عباس قبادی، معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان گفت: تولید نهال در نهالستان ملایر امسال ۳۰۰ هزار اصله افزایش پیدا می کند و به بیش از یک میلیون اصله اصله نهال می رسد.
قبادی با اشاره به اجرای طرح تولید نهال با مشارکت بخش خصوصی به میزان ۱/۵ میلیون اصله نهال در سال آتی، ابراز امیدواری کرد: سال آینده شاهد تولید نهالهای بیشتری در سطح استان باشیم.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان سپس ظرفیت تولید نهال درنهالستانملایر را تولید بیش از ۲ میلیون اصله نهال در سال عنوان کرد و افزود: اگر اعتبار کافی باشد به راحتی توان تولید دو میلیون اصله نهال در استان وجود دارد.
قبادی با بیان اینکه درنهالستان قدش ملایرانواع گونههای جنگلی نظیر بنه، بادام، زالزالک، گلابی وحشی، بلوط ، سنجد و ارژن تولید میشود، گفت: انواع گونههای مورد نیاز توسعه فضای سبز شامل گونههای افرا، اقاقیا، ارغوان، عرعر، صنوبر در این نهالستان نیز تولید میشود.
قبادی با اشارهای هم به برنامههای غرس نهال درعرصههای منابع طبیعی استان طی پارسال گفت: ما پارسال کاشت هزار هکتار جنگلکاری با نهال و هزار هکتار جنکلگاری با بذر در نهضت جنگل کاری داشته ایم.
او افزود: بیش از ۳۰۰ هزار اصله نهال هم در هفته درختکاری دراسفند پارسال در استان غرس شد و ۵۰۰ هزار اصله نهال صنوبرهم درقالب توسعه زراعت چوب درهفته منابع طبیعی در استان توزیع شده است.
این مقام مسول کشت صنوبر را گام مهمی در اشتغالزایی وتامین چوپ مورد نیاز برای تولید محصولات وصنایع چوبی و حفظ منابع طبیعی دانست بیان کرد: این نهالستان یکی از مهمترین مراکز تولید نهالهای جنگلی در سطح استان است که سالانه تعداد زیادی نهال برای کاشت درجنگلکاریها، بوستانهای روستایی، پارکهای جنگلی و مناطق قرق شده تولید و ارسال میکند.
او سایه دهی خوب، ریشه قوی ومقاوم با نفوذ و قابلیت کشت در مناطق سر سیری را از ویژگیهای این نوع از این گونه صنوبرهای تولیدی در نهالستان ملایر دانست.
پارسال ۸۰۰ هزار اصله نهال در نهالستان ملایر تولید شد.
انتهای پیام/ا