به گزارش خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، یک شرکت خارجی با استفاده از نانولولههای کربنی، چسبی ساخته است که هدایت گرمایی بالایی داشته و میتواند چند برابر نسبت به چسبهای رایج، گرما را دفع کند. این شرکت از توسعه اولین چسب حاوی نانولولههای کربنی با هدایت حرارتی بسیار بالا خبر داد.
نانولولههای کربنی از هدایت حرارتی بالایی برخوردار و گزینه مناسبی برای دفع گرما از منابع گرمایی هستند. با این وجود، این مواد به دلیل شکنندگی، کمتر مورداستفاده قرار گرفتهاند.
برای حل این مشکل، محققان این شرکت فناوری را ارائه کردند که در آن نانولولههای کربنی بهصورت عمودی لایهبرداری شدند در حالی که خواص اولیه آنها یعنی انعطافپذیری و هدایت گرمایی بالا حفظ شده و همچنین امکان چسبیدن آنها به سطوح وجود دارد.
این فناوری، برش و کنترل صفحات نانولولههای کربنی را تسهیل میکند و موجب میشود از آنها بهعنوان ماده پخش کننده گرما استفاده کرد.
بیشتر بخوانید: پرتاب «نور» دستاورد سپاه پاسداران برای کشور
این شرکت قصد دارد تا لیسانس این چسب نانولوله کربنی را به شرکتهایی که در حوزه مواد و صنعت الکترونیک فعالیت دارند، بفروشد. همچنین این شرکت به دنبال تداوم توسعه این فناوری و بهرهبرداری از آن در کاربردهای مختلف است.
در سال ۲۰۱۷ این شرکت با استفاده از نانولولههای کربنی، یک ورق رسانای حرارتی تولید کرد؛ اما بهمنظور حفظ شکل ورق، این ورقها باید در دمای فوقالعاده بالا در حد ۲۰۰۰ درجه سانتیگراد قرار میگرفتند تا قالبگیری شوند که این حرارت بالا منجر به از دست رفتن انعطافپذیری ورقهای نانولولهای میشد. چنین ورقی برای یک سطح صاف مناسب بود، اما برای موادی که شکلدار هستند، مناسب نبود. از طرف دیگر، در این ورقها از مواد رزینی و لاستیکی استفاده شده بود که موجب کاهش هدایت الکتریکی در محصول نهایی میشد.
برای حل این مشکلات، محققان این شرکت روشی ارائه کردند که در آن نانولولههای تراز روی سطح ورق باقی میمانند. در این فناوری از دو لایه محافظ و چسبنده استفاده میشود که لایه محافظ موجب ممانعت از تخریب ساختار نانولولهکربنی میشود. این چسب نانولولهای میتواند تا سه برابر بیشتر از مواد ایندیمی رایج، دفع گرما داشته باشد.
انتهای پیام/