به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، ذرت یکی از غلات سرشار از املاح و مواد معدنی است که همه قسمتهای آن از دانه و کاکل ذرت گرفته تا روغن و آرد ذرت مورد استفاده قرار میگیرد. آرد ذرت یکی از مواد پرکاربرد در صنایع غذایی است که در تهیه انواع خوراک و شیرینی مانند بیسکویت با آرد ذرت، کیک اسفنجی با آرد ذرت و فرنی با آرد ذرت استفاده میشود.
بلال آب پز یکی از میان وعدههای خوشمزه ایست که با استفاده از ذرت درست میشود و با نوعی سس مخصوص یا به صورت ساده سرو میگردد. افراد بسته به ذائقه خود برای مزه دار کردن ذرت از نمک یا شکر استفاده کرده و آن را به روشهای کبابی، گریل، بخارپز و آب پز درست میکنند. بلال آب پز را با دانههای ذرت یا بلال درسته تهیه میکنند و به عنوان یک عصرانه مغذی یا شام ساده و سبک مورد استفاده قرار میدهند. روشهای آب پز کردن بلال را در این مطلب دنبال کنید.
مواد لازم
ذرت ۲ عدد
کره ۳ قاشق غذاخوری
نمک به میزان لازم
فلفل به میزان لازم
دستور تهیه:
در یک قابلمه بزرگ که ذرتها در آن جا بگیرد، آب ریخته و روی حرارت به جوش آورید.
پوست ذرتها را از قسمت غلاف بالای آن گرفته و بکشید تا کاملا جدا شوند.
ذرتها را زیر آب سرد بشویید تا قسمتهای مویی آن جدا شده و تمیز شود.
ذرتها را در آب جوش قرار دهید و اجازه دهید، آب مجددا به جوش آید.
از زمان جوش آمدن آب، ۷ الی ۱۰ دقیقه صبر کنید تا ذرتها پخته و نرم شوند.
با یک چنگال پخته شدن ذرتها را تست کنید و اگر نرم شده بودند، از آب جوش خارج کنید.
چوب انتهای ذرت را جدا کرده و ذرت را در بشقاب قرار دهید.
کره را روی سطح ذرت بمالید، بسته به ذائقه خود کمی نمک و فلفل روی آن بپاشید و میل کنید.
نکته: نمک را از ابتدا به ذرت اضافه نکنید، چون باعث سفت شدن دانههای ذرت میشود.
۲. طرز تهیه بلال آب پز
مواد لازم
بلال ۲ عدد
شیر ۱ لیوان
شکر ۱ قاشق مرباخوری
دستور تهیه:
ابتدا پوست بلالها را گرفته و تمیز بشویید، سپس آنها را در قابلمه جاداری که بلالها در آن جا بگیرند، قرار دهید.
یک لیوان شیر را به همراه چند لیوان آب در قابلمه ریخته و کمی شکر روی بلالها بپاشید.
روی درب قابلمه را با یک تکه فویل کاملا بپوشانید، طوریکه هیچگونه هوایی داخل قابلمه نشود.
قابلمه را روی حرارت متوسط رو به پایین قرار داده و حدود یک ساعت صبر کنید تا ذرتها کاملا بپزند.
برای اطمینان از پخته شدن ذرت ها، حرارت را خاموش کرده، کمی صبر کنید تا قابلمه خنک شود. سپس فویل روی درب قابلمه را بردارید و ذرتها را تست کنید.
نکته: هنگام باز کردن فویل، مراقب باشید دست شما نسوزد، چون بخار زیادی در قابلمه جمع شده است.
طرز تهیه بلال آب پز
بلال آب پز را میتوانید به یکی از دو روش ارائه شده در فوق درست کنید که یکی شور و دیگری شیرین است. اگر تمایلی به خوردن بلال شیرین ندارید میتوانید، شکر را از دستور دوم حذف کنید. همچنین میتوانید یک سس کرهای خوشمزه درست کرده و از خوردن یک عصرانه دلچسب لذت ببرید.
مواد لازم برای تهیه سس کرهای
خامه ۳ قاشق غذاخوری
کره ۲۰ گرم
سیر له شده ۱ قاشق چایخوری
پودر پاپریکا ۱ قاشق چایخوری
پودر فلفل قرمز ۱/۲ قاشق چایخوری
آبلیموی تازه ۱-۲ قاشق غذاخوری
جعفری خرد شده ۱-۲ قاشق غذاخوری
نمک به میزان لازم
دستور تهیه:
کره را در قابلمه کوچکی ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید تا ذوب شود. همین که کره در حال ذوب شدن است، خامه را نیز به آن اضافه کنید.
کره و خامه را خیلی سریع هم بزنید تا یکدست شوند و قبل از به جوش آمدن مخلوط، حرارت را خاموش کنید.
سیر له شده، نمک، فلفل و پودر پاپریکا را اضافه کرده و هم بزنید.
کمی آبلیموی تازه اضافه کرده، سس را بچشید و در صورت تمایل مقدار آبلیمو را بیشتر کنید.
در انتها جعفری خرد شده را اضافه کرده و هم بزنید.
منبع: ستاره
انتهای پیام/