به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، در این که خورشت قورمه سبزی جایگاه ویژهای بین خانوادههای ایرانی دارد و حسابی هم پرطرفدار است شکی نیست، اما خیلی از خانمهای این دوره و زمانه شاغلند و برایشان طرز پخت قدیمی و اصیل قورمه سبزی مقدور نیست. با وجود یک زود پز و آشنایی با طرز تهیهی خورشت قورمه سبزی در زودپز دیگر هیچ مشکلی نمیماند.
مواد لازم مقدار لازم
گوشت گوسفند ۵۰۰ گرم
پیاز ۱ عدد
لوبیا قرمز ۲۰۰ گرم
سبزی قورمه ۱ کیلوگرم
لیمو عمانی ۳ عدد
نمک، فلفل، زردچوبه به مقدار لازم
آبلیمو نصف استکان
مدت زمان لازم: ۱ ساعت و نیم تا ۲ ساعت
طرز تهیه خورشت قورمه سبزی در زودپز
پیازها را نگینی خرد کرده و با کمی روغن در زودپز سرخ میکنیم تا طلایی شوند.
تکههای گوشت را که از قبل خرد کردهایم به پیازها اضافه میکنیم و برای طعم دهی به آنها نمک و فلفل و زردچوبه را هم اضافه کرده و میگذاریم تا رنگشان تغییر کند و کمی سرخ شوند.
بعد از آن نوبت اضافه کردن سبزی قورمه سبزی میرسد.
۳ لیوان آب میریزیم و درب زودپز را میبندیم تا محکم شود.
شعله اجاق را روی حرارت کم گذاشته و ۵۰ دقیقه تا ۱ ساعت منتظر میشویم تا به آرامی بپزد.
وقتی در زودپز را باز کردیم، لوبیاها را که از قبل پختهایم به خورشت اضافه میکنیم و زیر گاز را دوباره روشن میکنیم.
در این مرحله باید لیمو عمانیها را با چنگال سوراخ کنیم و درون خورشت بریزیم.
تا نیم ساعت صبر میکنیم تا خورشت جوش ریز بخورد و کمی قبل از تمام شدن نیم ساعت، وقت اضافه کردن آبلیمو است و پس از آن خورشتتان آماده سرو میشود.
فوت و فنهای پخت خوشت قورمه سبزی در زودپز
اگر احیانا خورشتتان تلخ شد میتوانید سیب زمینی را قطعه قطعه کنید و بگذارید نیم ساعت در خورشت بپزد و بعد از نیم ساعت آنها را دربیاورید. این کار یکی از روشهای گرفتن تلخی قورمه سبزی است.
اگر نمک غذایتان زیاد شد و احساس شوری زیاد کردید، میتوانید از آب لیموی بیشتری استفاده کنید؛ زیرا آشپزهای ماهر معتقد هستند که یک طعم ترش طعم شوری را میپوشاند.
گوشت مورد استفاد در خورشت قورمه سبزی میتواند هم گوشت گوساله باشد هم گوسفندی؛ اما گوشت گوسفندی گزینهی بهتری است، چون هم چربی آن بیشتر است و به لعاب دار شدن خورشت کمک میکند و هم هضم آن راحتتر است.
سبزی قورمه سبزی شامل تره، جعفری، گشنیز، کمی اسفناج و به مقدار کمتر شنبلیله است. مقدار شنبلیله خیلی مهم است، چون هم عطر و طعم خاص و دلپذیری به قورمه سبزی میدهد و هم اگر خیلی زیاد از آن استفاده کنید ممکن است خورشتتان تلخ شود.
بهتر است گوشتها را خیلی ریز نکنید، چون گوشت بعد از پخت کوچکتر میشود و ممکن است در خورشتتان به چشم نیاید.
به جز آبلیمو میتوانید از از چاشنیهایی مانند رب انار، زعفران، آبغوره، آب نارنج هم استفاده کنید (بنا به ذائقه).
برای اینکه ویتامین سبزی قورمه سبزی از دست نرود، سبزیها را خیلی خرد نکنید و مقدار حرارت غذا را کمتر کنید.
منبع: ستاره
انتهای پیام/