به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، عدس پلو جز اون دسته غذاهای اصیل ایرانیه که در عین سادگی کلی طرفدار داره و تا حالا کمتر کسی رو دیدم که از عدس پلو خوشش نیاد، به خاطر همین خیلی خوب میشه اگه طرز تهیه چند مدل مختلف از عدس پلو رو بلد باشیم تا بتونیم به شکل و مزهی پلوهامون تنوع بدیم و ازشون بیشتر لذت ببریم.
دراین مطلب طرز تهیه عدس پلو با مایه گوشت ربی رو براتون میذارم که لایهای درست میشه و مطمئنم ازش خوشتون میاد.
مواد لازم برای تهیه عدس پلو لایهای با گوشت و رب گوجه
۲ پیمانه برنج خام
۲/۳ پیمانه عدس خام
۱۵۰ گرم گوشت چرخ کرده
۲ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
۲ الی ۳ قاشق غذاخوری پیاز داغ
۱ قاشق چایخوری دارچین
زعفران دم کرده به مقدار لازم
نمک، فلفل و زرچوبه به مقدار لازم
مراحل تهیه عدس پلو لایهای با گوشت و رب گوجه
برای تهیه این عدس پلو باید ابتدا عدسمون رو بپزیم. پس عدس رو همراه مقدار کافی آب داخل قابلمه ریخته و وری حرارت ملایم میذاریم تا بپزه.
آبکش کردن عدس پخته
حالا مایه گوشتی رو حاضر میکنیم به این ترتیب که ابتدا پیاز داغ (به نظرم هر چقدر بیشتر باشه در نهایت عدس پلوتون خوشمزه تره)، کمی روغن، رب گوجه، نمک، فلفل و زرچوبه رو با هم تفت میدیم تا رب گوجه سرخ بشه و از خامی دربیاد.
تفت دادن رب و پیاز
بعد گوشت چرخ کرده رو اضافه کرده و خوب تفت میدیم تا گوشت هم بپزه و تغییر رنگ بده.
اضافه کردن گوشت چرخی
در نهایت دارچین رو هم اضافه کرده و مواد رو کمی با هم تفت میدیم و بعد مایه گوشتیمون حاضره.
اضافه کردن دارچین
وقتی عدس پخت آبکشش میکنیم البته باید دقت کنین که نذارین تا عدس زیادی بپزه و پوستش جدا بشه و از شکل بیوفته.
آبکش کردن عدس پخته
حالا موقع ریختن لایهها داخل قابلمه است پس کف قابلمه رو چرب میکنیم و بعد حدود ۱/۳ از کل برنجی که آبکشش کردیم رو با مقدار دلخواه زعفران دم کرده مخلوط کرده و داخل قابلمه میریزیم و سطحش رو صاف میکنیم.
لایه اول
بعد مابقی برنج رو با عدس مخلوط کرده و نصفش رو روی لایه اول پخش میکنیم.
لایه دوم
حالا نوبت لایه بعد و مایه گوشتیمونه پس مایه رو داخل قابلمه ریخته و سطحش رو کاملا صاف میکنیم، فقط دقت کنین تا مایه از دور قابلمه کمی فاصله داشته باشه، چون در صورت چسبیدن به قابلمه موقع پخت خیلی زود میسوزه.
لایه سوم
مابقی عدس پلویی که داریم رو هم روی مواد میریزیم و دور تا دور قالبمه حدود یک چهارم لیوان آب میریزیم و برنج رو برای تقریبا سه ربع دم میذاریم.
لایه چهارم
حالا دیگه عدس پلو خوشمزه ما حاضره نوش جان …
عدس پلو لایهای با رب گوجه فرنگی
منبع: دونفره
انتهای پیام/