به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، پفیلا یا پاپکورن همان ذرت بو داده است که اولین واردکننده آن به ایران، کارخانه انگلیسی چسترفیلد بود. اما پفیلای خانگی از حرارت دادن مستقیم دانههای ذرت و شکفتن آنها درست میشود؛ سپس دانههای شکفته ذرت را با انواع ادویه و چاشنی نظیر نمک، فلفل، سرکه، آبلیمو و ... طعمدار میکنند. پفیلا پنیری نیز یکی از انواع پفیلای طعمدار است که تهیه آن در منزل بسیار ساده بوده و نیاز به مهارت خاصی ندارد. در این مطلب طرز تهیه این میانوعده خوشطعم پنیری آورده شدهاست.
پفیلا پنیری
مواد لازم
ذرت ۳ قاشق غذاخوری
پنیر پارمزان ریز رنده شده ۱ الی ۲ قاشق غذاخوری
پودر سیر ۱/۲ قاشق چایخوری
پودر موسیر ۱/۲ قاشق چایخوری
دستور تهیه
دانههای ذرت را در تابه دسته داری بریزید و روی حرارت نسبتا زیاد قرار دهید.
درب تابه را بگذارید و هر چند ثانیه یک بار، دسته تابه را گرفته و ذرتها را به سمت راست و چپ هدایت کنید تا به صورت یکنواخت حرارت ببینند و بوداده شوند.
با حرارت دادن دانههای ذرت، صدای شکفتن دانهها به گوش میرسد؛ در این هنگام حرارت را کم کنید و بدون باز کردن درب تابه، به جابجا کردن دانههای ذرت با حرکت تابه، ادامه دهید، تا دانههای ذرت در یک جا ثابت نمانند و نسوزند.
هنگامی که دیگر صدای شکفتن دانههای ذرت به گوش نرسید، حرارت را خاموش کرده، درب تابه را باز کنید و بلافاصله پفیلا را در ظرف گودی بریزید تا داغی تابه باعث سوختن پفیلا نشود.
پنیر پارمزان را خیلی ریز رنده کنید و همراه با پودر سیر و پودر موسیر به پفیلا اضافه کنید و هم بزنید تا همه دانههای پفیلا به آن آغشته شوند.
ظرف حاوی پفیلا را ۳-۲ دقیقه در فری که از قبل داغ کرده اید، قرار دهید تا پفیلا پنیری شما آماده شود.
نکته: برای بو دادن ذرت، به هیچ وجه تابه را چرب نکنید؛ زیرا روغن یا کره در اثر حرارت بالا میسوزد و برای سلامتی مضر است. از طرفی ۱۰۰ گرم پفیلای آغشته به روغن، ۵۳۶ کیلوکالری انرژی دارد در حالی که ۱۰۰ گرم پفیلای بدون روغن، حاوی ۳۸۷ کیلوکالری انرژی است.
خواص پفیلا
۱. پفیلا حاوی فیبر بالایی بوده و به همین جهت برای دستگاه گوارش و به خصوص روده بزرگ مفید است. همچنین فیبر موجود در این محصول به تنظیم قند خون کمک میکند و برای افراد مبتلا به دیابت مفید است.
۲. دانههای ذرت سرشار از ویتامینهای گروه B هستند که میتوانند به متابولیسم بدن کمک کرده و انرزی مورد نیاز بدن را تامین کنند.
۳. دانههای ذرت با تولید باکتریهای مفید در روده، به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکنند.
۴. پفیلا با دارا بودن مواد معدنی همچون فسفر به بهبود استحکام استخوانها کمک میکند و از آنجا که حاوی مقادیر بالایی آنتی اکسیدان است، میتواند رادیکالهای آزاد را از بین برده و باعث حفظ سلامت بدن شود.
توجه: برخی افراد به مصرف ذرت حساسیت نشان میدهند و ممکن است دچار عوارضی از قبیل سردرد میگرنی، تهوع، تورم دهان، خارش پوست، تب، جوش و درد شکم شوند که در این صورت باید از خوردن آن امتناع ورزند.
سخن آخر
پفیلا پنیری میانوعدهای مغذی برای بچههاست که اگر به روشی که در این مقاله آورده شد در منزل درست شود، میتواند جایگزین خوبی برای تنقلات ناسالمی همچون چیپس و پفک باشد؛ اما علیرغم همه خواصی که برای پفیلا ذکر شد، به دلیل استفاده از نمک و ادویه در این محصول، باید در خوردن آن میانهروی کرد.
منبع: ستاره
انتهای پیام/
میشه با پنیر پیتزا هم درس کرد