، شبانه روز محققان روی طرح‌های تحقیقاتی مورد تایید کمیته اخلاق وزارت بهداشت کار می‌کنند، اما تولید دارو‌ها ۳ تا ۶ ماه زمان می‌برد و دارو‌ها باید مجوز سازمان غذا و دارو و کمیته علمی ستاد مبارزه با کرونا را اخذ کنند.

قادری فر گفت: در فاز درمان کرونا،‌ مطالعه روی روشی به نام پلاسما درمانی و استخراج آنتی بادی علیه کرونا در بیمارستان مسیح دانشوری آغاز شده است و این مطالعه فاز تحقیقاتی را طی می‌کند و خوشبختانه بیشتر تحقیقات در حوزه درمان رو به جلو هستند و مطابق موازین علمی و اخلاقی این مطالعات دنبال می‌شوند.

رئیس مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بیان کرد: حمایت‌های مالی و معنوی و حذف بروکراسی‌های لازم و هر جایی که یک شرکت دانش بنیان بخواهد برای تولید محصول در حوزه کرونا ورد کند، معاونت علمی و فناوری ریاست جموری پای کار می‌آید تا بتواند به شرکت‌های دانش بنیان که در حوزه مقابله با کرونا فعالیت هستند، کمک کنند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۱۵ ۲۹ فروردين ۱۳۹۹
دستکش که نیازی به تکنولوژی خاص ندارد چرا به وفور یافت نمی‌شود!؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۳۱ ۲۹ فروردين ۱۳۹۹
گیریم قرار است یک سال درگیر کرونا باشیم چرا حکومت فقط از امنیت مالی و تامین کمال و تمام فقط پرسنلش حمایت می کند مگر بقیه جز ملت نیستند. این عین نظام سرمایه داری است. اگر بودجه کم است باید برای همه کم باشد و اگر زیاد است باید برای همه زیاد باشد و نیز نسلهای بعدی. از همه اینها گذشته حکومت باید مدافع شایسته باشد نه وضعیتی که داریم. ملاکهای کار و فکر شایسته و فرد شایسته در اسلام مشخص است. یا اگر مشخص نیست حوزه ها تبیین کنند
Iran (Islamic Republic of)
ali
۰۰:۲۶ ۲۹ فروردين ۱۳۹۹
الان دوماهه میگن هفته بعد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۰۶ ۲۸ فروردين ۱۳۹۹
یادتونه تو اخبار اعلام کردن دو داروسازی ایران داروی کرونا رو ساختن و رییس شرکت داروسازی تو مصاحبه گفت دارو هم کنترل میکنه هم درمان!! پس اون دارو چی شد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۰۲ ۲۸ فروردين ۱۳۹۹
خداوند به هر کسی که برای تولید دارو و واکسن تلاش می کند سلامتی و سربلندی در دنیا و در آخرت بهشت برین عنایت فرماید. آمین یا رب العالمین.
United States of America
حسین
۱۹:۴۹ ۲۸ فروردين ۱۳۹۹
خداوند پشت پناهشان باشد وممنون از همه عزیزانی که در شکست کرونا زحمت میکشند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۴۳ ۲۸ فروردين ۱۳۹۹
داداش ازشون بپرس این هفته آینده دقیقا کی میشه؟
دو ماه میگه هفتهدآینده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۴۵ ۲۸ فروردين ۱۳۹۹
لطفاً قابل دسترس وارزان تولید کنید که همه بتونن استفاده کنن
Iran (Islamic Republic of)
محسن
۱۹:۵۱ ۲۸ فروردين ۱۳۹۹
عزیزم نظر نمیدادی بهتر بود واکسن اصلا رایگان باید توزیع بشه به مراکز بهداشتی و بیمارستانها ارزونتر چیه دیگه
Iran (Islamic Republic of)
رضا
۱۲:۱۴ ۲۸ فروردين ۱۳۹۹
با تعطیلی ما نمیتوانیم ویروس را شکست دهیم داریم خودمون شکست میدیم این ویروس همانند آنفلونزاست ممکن هیچوقت از بین نره و تغییر شکل بده بهتر کم کم عادی بشیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۶ ۲۸ فروردين ۱۳۹۹
درود بر دانشمندان ایران. برخی مسئولین غرب‌زده لطفاً سنگ‌اندازی نکنند.
Iran (Islamic Republic of)
ابوالفضل
۰۹:۴۳ ۲۸ فروردين ۱۳۹۹
خدا پشت و پناهشان باشد یاعلی
به امید نابودی کرونا