محمد رضوانی، فوق تخصص بیماریهای پوست، مو و زیبایی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: آنچه که درباره تظاهرات اصلی بیماری کرونا مدنظر است درگیری ریوی، قلبی و گاهی کلیوی است.
او افزود: علائم پوستی در بیماری کرونا بسیار شایع و مهم نیست؛ اما با این حال در مقاله علمی ذکر شده است که بین ۸۸ بیمار بستری شده برای عفونت ویروسی کرونا ؛ ۱۸ نفر آنها معادل ۲۰ درصد، دارای علائم پوستی بوده اند. همچنین ۴۴ درصد از این افراد در شروع این علائم و بقیه افراد در طی مراحل بستری شدن در معرض عوارض پوستی قرار گرفته اند.
رضوانی ادامه داد: در اکثر افراد بیمار، این علائم بصورت بثورات پوستی قرمز رنگ، در ۱۶ درصد افراد به صورت کهیر گسترده و ۵ درصد دیگر موارد تاولهای شبیه به آبله مرغان مشاهده است. خارش پوستی در این افراد وجود نداشته و یا بسیار کم دیده شده که شایعترین محل درگیری در تنه بدنی افراد مشخص شده است.
این متخصص پوست ، مو و زیبایی مطرح کرد: باید به این نکته مهم توجه داشت که تظاهرات پوستی به هیچ عنوان ارتباطی با شدت بیماری ندارد، یعنی داشتن یا نداشتن ضایعات پوستی در تغییر پیش آگهی بیمار و شدت بیماری تاثیر نمیگذارد.
رضوانی بیان کرد: به طور کل تظاهرات پوستی در بیماران مبتلا به کووید ۱۹ مانند سایر عفونتهای ویروسی عمل میکند و انواع خاصی را شامل نمیشود. البته مواردی مانند خونریزیهای سر سوزنی زیر سطح پوست، کبودیهای کوچک و رگههای قرمزی سطح پوست گزارش شده است.
او در پایان گفت: در این مطالعه افرادی که دارو مصرف کرده بودند را از لیست خارج کردند، تا تظاهرات پوستی به عنوان عوارض دارویی محسوب نشود.
بیشتر بخوانید:
در دوران قرنطینه حال کبدتان را خوب نگه دارید
در دوران قرنطینه از مصرف صبحانه غافل نشوید
ویروس کرونا؛ الگوی تغذیه ای برای مبتلایان به مشکلات ریوی
میوهای که به تنهایی یک آنتیهیستامین کامل است
انتهای پیام/
بردیمش دکتر سرم و دوتا آمپول زدند.
بعد دو ساعت و نیم ،کل بدنش دچار خارش شد و قرمز شد، بعضی کهیر زد ، امپولش حساسیت زدیم خوب شد، ولی هنوز خارشهای پوستی داره ، کالامین که میزنه روی محل خارش، خوب میشه،
دکتر هم رفتیم، سی تی اسکن از ریه گرفتند و گفتند که سالمه.
حالا نمیدونم، بازم پیگیری کنیم یا نه