به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، سابقه نامگذاری سالها در کشور، به سال ۱۳۷۸ باز میگردد که مقام معظم رهبری در پیام ارزشمند نوروزی خود، برای نخستین بار این سنت حسنه را با انتخاب نام پرمُسمای «امام خمینی (ره)» بنا نهادند. البته این نام به اقتضای همزمانی این سال با یکصدمین سالگرد تولد امام راحل، بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی انتخاب شده بود.
سنت نامگذاری سالها ادامه یافت تا اینکه با شدت یافتن تحریمهای ظالمانه رژیم آمریکا علیه ملت ایران و همزمان با آغاز سال ۱۳۹۰ رهبر معظم انقلاب اسلامی، برای مواجهه مؤثر و هدفمند مردم و مسئولان با این تحریمها، عنوان «جهاد اقتصادی» را برای این سال در نظر گرفتند. از سال ۹۰ تا کنون همه شعارها حول محور اقتصادی انتخاب شدهاند تا هرچه بیشتر توجهات را به سمت درون گرایی، اقتصاد مولد، دوری از فروش نفت و منابع طبیعی خام سوق دهند.
در ادامه نامگذاریهای سالانه، سال ۱۳۹۸ از سوی رهبر معظم انقلاب «رونق تولید» نام گرفت و امسال را نیز به نام «جهش تولید» نامگذاری کردند. تحقق راهبرد «جهش تولید» در شرایطی که کشور علاوه بر فشار تحریمهای یکجانبه آمریکا و متحدانش با بحران کرونا نیز دست و پنجه نرم میکند، قطعاً میتواند راه برون رفت از این فشارهای اقتصادی باشد.
قوه مجریه به تبع وظیفه ذاتی خود نقش محوری و کلیدی در تحقق راهبرد «جهش تولید» در کنار دیگر قوا و دستگاهها را برعهده دارد که در این میان نمیتوان از نقش استانداران که در قلمرو مأموریت خویش بهعنوان نماینده عالی دولت، مسئولیت اجرای سیاستهای عمومی کشور در ارتباط با وزارتخانه ها، مؤسسات و شرکتهای دولتی و سایر دستگاههایی که بهنحوی از بودجه عمومی دولت استفاده میکنند، غافل شد.
استانداران با برنامه ریزیهای هدفمند، حمایت از تولید، رفع مشکلات بنگاههای اقتصادی و افزایش میزان اشتغال میتوانند به حصول و عینیت بخشی راهبرد جهش تولید در کشور کمک کنند. در همین زمینه خبرنگار میزان در گفتگوهای جداگانه با جمعی از استانداران کشور، اقدامات یک ماه گذشته آنها برای تحقق راهبرد جهش تولید را جویا شده است.
اکبر بهنامجو استاندار اردبیل با اعلام اینکه کارگروههای صنعت، اقتصاد و کشاورزی را جهت تحقق راهبرد «جهش تولید» در استان اردبیل فعال کردیم، گفت: تحقق راهبرد «جهش تولید» نیاز به فرهنگسازی دارد لذا کاهش مدت زمان اخذ مجوزات از دستگاههای مرتبط و کوتاه کردن روند کارهای اداری طرحها و پروژههای تولیدی و اقتصادی حتما به تحقق این مهم، کمک میکند. در ضمن ادارات استان، پیشنهادات خوبی جهت تحقق شعار سال و حمایت از سرمایه گذاران ارسال کردهاند که در دست بررسی است.
وی همچنین بیان داشت: بحران کرونا، نیازمند مراقبتهای جدی برای شکست آن در ماههای ابتدایی سال است چراکه اگر این بیماری مهلک بهسرعت مهار نشود، اقدامات اقتصادی زیر سؤال میرود و نمیتوان انتظار داشت، شاهد حرکتهای جمعی در انجام سرمایهگذاریهای اقتصادی در کشور باشیم.
محمد علی طالبی، استاندار یزد نیز با بیان اینکه برای تحقق و پیگیری راهبرد «جهش تولید» یک کارگروه به همین نام دراین استان ایجاد کردهایم، گفت: کارگروه «جهش تولید» هم اکنون با همکاری بخش خصوصی، دولتی و اتحادیههای صنفی و صنعتی برنامههایی را برای پیگیری و اجرا در طول سال تدوین کرده است. این برنامهها در شرح وظایف کارگروههای مختلف اقتصادی استان یزد گنجانده میشود تا به تحقق شعار سال کمک کند.
وی همچنین خاطرنشان کرد: برنامههایی که در کارگروه «جهش تولید» تدوین میشود در کارگروههای اقتصاد مقاومتی، اشتغال و شورای برنامهریزی و توسعه استان نیز پیگیری شده و از هفته آینده پیگیری عملیاتی این برنامهها در سطح استان شروع میشود. بیشتر
محمدصادق معتمدیان، استاندار خراسان جنوبی هم با اشاره به اینکه ستاد راهبردی برنامهریزی تولید را جهت تحقق شعار سال در این استان تشکیل دادهایم، گفت: برنامهها، طرحها و پروژههای خود را مدون و برای سازمان برنامه و بودجه ارسال کردهایم.
وی در بخش دیگری از این گفتگو به خبرنگار میزان گفت: یکی از ملزومات تحقق راهبرد «جهش تولید» فراهم سازی زمینه صادرات است، در این راستا روانسازی خدمات گمرکات را در دستور کار قرار دادهایم.
سید علی آقازاده، استاندار مرکزی نیز درباره اقداماتی که در این استان جهت تحقق راهبرد «جهش تولید» بکار گرفته شده، گفت: واحدهای تولیدی استان مرکزی گامهای بلندی برای تحقق راهبرد «جهش تولید» برداشتهاند.
وی افزود: با توجه به اینکه استان مرکزی، از استانهای صنعتی و تولیدی کشور است به صورت کاملا ویژه، مسائل مربوط به حوزه تولید را در سال جاری رصد و دنباله گیری خواهیم کرد. حدود ۶۰ درصد از واحدهای تولیدی از شنبه ۱۶ فروردین ماه در راستای عمل به شعار سال با رعایت پروتکلهای بهداشتی مقابله با کرونا سرکار حاضر شدند و امیدواریم با هماهنگی همه بخشهای صنعتی، صنفی و تولیدی و اقتصادی استان، موفق به تحقق شعار سال شویم.
قاسم سلیمانیدشتکی، استاندار ایلام نیز در این رابطه گفت: برای برنامه ریزی، اقدام و عمل مناسب برای تحقق راهبرد «جهش تولید» از ابتدای امسال، ستاد اقتصاد مقاومتی و شورای برنامه ریزی در استان را تشکیل دادهایم.
وی با بیان اینکه حدود ۴۰ پروژه که در سال ۹۹ امکان فعال و افتتاح شدن را دارند به سازمان برنامه و بودجه معرفی کردهایم، افزود: کارگروه ویژه پیگیری «جهش تولید» را نیز در استانداری تشکیل دادهایم.
استاندار ایلام با بیان اینکه در سال «جهش تولید» در حال تقویت بخش خصوصی هستیم، تصریح کرد: شرکتهای عمده سرمایه گذار مانند هلدینگ خلیج فارس، ایرانیان، بنیاد مستضعفان و شرکت بازنشستگان نفت را برای اکتشاف و بهره برداری از منابع نفت و گاز در استان ایلام فعال کردهایم.
عنایتالله رحیمی، استاندار فارس با اعلام اینکه شعار جهش تولید در ادامه شعار سالهای گذشته است و در این بستر حرکت میکند، گفت: جهش تولید یک حرکت با شیب تند و رو به جلو را ترسیم میکند. پیگیر هستیم در آن زمینههایی که جهت افزایش سهم تولید در استان فارس در سال قبل ایجاد شد، با استراتژیهای معین در جهت تحقق شعار امسال به کار خود ادامه دهند.
رحیمی افزود: استراتژی و راهبرد ما جهت تحقق شعار جهش تولید در استان فارس، جایگزینی واردات است که با شرایط فعلی کشور نیز منطبق است. دومین استراتژی که میتواند مطرح شود، افزایش صادرات و دیگری هم میتواند یک راهبرد ترکیبی باشد که جایگیزینی واردات و افزایش صادرات کالاهای ایرانی را به صورت توامان در بر داشته باشد.
وی تاکید کرد: با توجه به شرایط کلان اقتصادی کشور و موضوع تحریمها، مزیتهای نسبی و بستری که از گذشته ایجاد شده است طبیعتا استراتژی سوم را مدنظر قرار خواهیم داد، جایگزینی واردات با توجه به مزیتها و تجارب و محدودیتهای گذشته و افزایش صادرات هم با توجه به محیط پیرامونی و اقتصاد بین الملل را جهت تحقق شعار سال مدنظر داریم. بیشتر
محمدرضا پورمحمدی، استاندار آذربایجان شرقی درباره اقداماتی که برای راهبرد جهش تولید در این استان در نظر گرفته شده است، گفت: ستاد اقتصاد مقاومتی، شورای گفتگو و ستاد تسهیل و رفع موانع تولیدکنندگان به موازات کارگروه «جهش تولید» در استانداری آذربایجان شرقی فعال شدهاند تا به تحقق شعار سال کمک رسانی کنند.
وی افزود: اتاق فکر پساکرونا در حوزه اقتصاد تشکیل دادیم تا در آن برای اجرایی شدن شعار سال و هم برای واحدهایی که احیانا بخاطر بحران کرونا دچار آسیب خواهند شد، چاره اندیشی کنیم. همچنین پیرو تصویب بسته حمایتی ۷۵ هزار میلیارد تومانی تسهیلات ارزان قیمت برای واحدهای تولیدی متضرر از کرونا، به فکر ایجاد صندوقهای تامین مالی و توسعه بازار بورس افتادیم، زیرا یکی از مشکلات واحدهای تولیدی کمبود نقدینگی و گردش سرمایه است که سعیمان بر این است که در اولین فرصت این مشکل را به طریقی حل و فصل کنیم. بیشتر
هوشنگ بازوند، استاندار کرمانشاه به پروژههایی که این استان در راستای تحقق راهبرد جهش تولید اشاره کرد و گفت: برای ایجاد بسترهای لازم برای تحقق این راهبرد، سه سند اقتصاد مقاومتی، اشتغال و رونق تولید را تهیه کردهایم. تحقق راهبرد «جهش تولید» ابزارهایی میخواهد که شاید جذب سرمایه گذار و چند برابر شدن ظرفیت فعالیت مدیران از مهمترین این ابزارها باشد.
بازوند یادآور شد: کرونا بر اقتصاد کشور تاثیر گداشته است و نمیتوان گفت تنها چالش آن در حوزه سلامت بوده است چرا که در حوزههای فرهنگی و اجتماعی نیز چالشهای جدی ایجاد کرده است. کرونا ترمز اقتصاد را کشیده است و سرعت آن را خیلی کم کرده است لذا برای برطرف کردن و جبران چالشهای اقتصادی ناشی از این بحران، شاید تنها نسخه شفابخش همان «جهش تولید» در حوزه اقتصاد باشد. بیشتر
عبدالکریم گراوند، استاندار بوشهر با اشاره به اقدامات استانداری بوشهر جهت تحقق راهبرد «جهش تولید» اظهار داشت: یکی از اقدامات اساسی که به تحقق راهبرد جهش تولید کمک میکند، رفع موانع اداری است و همه سازمانها و ادارات درگیر باید به این روند کمکرسانی کنند.
گراوند تاکید کرد: بوروکراسی اداری باعث بروز فرسایش در کار میشود و باید رفع شود. اگر این رویههای طولانی در انجام کارهای اداری همچنان باقی بماند، اجرایی کردن راهبرد جهش تولید سخت میشود. یکی دیگر از راههای مهم تحقق راهبرد اینکه، در هر استانی به ظرفیتهای آن استان اهمیت داده شود و ببینند چه امکانات و ظرفیتهایی برای جهش تولید دارند و تنها روی این موارد تکیه کنند. بیشتر
اقبال عباسی استاندار چهارمحال و بختیاری با اعلام اینکه در شرایط کنونی اقتصادی کشور، تحریمها فضای کسب و کار را با مشکلات زیادی مواجه کرده است، گفت: تقویت تولید داخلی، ایجاد اشتغال و تکمیل پروژههای نیمهتمام به تحقق شعال سال که همان جهش تولید است، کمک شایانی میکند.
وی با اشاره با بیان اینکه ۱۰۵ پروژه اقتصادی مرتبط با جهش تولید از سوی دستگاههای دولتی جهت اجرا در سال ۹۹ پیشنهاد شده است، اظهار داشت: برای اجرای این ۱۰۵ پروژه اقتصادی، بخشی از هزینهها از اعتبارات ملی، بخشی از اعتبارات استانی و بخشی نیز از اعتبارات بخش خصوصی تأمین میشود.
استاندار چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه جهت اجرای پروژههای اقتصاد مقاومتی با محوریت جهش تولید مبلغ ۷ هزار میلیارد تومان اعتبار از سوی دستگاههای اجرایی پیشنهاد شده است، خاطر نشان کرد: با اجرایی شدن این پروژهها برای ۳۴ هزار نفر اشتغال مستقیم ایجاد میشود. سرمایههای سرمایهگذاران باید به سمت صنایع تبدیلی و تکمیلی سوق داده تا زنجیره تولید در استان تکمیل شود. بیشتر
منبع: میزان
انتهای پیام/